Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Προς άρση και αποφυγή παρεξηγήσεων!

Η ίδρυση του συλλόγου, η συντονιστική επιτροπή των μετατασσομένων σήμερα και το Δ.Σ. του συλλόγου μετατασσομένων σιδηροδρομικών αύριο δεν αποτελεί υποκατάστατο των συνδικαλιστικών οργάνων που δραστηριοποιούνται στους φορείς στους οποίους μετατασσόμαστε! Κυρίως δεν λειτουργεί διασπαστικά ή ανταγωνιστικά στα ανωτέρω συνδικαλιστικά όργανα.
Αυτό το γράφω με αφορμή σχόλιο που έγινε εδώ από μία συνδικαλιστική παράταξη του σωματείου ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) η οποία λίγο – πολύ εξέφρασε την επιφύλαξη ότι η ίδρυση του συλλόγου μας θα λειτουργήσει διασπαστικά στο υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν σε όλους όσους έχουν τέτοιας μορφής αμφιβολίες ότι ο Σύλλογος Μετατασσομένων Υπαλλήλων ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδρύεται για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων των μετατασσομένων τα οποία αφορούν τυχόν διαφορές μας με τις εταιρίες από τις οποίες προερχόμαστε, τα συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά μας προβλήματα που είναι ίδια για όλους τους μετατασσόμενους αλλά διαφορετικά με αυτά των φορέων υποδοχής, Τις διαδικασίες ένταξης στους νέους φορείς και γενικά την προστασία των συμφερόντων μας ως μετατασσόμενους και όχι ως εργαζόμενους πλέον στον νέο φορέα.
Η συμμετοχή μας στον σύλλογο μετατασσομένων δεν είναι ασυμβίβαστη με την συμμετοχή μας στο συνδικαλιστικό όργανο που δραστηριοποιείται στον νέο εργασιακό μας φορέα. Αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα και δεν έχουν κοινά σημεία τριβής και ανταγωνισμού! Στην προκειμένη περίπτωση η ΠΕΥΦΑ θα υποστηρίξει μερικούς από εμάς ως φύλακες αρχαιοτήτων αλλά δεν μπορεί να ασχοληθεί με το συνταξιοδοτικό μας, ούτε με τα ιατροφαρμακευτικά μας ούτε με το ταμείο προνοίας, ούτε με τις χαμένες αναπαύσεις μας, ούτε με την αντισυνταγματικότητα των νόμων και των διαδικασιών που αφορούν τις μετατάξεις.  
Λέμε λοιπόν στην ΠΕΥΦΑ αλλά και σε κάθε άλλο συνδικαλιστικό φορέα ότι ο σύλλογος μετατασσομένων είναι κάτι διαφορετικό, ασχολείται με πολύ ειδικά και διαφορετικά θέματα, δεν είναι ανταγωνιστικός ούτε στην ίδια αλλά ούτε σε κανένα άλλο συνδικαλιστικό φορέα και ότι από τη δική μας πλευρά, όχι μόνο δεν τους είδαμε ποτέ ανταγωνιστικά αλλά τους θεωρούμε πολύτιμους συμμάχους στις δύσκολες μέρες που περνούμε!
Ελπίζουμε την άρση των όποιων αμφιβολιών υπάρχουν για την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας του συλλόγου, περιμένουμε συμπαράσταση και είμαστε ανοικτοί σε κάθε καλόπιστη παρατήρηση και εποικοδομητική πρόταση.
Μας ενώνουν πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα.

2 σχόλια:

  1. Αργυρίου Κωνσταντίνος3 Μαΐου 2011 στις 8:46 μ.μ.

    Κοντεύει μήνας από τότε που πήγαμε στο ΥΠ.ΠΟ.Τ.
    Οι συνδικαλιστές της ΠΕΥΦΑ πότε θα βγούν για να
    μας ενημερώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΓΕΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 12 ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΘΟΛΑ(ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση