Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο του τύπου η νέα ΕΣΣΕ του ΟΣΕ

Στο σημερινό «Έθνος» με τίτλο: «Οι απλοχεριές του καταχρεωμένου ΟΣΕ: Αύξηση 25% στους διευθυντές!» κατακεραυνώνει τις αδικίες που περιέχει η νέα ΕΣΣΕ την οποία έσπευσε να υπογράψει η ΠΟΣ δια της ΠΑΣΚΣ που κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα θέσης διοίκησης σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη
Μπορεί ο ΟΣΕ να κινείται σε αναγκαστική τροχιά εξυγίανσης, με τους μισθούς των εργαζομένων να μπαίνουν στην... πρέσα και το σιδηροδρομικό δίκτυο να έχει συρρικνωθεί στο όνομα της μείωσης του λειτουργικού κόστους, ωστόσο από τον γενικό κανόνα της περικοπής δαπανών φαίνεται να εξαιρούνται όλοι οι προϊστάμενοι και τα διευθυντικά στελέχη του προβληματικού Οργανισμού.
Την ίδια ώρα που επιβάλλεται οριζόντια μείωση στους μηνιαίους μισθούς όλου του προσωπικού στον ΟΣΕ με βάση τις παλαιές τακτικές αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του 2011, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα θέσης διοίκησης για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου, που φθάνει έως και 25% επί του νέου μηνιαίου μισθού.
Τα τυχερά
Με άλλα λόγια, οι όποιες απώλειες σημειώθηκαν στη μισθοδοσία όλων των διευθυντικών στελεχών με την οριζόντια περικοπή, αν μη τι άλλο αντισταθμίζονται με αυτό το νέο επίδομα θέσης διοίκησης.
Ειδικότερα, στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη στον ΟΣΕ, το άρθρο 9 αφορά στη θέσπιση νέου επιδόματος θέσης διοίκησης.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι κάθε εργαζόμενος, που κατέχει θέση σε ένα από τα παρακάτω επίπεδα ιεραρχίας, δικαιούται επιδόματος θέσης διοίκησης, υπολογιζόμενου επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας που έχει καταταγεί ο εργαζόμενος, ως εξής:
---------------------------------
Τα συμπεράσματα δικά σας…

9 σχόλια:

  1. ρε λαμογια πως το κανατε αυτο ρε????τι υπογραψατε????τι θα πειτε αυριο στον κοσμο στην κατερινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεγραψαν ο,τι τους υπεδειξαν οι "ανωτεροι" τους.Εμεις ΠΩΣ τους εμπιστευθηκαμε ???
    Οσο για το τι θα πουν στον κοσμο , ειναι απλο , οπως παντα , ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδια αστε τους να δουλεψουν μονοι τους τον οσε εγω αμα μου λενε να κανω κατι δεν θα το αρνουμαι εννοειται αλλα τα ζα αργα!!!!Ας πανε οι διευθυντες συνταξιουχοι και αυτοι που θα βαζουν τα μεσα να δουλεψουν να παρουν το επιδοματακι.Σας βαρεθηκα ποτε θα φυγω ρε γαμωτο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι, αφού εμείς οι απλοί εργαζόμενοι δε ξέρουμε να δουλεύουμε και μόνο οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι ξέρουν και μπορούν, άρα δικαιούνται να πάρουν και το επιδοματάκι!!!
    το κάναμε και πράξη με τη ΣΣΕ μειώνουμε το μισθό μας και τους δίνουμε το "κατιτίς".
    9:48 έχεις δίκιο αργά μα πολύ αργά τα ζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ακόμη είναι η Αρχή...Η Πολιτική της Κινεζοποίησης άρχισε απο τους Σιδηροδρομικούς λυπηρό και μάλιστα τραγικό....Κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα ονοματα για υπουργειο πολιτισμου μπηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΦΕΚ του Υπουργειου Πολιτισμου εδοθηκε σημερα.
    Στο καλο να πατε συναδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΕΚ Γ 213/2011

    Αυτό είναι το ΦΕΚ για τις μετατάξεις του Υπ.Πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση