Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Είναι άσχετοι ή κάπου στοχεύουν;

Υπήρξε κάποιο δημοσίευμα την Τρίτη, το οποίο αναστάτωσε τους συναδέλφους. Αναφέρεται στις μετατάξεις με στομφώδη και παραπλανητικό τίτλο «χάνουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται»

Ή οι συντάκτες του «Βήματος» δεν ξέρουν τη δουλειά τους (πράγμα που δεν το πολυπιστεύω) ή σκοπό έχουν να δημιουργήσουν πάλι κάποιο πανικό.


Η έκφραση «χάνω τα μισθολογικά μου δικαιώματα» σπέρνει τον πανικό. Κάθε μέρα ο Έλληνας ξυπνάει και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι, τι θα του αρπάξουν σήμερα.  
Θέλουν να θολώσουν τα νερά.  Προφανώς κάτι κακό θα ανακοινωθεί αυτές τις μέρες και προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να αποσπάσουν την προσοχή μας αναδιατυπώνοντας ειδήσεις που ξέρουμε από το Δεκέμβριο.
Ο Νόμος 3899 ΦΕΚ 212 17 Δεκ. 2010 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Αναφέρει στο άρθρο 2 παράγραφος 22 τα παρακάτω:
«22. Όσοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται μόνον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Αποδοχές που έχουν καταβληθεί ως προσωπική διαφορά μέχρι την έναρξη ισχύος της παραγράφου αυτής δεν αναζητούνται.»

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στις 17/12/2010, τα ήξεραν οι συνάδελφοι που έκαναν αίτηση για μετάταξη και δεν νομίζω ότι έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει το συγκεκριμένο άρθρο πέραν από το να δημιουργήσει πανικό με τον παραπλανητικό του τίτλο. Η εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη που δόθηκε την Τρίτη, στη δημοσιότητα, απλά παρέχει οδηγίες και δεν μας λέει κάτι καινούργιο

Όλοι ήξεραν ότι οι αμοιβές τους θα είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν στον φορέα που θα πάνε. Κανείς δεν περίμενε το άρθρο της «φυλλάδας» για να το μάθει αυτό.

Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο για το email.

7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΥΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. anvnyme.....asta ayta..
    gine epwnymos. alliws ston loykoylo den ksanapas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά την «υπηρεσιακή υπόθεση» με την κωδική ονομασία «Λούκουλος», η οποία διεκπεραιώθηκε μαζί με τον «Αντιδήμαρχο», τον «Αντιπρύτανη», τον «αρχιφύλαξ» και τον «υπαρχιφύλαξ» και η οποία χάρη στη συμβολή του κυρίου «Αντιδημάρχου», βεβαίως.. βεβαίως, είχε πλήρη επιτυχία, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο όπως λέει και ο συνάδελφος ο Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ'''' ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΤΟΜΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο ειναι να διαβαζουμε σωστα!καμμια σχεση δεν εχει αυτη η παραγραφος με τις δικες μας μεταταξεις!Πουθενα δεν αναστελει αρθρο η παραγραφο του νομου 3891!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 7:27
    Γίνε λιγάκι πιο συγκεκριμένος… που βασίζεις αυτή τη σκέψη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση