Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο της τρόϊκας και πάλι ο ΟΣΕ

Ειδική αναφορά στον ΟΣΕ γίνεται από τους ελεγκτές της τρόϊκας σύμφωνα με δημοσίευμα της EURO2DAY με το κολακευτικό σχόλιο: «Οι ελεγκτές εξέφρασαν ουσιαστικά την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα στο μέτωπο των ΔΕΚΟ, καθώς απ’ τα στοιχεία που τους παρατέθηκαν διαπίστωσαν ότι οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων τους, ροκανίσθηκαν απ’ τις αυξήσεις που δόθηκαν δια της …πλαγίας στο στελεχιακό δυναμικό (διευθυντές, προϊσταμένους κ. λ. π), όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του ΟΣΕ.»
Το «δια της πλαγίας…» μας προβληματίζει λίγο. Επειδή η ΕΣΣΕ δεν είναι κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί πλάγιο μέσο να υποθέσουμε ότι το «στελεχιακό δυναμικό» συμβάλει στο ροκάνισμα και με άλλο τρόπο; Κόψανε ακόμη και την αποζημίωση χιλιομετρικών διανύσεων αλλά κανένα όφελος τελικά στα οικονομικά;
Η τρόϊκα δηλαδή διαψεύδει σήμερα αυτό που δήλωσε προχθές ο Ρέππας σχετικά με το ότι η εξυγίανση στον ΟΣΕ πάει καλά! Ποιόν να πιστέψουμε τώρα εμείς; Οι τροϊκανοί μπορεί να είναι αδίστακτοι κερδοσκόποι αλλά μέχρι στιγμής δεν τους καταλογίστηκε ο χαρακτηρισμός ότι είναι «ψεύτες». Για την άλλη πλευρά δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Μόνο θυμηθείτε τι έλεγαν για τον ΟΣΕ προεκλογικά και τι κάνουν τώρα.
Μεταταχθήκαμε, μειώθηκαν οι αποδοχές μας κοντά στο 50% ενώ το κόστος διαβίωσης αυξάνεται, κόπηκαν οι ελπίδες για ένα αξιοπρεπές αύριο στα παιδιά μας και το όποιο όφελος από τις αιματηρές θυσίες μας μπαίνει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο! Όμως αυτό που μας τρομάζει είναι ότι ο Έλληνας παρακολουθεί απαθέστατος από τον καναπέ του αυτά που συμβαίνουν. Η νεολαία που έκαψε την Αθήνα για μικρότερη αφορμή σήμερα που σκότωσαν την ελπίδα για το μέλλον της αδρανεί λες και τη νάρκωσαν.
Ζούμε τις ζωές μας σαν να μην είναι δικές μας, λες και είμαστε πρωταγωνιστές σε κάποιο σίριαλ με άγνωστο τέλος και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη μέρα για να «δούμε τη συνέχεια».

3 σχόλια:

  1. Κόβουν απο εμας για να τα δίνουν στους Ζηλιασκοπουλο Ρετσινάδες και την υπόλοιπη κλίκα που συνέβαλε στο κλείσιμο του δικτύου και την διάλυση του σιδηροδρό μου.
    Αυτη την διαφάνεια και αξιοκρατία ευαγγελίζεται ο Γ.Π να επαναπροσλαμβάνει συνταξιούχους καθεστωτικούς τύπου Ρετσινά την στιγμή που νέα παιδιά με τεράστια προσόντα είναι άνεργα.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη ξεχνάτε πως τη ΣΣΕ την υπέγραψε ο Λεβέντης και η παράταξή του που προχθές το βράδυ εναγωνίως προσπαθούσε να δικαιολογήσει στον Τριανταφυλλόπουλο πως γίνεται να παίρνει 720 Ευρώ για ταξί και επίδομα επικινδύνου ενώ είναι απαλλαγμένος απο τα κύρια καθήκοντά του. Με τι ψυχή να πάει κόντρα σε Ζηλιασκόπουλους και Ρετσινάδες. Εκοψαν τα χιλιόμετρα για να πάρει ο αναντικατάστατος συνταξιούχος Ρετσινάς επίδομα διοίκησης. Ουστ λαμόγια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά εμένα πλέον δε με ενδιαφέρει τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να φύγω. Σιχάθηκα όλα τα σκουλίκια που κατέφαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους...Σιχάθηκα τους βρωμοσυνδικαλισταράδες οι οποίοι δεν δούλεψαν ποτέ τους και μόνο "έτρωγαν". Σιχάθηκα τα λαμόγια και τους γραβατωμένους χάσκακες, τους χαμαιλένοντες και τα τυχάρπαστα προστατευόμενα ανθρωπάκια...
    Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμια...
    Μακάρι να σας κλείσει η τρόικα και να δώσετε πίσω αυτά που φάγατε.
    εγώ τουλάχιστον θα κάνω ένα νέο ξεκίνημα, πάντα καθαρός όπως έζησα μέχρι σήμερα...
    Καληνύχτα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση