Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Ἀρχὴ δέ τοι ἣμισυ παντός».

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. 

Συνάδελφοι. Στον απόηχο της ανακοίνωσης των μετατάξεων, υποχρεωτικών ή εθελοντικών, με την πίκρα και την αγανάκτηση να πλημυρίζουν τις ψυχές μας, πρέπει να δούμε κάποια θέματα που επιτακτικά περιμένουν δουλειά και μεθοδικότητα από μέρους μας.

 Η δημιουργία συλλόγου μετατασσομένων, είναι κάτι απαραίτητο. Δεν έχει σημασία σε ποιό φορέα πάει ο καθένας μας. Το άρθρο 16 παράγραφος 9δ του 3891/2010 αναφέρει: «Οι μεταφερόμενοι εξακολουθούν να υπάγονται στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του φορέα από τον οποίο μεταφέρονται.»
Και μόνο αυτό θα μας ενώνει με κοινά συμφέροντα και κοινά προβλήματα.

Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πανελλαδικό σύλλογο με κατά τόπους αντιπροσώπους, χωρίς παρατάξεις και κομματικούς συνδικαλιστές καριέρας, με ανθρώπους που θα ασχολούνται μόνο με τα προβλήματα που θα έχουμε σαν βουνό μπροστά μας.

Είναι κάτι δύσκολο αλλά εφικτό.  

4 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ , ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημιουργία συλλόγου μετατασσομένων θα λειτουργήσει διασπαστικά στο συνδικαλιστικό κίνημα στους χώρους που θα μεταταγείτε.Συμβουλή μου είναι να ψάξετε σε βάθος τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στα Υπουργεία που μετατάσσεσθε. υπάρχουν συνδικαλιστικοί χώροι χωρίς παρατάξεις και κομματικούς συνδικαλιστές που είναι ικανοί και με την βοήθειά σας θα ξεπεαστούν προβλήματα ολων μας. Καλωσορίζω λοιπόν όλους τους μετατασσόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση