Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Φήμες ... Αλήθεια ή Ψέματα...?

Σε συζητήσεις με Συναδέλφους που είναι προς μετάταξη κυκλοφορεί ότι Συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν στις Νέες Υπηρεσίες τους τους είπαν ότι μάλλον θα κάνουν μέχρι και 3 μήνες να πληρωθούνε Υπάλληλοι της Νέας τους Υπηρεσίας...Πιστεύω ότι καλό θα ήταν σαν Σύλλογος να το ψάξουμε παιδιά άν ισχύει ή όχι...Και φυσικά να το ανακοινώσουμε στους Συναδέλφους διεκπεραιωμένα...
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ :
- Μετά απο τις περικοπές και την Κατάργηση των Δώρων
- Μς σχέση την Ακρίβεια και την Οικονομική Στενότητα που βρισκόμαστε όλοι μας
αυτή η κατάσταση θα είναι εξωντωτική..
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φθάσουν οι κύριοι απο τα παχυλά γραφεία τους που αποφασίζουν την Διάλυση μιάς ΔΕΚΟ και την Εργασιακή Προσφυγιά και εφόσον πέρασε τόσος καιρός και οι καταστάσεις μας περάσανε απο όλα τα αρμόδια Υπουργεία να φθάσουμε στο σημείο μηδέν και να μην πληρωθούμε επι τρείς μήνες...
Αυτό θα είναι η χαριστική βολή της εξώντωσης μας...γιατί με τις κάθετες περικοπές που είχαμε και όπως είμασταν ανοιγμένοι τώρα πέσαμε πάρα πολλοί σε υπερχρεωμένους λογαρισμούς στις τράπεζες και δεν μπορούμε να πάρουμε δεκάρα το αναφέρω αυτό γιατί δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε Δάνειο ώστε να βγάλουμε με μαλακό τρόπο αυτούς τους μήνες...και φυσικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι Τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια κλπ σε ότι αφορά τα δυνητικά Δάνεια...
Οπότε θα φθάσουμε και να ζητιανέψουμε αν μείνουμε 3 μήνες Απλήρωτοι...
Θέλω να πιστεύω ότι είναι διαδόσεις αλλά καλό είναι να το ψάξουμε και όσοι μαθαίνουν κάτι να το αναροτύν σαν σχόλιο...
Γιατί άν είναι Αλήθεια τότε πρέπει να προβούμε σε άλλες ενέργειες ώστε ή να το αποτρέψουμε ή να διευκολυνθούμε με άλλον τρόπο απο το σύστημα...

20 σχόλια:

  1. εγω ακουσα για 6 μηνες και οχι 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν μαθω κατι γιατι κραταω επαφη με συναδελφους που εφυγαν θα το αναρτησω αμεσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, εγώ το είχα γράψει πριν καιρό. Από κουβέντα με άτομα της πρώην Ολυμπιακής που είχαν αναλάβει υπηρεσία το Δεκέμβρη σε υπουργεία τα ίδια τους είχαν πει. Ότι θα πληρωθούνε κατά το Μάρτιο, δηλαδή 3 μήνες μετά (αναδρομικά βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντος σαν αποσπασμένος σε Δήμο όταν ήρθα έκανα 3 μήνες περίπου να πληρωθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΦΕΚ Γ 224 - 06.04.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγήκε και του ΟΑΕΔ
    ΦΕΚ Γ 226 - 06/04/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε, Απριλίου 2011 9:37 π.μ.Μετα απο 3 μηνες που πληρωθηκες , τι κρατησεις ειχες ? Σε εγδαραν ή ειχες κανονικες κρατησεις σαν να πληρωνοσουν καθε μηνα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ 31/3 Ο ΦΑΚ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘ.ΠΡΟΣ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ 15/4 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΚΑΘ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ .ΑΠΟ ΟΤΙ ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τους μηχανικούς που φεύγουν είναι τσεκαρισμένο ότι η πρώτη πληρωμή θα γίνει τουλάχιστον μετά3 μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης. Τόσο χρειάζεται μέχρι να περαστούν στις καταστάσεις μισθοδοσίας. Μιλάμε μόνο για το βασικό όμως. Τα διάφορα επιδόματα θα δοθούν 5-6 μήνες μετά αφού συνεδριάσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια των υπηρεσιών. Επίσης το επίδομα ποινικής ευθύνης (7 τοις χιλ.) θα πληεωθεί το νωρίτερο μετά από 6 μήνες. Κοινώς, παλικάρια και κοπέλες κοιτάξτε να κάνετε δίαιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απευθύνομαι σε όλους τους μετατασσόμενους λέγοντας ότι η μισθοδοσία στον νέο φορέα θα ξεκινήσει σε 1 με 1,5 μήνα και στη χειρότερη των χειροτέρων περίπτωση σε 2 μήνες και βέβαια θα έχει και αναδρομικό χαρακτήρα χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Όσο αναφορά τα διάφορα επιδόματα αυτά είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο τα οποία κι αυτά θα προσαρμοστούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα λέω αυτά επειδή το χρονικό διάστημα των 3 μηνών και ακόμα χειρότερα των 6 μηνών που γράφει κάποιος έχει να κάνει με μεμονωμένες περιπτώσεις που οφείλονται κυρίως σε κάποιο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναφορικα με τις κρατησεις , ξερει κανεις τιποτα ? θελω να πω οτι αλλη φορολογηση υπαρχει οταν εισπρατεις μισθο ενος μηνος , αλλη σαφως μεγαλυτερη οταν εισπρατεις αναδρομικα.Ξερει κανεις κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σου εύχομαι και προσωπικά με το καλό... στη νέα σου θέση.

    Η φορολόγηση γίνεται σε ετήσια βάση και δεν παίζει κανένα ρόλο να θα πάρεις τα μηνιάτικα ένα - ένα ή τρία μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. GiDiLarissa ,σ΄ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τις ανταποδιδω με ολη μου την καρδια.Σε 'σενα και σε ολους τους συναδελφους.Μακαρι να πανε ολα καλα και για εμας που φευγουμε και για τα παιδια που μενουν πισω.Εγω αισθανομαι σιδηροδρομικος. ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μου το παρει αυτο κι ας μην εχω ταυτοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ? ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. to pasok na einai kala na lhsteyh to lao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΩ ΜΕΤΑΤΑΓΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ... ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ.ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΕ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ Ο,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΥ!ΕΧΩ FULL ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ..ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ!!!ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Χρήστο, δεν μου αρέσουν τα λόγια παρηγοριάς αλλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες που τις διοχετεύουν ανεγκέφαλοι δημιουργώντας αγωνία για το άγνωστο σε ανθρώπους με οικογένειες που επέλεξαν να κάνουν μια μετάταξη.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έλεγαν κάποιοι (βλέπε Τερζόγλου)στις αρχές του έτους ότι μεταφορά σημαίνει απόλυση ενώ ο νόμος λέει ότι σημαίνει μετάταξη, ότι πάμε στον ΟΑΕΔ, ότι πάμε με νέα πρόσληψη, ότι με την υπογραφή μας (βλέπε Κιουτσούκη) (ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΗΝΗ) παραιτούμαστε από τον ΟΣΕ ενώ στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη φράση έχει να κάνει με τα ατομικά μας στοιχεία, κ.α.
    Όλοι αυτοί φίλε Χρήστο καθώς και αυτοί που λένε για καθυστέρηση της μεταφοράς της μισθοδοσίας μας περί τους 6-7 μήνες είναι ανεύθυνοι, καιροσκόποι και χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες αγωνίες κάνουν μικροκομματική πολιτική του καφενείου.
    Ξαναγράφω αυτά που έγραψα και πιο πάνω ότι η μισθοδοσία στον νέο φορέα θα ξεκινήσει σε 1 με 1,5 μήνα και στη χειρότερη των χειροτέρων περίπτωση σε 2 μήνες και βέβαια θα έχει και αναδρομικό χαρακτήρα χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ.
    Και κάτι ακόμα ευχή όλων των μετατασσομένων είναι η δικαίωση της επιλογής μας κι αυτό γιατί κανείς μας δεν ήθελε να φύγει από τον ΟΣΕ. Όλοι μας αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και έπαιξαν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες.
    Η δικαίωση λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη κι αυτό το λέω γιατί το ενιαίο μισθολόγιο θα συμπεριλάβει και τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EXEI ΔΙΚΙΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΩΣΙΑ ΣΟΥ ΟΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ.ΦΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παρουσιαστηκα στην νεα μου θεση στις 29 Απριλιου και η μισθοδοσια θα αρχισει σε 3 μηνες μας ειπαν.ΤΟ ΚΟΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ.ΑΡΓΕΙ Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΜΑΣ.το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που γνωριζαν για τις μεταταξεις απο το Γεναρη γιατι δεν εκαναν τιποτα.θα επρεπε να ειναι ολα ετοιμα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση