Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΑΙΑΟΣΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΕ

7 σχόλια:

  1. Οι μετατάξεις των εργαζομένων από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ποιό στάδιο βρίσκονται; Θα υπάρξουν καθυστερήσεις εξ αιτίας των νέων μετατάξεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς επίσημη ενημέρωση από Υπουργείο, Διοικήσεις Υπηρεσιών και συνδικαλιστικούς φορείς δεν έχουμε.
    Τώρα τελευταία συνδικαλιστικούς φορείς μάλλον δεν έχουμε καθόλου… ειδικά οι πρωτοβάθμιοι επιτέλεσαν στο ακέραιο το έργο τους και ξαναβυθίστηκαν στην ανυπαρξία και στον ύπνο του δικαίου!

    Τα σαΐνια όμως ψάχνουν και βρίσκουν… το Radio-arvila FM χθες μας ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος του μηνός θα ακούσουμε κάτι και επίσημα!

    Μακάρι να είναι έτσι γιατί τα νεύρα όλων μας βρίσκονται στα όρια να σπάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς πότε έγινε η ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΚΟ για να αποκτήσει δικαίωμα να μετατάσσει υπαλλήλους. Ποτέ δεν ήταν, πως έγινε ξαφνικά ως δια μαγείας. Έως τώρα όλοι από εκεί φώναζαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους "κοπρίτες" Δημοσίους Υπαλλήλους του ΟΣΕ. Δεύτερον, πως υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με κριτήρια ιδιωτικής εταιρίας (δηλ με γνωστό μέσα από την εταιρία ή ακόμα καλύτερα βύσμα στην Κυβέρνηση) και με ιδιωτικές ατομικές συμβάσεις, αποκτούν δικαίωμα μετάταξης σε οργανικές θεσάρες Υπουργείων. Δηλαδή οι Υπάλληλοι του ΟΣΕ που προσλήφθηκαν αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ και είδαν μετατάξεις μόνο σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ΔΗΜΟΥΣ είναι τα κορόιδα της Υπόθεσης ? Τι το καλύτερο έχουν οι Υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ (ας μιλήσω συγκεκριμένα για τις κατηγορίες ΠΕ)και έπρεπε να στελεχώσουν μόνο αυτοί τα Υπουργεία. Τι ρωτάω όμως η απάντηση είναι προφανής και αναφέρθηκε πιο πάνω στα κριτήρια πρόσληψης τους. Άσε που οι μισθοί εκεί ήταν τουλάχιστον κατά 500 - 1000 € μεγαλύτεροι απο αντίστοιχους του ΟΣΕ. Ήταν η αφρόκρεμα όμως. Γιαυτό ένα έργο της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν. Το Καλλίδρομο έχει γίνει ο περίγελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγανάκτησα πια με τις αδικίες, Και κερατάς και δαρμένος.
    Υπάλληλος ΟΣΕ (με ΑΣΕΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟ? ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΟΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τους Υπαλλήλους του Προαστιακού. Τρύπωσαν στην εταιρία με τα κονέ τους και με κάτι μισθούς πολύ υψηλότερους από τους αντίστοιχους του ΟΣΕ, μετά συγχωνεύτηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους Υπαλλήλους του ΟΣΕ και τώρα φεύγουν κανονικά με μετάταξη στις μόνιμες θεσούλες τους. Το θέμα νομιμότητάς αυτών των μετατάξεων κανονικά θα έπρεπε να απασχολήσει την δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά και οι 2 προλαλήσαντες έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι έτσι ακριβώς όπως τα γράψατε. Ειδικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξέρετε και τούτο. Από το καλοκαίρι του 2008 και κυρίως όλο το 2009 μέχρι και τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, τουλάχιστον 15-20 άτομα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχεδόν όλοι προερχόμενοι από την πρώην Προαστιακός ΑΕ πέτυχαν ατομικά μετατάξεις σε φορείς του στενού δημοσίου εντελώς ρουσφετολογικά. Όλες αυτές οι αποφάσεις υπάρχουν σε ΦΕΚ. Επιπρόσθετα, για τους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ σημειώστε και κάτι άλλο. Βγήκε στις 4/4/11 έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που έδινε το δικαίωμα εσωτερικής μετάταξης περίπου 70 ατόμων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προθεσμία υποβολής αιτήσεων ουσιαστικά 1 ημέρας (μέχρι τις 10:00πμ της Τετάρτης 06/04/2011 έγραφε στην ανακοίνωση), την ίδια στιγμή που ο ΟΣΕ έδιωξε (άφησε να φύγουν πιο σωστά) καμιά 20αριά μηχανικοί του που τους χαρακτήρισε ως πλεονάζον προσωπικό. Από κει να καταλάβετε για τι κωλοχανείο μιλάμε και τι ρουσφέτι και διαπλοκή έπαιζε και παίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι άλλο. ΟΛΕΣ οι αποφάσεις με τις οποίες φεύγουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρουν ότι "μεταφέρονται με την ίδια σχέση εργασίας (ΙΔΑΧ)" Στις πρώτες ήδη αποχωρήσεις υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ που έγιναν προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, η απόφαση αναφέρει "ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ σε κενή Οργανική θέση". Ούτε ΙΔΑΧ δηλ. ούτε τίποτα. Αρα μονιμοποιούνται, κατοχυρώνονται και Συνταγματικά και άσε τα κορόιδα του ΟΣΕ που πάνε ως Αορίστου Χρόνου, αύριο μεθαύριο να ανησυχούν μην τους ξαναπάρει η μπάλα με τις απολύσεις των 150000 θέσεων ΙΔΑΧ. Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Είμαι περίεργος οι επόμενες πως θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση