Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Αγκάθι» οι μετατάξεις.

    
Σε μεγάλο «αγκάθι» για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όσον αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ έχουν μετατραπεί οι μετατάξεις του προσωπικού για τις οποίες οι εργαζόμενοι αντιδρούν με συνεχείς κινητοποιήσεις.

Αν και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ωστόσο οι αντιδράσεις είναι έντονες και σήμερα το υπουργείο καλείται σε συνάντηση με τους εργαζόμενους να δώσει λύση στα αιτήματά τους προκειμένου να μην συνεχίσουν τις 48ωρες απεργίες που εξαγγέλλουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αν και ήδη κυβέρνηση και υπουργείο έχουν υποσχεθεί βάση του μνημονίου ότι ο ΟΣΕ θα παράγει μηδενικά ελλείμματα από την 1η Μαρτίου η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης «σκοντάφτει» στους εργαζόμενους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει ούτε στις νέες Συμβάσεις Εργασίας. 

Την ίδια στιγμή στον «αέρα» βρίσκονται ακόμα τόσο το νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Οργανισμού όσο και η τιμολογιακή πολιτική όπου αναμενόταν να εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση