Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το πρώτο βήμα έγινε!


Σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2011 συγκεντρώθηκαν στη Λάρισα, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ, οι συνάδελφοι των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στον πίνακα των μετατασσομένων και έγινε μια πρώτη, εποικοδομητική, συζήτηση για τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθούμε για να τα αντιμετωπίσουμε.

Παρά τα εμπόδια λόγω μεγάλης απόστασης, η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική!
1.
Αποφασίστηκε η δημιουργία Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν μέχρι τη δημιουργία του συλλόγου.
2. Αποφασίστηκε η διερευνητική επαφή με δικηγορικά γραφεία, ώστε να επιλέξουμε νομικό σύμβουλο, ο οποίος θα είναι ικανός να χειριστεί τα πολύπλοκα προβλήματα που έχουν σχέση κυρίως με το ασφαλιστικό μας και τις ιδιαιτερότητες που προσθέτουν σε αυτό οι μετατάξεις. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να επεξεργαστούμε άμεσα τα δεδομένα που αφορούν την επιλογή ασφαλιστικού φορέα σύμφωνα με το νόμο 3513/2006, (παράγραφος 17 στη σελίδα πέντε και τον οποίο θα βρείτε στην σελίδα «έγγραφα») αν και αφ’ όσον βέβαια μας αφορά.
3. Αποφασίστηκε η εφ’ άπαξ συνδρομή ύψους 20€ ενός εκάστου των μελλών που παραβρέθηκαν αλλά και αυτών που θα συμπορευτούν σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων μας. (Προτιμήθηκε η εφ’ άπαξ συνδρομή αντί της μηνιαίας λόγω των δυσκολιών που θα προέκυπταν αν αποφασιζόταν μηνιαία συνδρομή με μικρότερο ποσό!)
4. Η συντονιστική επιτροπή ορίστηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη να εκπροσωπηθούν γεωγραφικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι συνάδελφοι. Απομένει μία ανάλογη προσπάθεια στην Πελοπόννησο με πρωτοβουλία των εκεί συναδέλφων την οποία περιμένουμε.
5. Την συντονιστική επιτροπή θα αποτελούν αρχικά οι συνάδελφοι (αλφαβητικά):
Γιαννίκας Γεώργιος (Ταμίας για περιοχή Αττικής)
Γκιάστας Ιωάννης (Ταμίας για περιοχή Μαγνησίας)
Γκουτζιός Βάϊος
Δεμερτζής Αθανάσιος (Ταμίας για περιοχή Λάρισας)
Δούλος Γεώργιος
Κοντός Αχιλλέας
Κούλης Χρήστος (Ταμίας για περιοχή Φθιώτιδος)
Τζάνης Θωμάς
Τσιντότας Περικλής (Ταμίας για Αν. Μακεδονίας - Θράκης)
Τσιπνής Ηρακλής
Χατζημουράτ Χαράλαμπος (Ταμίας για περιοχή Θεσαλονίκης)

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Περιμένουμε ανάλογη ενέργεια και συμμετοχή από την Πελοπόννησο.

Το blog θα είναι αρωγός σ’ αυτό το δύσκολο έργο. Απευθυνθείτε στους παραπάνω συναδέλφους ή στείλτε email στο blog για ενημέρωση και συμμετοχή!

14 σχόλια:

  1. ολοι οσοι μετατασομαστε να συμμετασχουν στον νεο συλογο Μας. δηλωστε την συμμετοχη σας στο αρμοδιο για την περιοχη σας συναδελφο. πρεπει να βιαστουμε...δεν υπαρχει χρονος...οι εξελιξεις τρεχουν. ο συλογος ειναι για ολους τους μετατασομενους συναδελφους απο ολον τον ΟΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι καλή η προσπάθεια αλλά δώστε και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι διαχειριστές του blog δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν τον αριθμό τηλεφώνου των συναδέλφων εδώ, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των ιδίων!

    Το blog δεν είναι μία απλή ανακοίνωση σωματείου ή συλλόγου που περιορίζεται στους πίνακες ανακοινώσεων στους χώρους δουλειάς. Στο blog έχουν πρόσβαση πολλοί και περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους οπότε και είμαστε επιφυλακτικοί στη δημοσιοποίηση στοιχείων.

    Αν οι συνάδελφοι που ξεκίνησαν την συντονιστική επιτροπή θέλουν, ας δημοσιεύσουν οι ίδιοι με σχόλιο εδώ το τηλέφωνο και το email τους.

    Πάντως όσοι ασχολούνται σε κάθε πόλη είναι γνωστοί στους χώρους δουλειάς και νομίζω ότι είναι εύκολο να αναζητηθούν.

    Και μην ξεχνάμε τη δυνατότητα επικοινωνίας με email μέσω του blog! Οι διαχειριστές του blog θα επικοινωνήσουν μαζί σας και θα σας στείλουν με email τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Αθήνα οι συνάδελφοι στην Καρόλου που πρωτοστάτησαν για την δημιουργία συλλόγου μετατασσομένων έχουν συγκεντρώσει περίπου 160 ονόματα απ'όλη την Ελλάδα, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να γίνουν μέλη του συλλόγου.
    Πως θα συντονιστούμε, γνωρίζει κανείς;
    Ένας σύλλογος πρέπει να γίνει. Όχι κάθε κλάδος το σύλλογό του, γιατί έτσι δεν κάνουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να γίνει ένας σύλλογος, αυτό έχουν όλοι στο μυαλό τους.
    Κανείς δεν θέλει ένα κλαδικό σύλλογο.

    Πρακτικά όμως οι συνάδελφοι στην Αθήνα (Καρόλου ή αλλού) δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους μετατασσόμενους στην Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στη Λάρισα στην Τρίπολη, στην Πάτρα και πάει λέγοντας. Ούτε κ’ αν στην Αθήνα θα είναι εύκολο να συντονιστούν επειδή θα είναι σκορπισμένοι σε διαφορετικούς φορείς.

    Σε κάθε πόλη λοιπόν είναι απαραίτητο να υπάρχει μία τοπική γραμματεία και όλες οι τοπικές γραμματείες να συντονίζονται από τον σύλλογο που θα έχει ΔΣ με έδρα την Αθήνα.

    Στον συντονισμό αλλά και στην ενημέρωση των μελλών μπορεί να βοηθήσει ο ιστότοπος (το blog). Οι περισσότεροι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα μπορούν άμεσα να ενημερώνονται και να γράφουν τα δικά τους.

    Σε κάθε πόλη επίσης είναι στόχος να υπάρχει και ένας ή περισσότεροι που θα έχουν δικαίωμα να δημοσιεύουν αναρτήσεις στο blog. Έτσι η ενημέρωση θα είναι πληρέστερη.

    Επίσης στην σελίδα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» θα μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω. Να αστειευόμαστε, να πειραζόμαστε καθώς και να κανονίζουμε συναντήσεις για καφεδάκι, τσιπουράκι κ.τ.λ.
    Σιγά - σιγά βλέπουμε τις ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται και θα λύνουμε ένα – ένα τα προβλήματα που θα συναντούμε.

    Αν κάποιος έχει και κάτι καλύτερο στο μυαλό του ας το γράψει με σχόλιο ώστε να το συζητήσουμε και να το υιοθετήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξερει κανεις να μου πει αν για τους μεταταγμενους θα ισχυει η προσωπικη διαφορα στις υπηρεσιες που θα πανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΔ.ΣΤΕΛΕΧΟΣ είπε...
    Σύμφωνα με τη συνέλευση που πραγματοποίθηκε στη Λάρισα στις 17/02/2011 ο ορισμός της Πανελλαδικής Συντονιστικής επιτροπής του υπό ίδρυση συλλόγου μετατασσομένων ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που γεωγραφικά έχει εκπροσωπηθεί στίς περιοχές ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ όπως έχει δημοσιευθεί. 1)ΤΩΡΑ δίνει αγώνα δρόμου για την εγγραφή μελλών ή δυνατών όλων των μετατασσομένων. 2)Παράλληλα η διερευνητική επαφή με δικηγορικά γραφεία είναι σε καλό δρόμο. 3)Σύντομα θα αναρτήσουμε διεκδικητικό πλάνο του μεταφερόμενου προσωπικού. Αυτά πρός το παρών για μια μικρή ενημέρωσή σας.

    23 Μαρτίου 2011 11:30 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από αρκετές δημοσιέυσεις ονομάτων μετατασσομένων που αναρτήθηκαν στο ΦΕΚ και έπονται οι υπόλοιπες, εύχομαι σ'όλους καλή τύχη, το αργότερο ώς 15/04 σύμφωνα με πληροφορίες που έχω θα ολοκληρωθούν .Καλώ όλους τούς μετατασσόμενους να μήν μένουν αδρανείς να είναι κοντά στο σύλλογο να εγγραφούν σ'αυτόν και να τακτοποιηθούν ταμειακά. Αρχές ΑΠΡΙΛΙΟΥ θα αναρτηθεί το διεκδηκητικό πλάνο του μεταφερόμενου προσωπικού. Εχει γίνει η πρώτη συνάντηση με δικηγορικό γραφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα! θα επιθυμουσα να γινω μελος του συλλογου! Ειμαι απο Μεσσηνια και αντιστοιχη δραση εδω, δεν βλεπω! Που μπορω να απευθυνθω ωστε με τη σειρα μου να ενταχθω κι εγω στο συλλογο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Καλαμάτα5 Απριλίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

    Υπάρχουν αρκετοι συνάδελφοι απο την Καλαμάτα που θέλουν να εγραφούν στον σύλλογο ενημερώστε μας πως μπορούν να εγραφούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν διαβασει καποιος απο το συλλογο το μηνυμα αυτο να επικοινωνησει μαζι μου στο τηλ 6948981821 ειμαστε πολλοι απο μεσσηνια που θελουμε να ενταχθουμε και δεν εχουμε επικοινωνια. ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΩΤΗΡΗ ,ΓΙΩΡΓΟ απο Καλαμάτα και ΗΛΙΑ απο Μεσσηνία ενημερωθείτε στην αρχική σελίδα απ΄την ανάρτηση της 5/4/2011 Συντονιστική Επιτροπή Μετατασσομένων ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ :
    Εσείς του ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που έχετε σειρά να υπογράψετε τα αποδεικτικά επίδοσης εγγράφου που θα σας επιδώσουν οι γραμματείες σας ενημερωθείτε απ΄τις ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ για την φράση που θα προηγηθεί της υπογραφής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο αποδεικτικό επίδωσης των εγγράφων μετάταξης στη γραμματεία κάθε συγκροτήματος. Προσοχή της υπογραφής με υπόδειξη του δικηγόρου να προηγείται η φράση «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ». Είναι σημαντικό αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση