Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Σε παρακαλω να το δημοσιευσεις χωρις αλλαγες»

Λάβαμε ένα email με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο. Επειδή δεν φωτογραφίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και απλά καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας των γνωστών πρασινογάλαζων οίκων αντοχής. (Το αντοχής για την αντοχή… στο χρόνο) το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς στάλθηκε.
«Σε παρακαλω να το δημοσιευσεις χωρις αλλαγες
Άγνωστες ( ? ) πτυχές της ιστορίας των μετατάξεων. Μίας ιστορίας που τελειώνει αφήνοντας πίσω της , μεγάλους χαμένους , ΑΔΙΚΑ… Έστησαν μαγαζάκια , μάζεψαν την πελατεία και.… ξεκίνησαν.
Με την ιδιότητα των «προϊσταμένων» (κατ’απόλυτη επιλογή) και των κομματικών στελεχών» (των «δικών μας ανθρώπων») φώναζαν έναν έναν τους πελάτες και «πουλούσαν εξυπηρέτηση» (έχοντας την ελπίδα ότι οι προτάσεις τους θα εισακουστούν από τα Μεγάλα Αφεντικά τους).
Υποσχεθήκαν σε ανθρώπους ότι θα τους «κρατήσουν» στην «ΤΡΕΝΟΣΕ» , τοποθετώντας τους σε θέσεις που θα ήταν απαραίτητοι. Κι αν , κατά τύχη , έμεναν στην «ΤΡΕΝΟΣΕ» θα ήταν «κατόπιν ενεργειών» τους και ο συνάδελφος θα τους χρωστούσε αιώνια ευγνωμοσύνη. Αν όχι , δεν έχαναν τίποτε.                      
Το αποτέλεσμα ήταν , ότι συνάδελφοι παραμυθιάστηκαν και δεν έκαναν αίτηση εθελοντικής μετάταξης , βασιζόμενοι στα λεγόμενα τους. Κι όταν αναγκάστηκαν να κάνουν υποχρεωτική μετάταξη , το εύρος των επιλογών τους ήταν εξαιρετικά περιορισμένο αφού προηγούνταν , όπως λέει ο νόμος ,  οι συνάδελφοι που έκαναν εθελοντικά αίτηση.                    
Άλλοι συνάδελφοι ενώ σκεπτόταν πολύ σοβαρά να κάνουν αίτηση εθελοντικής μετάταξης άλλαξαν γνώμη και παρέμειναν στην «ΤΡΕΝΟΣΕ», όταν άρχισαν να τους υπόσχονται τοποθέτηση σε καλές , αξιοζήλευτες θέσεις. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα , βεβαίως.
Φυσικά , αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους «ελέω κομματικής ιδιότητας» προϊσταμένους , ούτε τα κομματικά στελέχη , τους «δικούς μας ανθρώπους». Αυτούς τους ενδιαφέρει  ο εαυτούλης τους και μόνο αυτός.                                  
Τουλάχιστον τα κομματικά στελέχη , οι «δικοί μας άνθρωποι» να μην αναρωτιούνται γιατί όταν κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  παίρνουν 1 ψήφο για κάθε 690 ψηφοδέλτια που μοιράζουν….. Να μην κάνουν παραπονάκια αριστερά και δεξιά.                                   
Περιμένω κάποια διάψευση , κάποιον από τους προϊσταμένους ή τα κομματικά στελέχη να πουν ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες.  … Αλλά αν το κάνουν , θα επανέλθω. Με ονόματα.… ποιοί υποσχέθηκαν , τί και σε ποιούς. Φόρα παρτίδα.»

17 σχόλια:

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΣΕ8 Απριλίου 2011 στις 4:36 μ.μ.

    ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΄΄ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ΄΄ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ .ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΑΝΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ονόματα παλληκάρια ακόμη και αν θέλει κάποιος να κάνει επώνυμη καταγγελία, καλά είναι να μην μπούμε σε διαδικασίες από τις οποίες δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος.
    Πόσο μάλλον όταν κάποιος σχολιάζει ανώνυμα και καταγγέλλει με ονόματα! Αυτό είναι ανήθικο και άδικο!
    Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα σχόλια που παραβιάζουν τους κανόνες δεοντολογίας θα διαγράφονται αμέσως, αυτό είναι αυτονόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστα ολα, αλλα τωρα με τις οσες μετ/ξεις δεν γιναν μεχρι τωρα ποιος μπορει να προβλεψη το μελλον? εδω γινε της ποπης σε κυβερνηση κ υπουργεια.....ποια σιγουρια υπαρχει??
    βγηκαν για ΟΑΕΔ,θα βγουν κ για παιδειας, κ μετα?
    ΧΑΟΣ προβλεπεται, ασε που απαξ κ παμε σε εκλογες θα γινη ο........ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ!!! κι ουτε μπλε-πρασινοι-κοκκινοι κοκκοι δεν θα επιβιωσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόεδρε τι απαισιοδοξία είναι αυτή;

    Ειλικρινά δεν σε αναγνωρίζω!

    Εσύ που έδινες κουράγιο σε όλους, εσύ που ήσουν η φωνή της λογικής στο χάος του παραλογισμού που επικρατούσε, εσύ που είχες ταυτιστεί με τη σύνεση και την ευπρέπεια στο blog τώρα σπέρνεις τον πανικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προβληματιζομαι.... φωναχτα! δεν απελπιζομαι κ ειμαι σιγουρος οτι καναμε οτι καλυτερο αυτη την συγκυρια που περναμε ολοι μας!!! ισως ετσι σωθουμε κ εμεις κ οσοι μεινουν. το εχω ξαναπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε καμια περιπτωση πανικος......μονο βραδυπορια υπαρχει ( με υποδ.1036)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχολια επι της ουσιας του mail θελω να διαβασω παληκαρια.Γραψτε κι εσεις τι γινοταν στην εδρα σας , στο χωρο δουλειας σας.
    Και ....κυριως διαψευσεις θελω.Απο τους "ευαισθητους" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε μου εχεις δικιο για ολα.Εγω ειμαι ενας νεος εργαζομενος και το τι παπα φαγανε οι παλιοι για να μην κανουν αιτηση δεν περιγραφεται.
    εγω απο αυτο το γεγονος ευτυχως οφεληθηκα γιατι δεν περιμενα η υπηρεσια να με αφησει ως νεο στελεχος να φυγω.
    τελικα για καλη μου τυχη κανανε λιγοι αιτηση οποτε βαση του φεκ δεν εγινε επιλογη οσων θα πρεπει να μεινουν απο τη διοικηση.

    ''ευχαριστω'' αυτους που χαντακωσαν
    (δυστηχως νομιζω οτι οι παραμενοντες χαντακωθηκαν σε εναν οργανισμο που σε λιγο θα ειναι περιττος απο την τροικα πιστευω)τους παλαιοτερους και βρηκα την ευκαιρια να βγω απο το προσωπικο μου αδιεξοδο και να παω σε ενα νεο περιβαλλον με νεο κοσμο
    εγω θα παρω λιγοτερα χρηματα εκει που θα παω αλλα ρε παιδια το μονο που με ενδιεφερε στην παρουσα φαση ειναι το οικονομικο.Με ενδιεφερε ηταν η φαινομενικη ασφαλεια της θεσης που παω.
    Και αν μου πει καποιος πως ειμαι τοσο σιγουρος για τη νεα μου θεση οτι ειναι ασφαλης, συγνωμη αλλα εγω που ειμαι σε συγκροτημα εργοστασιου και με βαση το νεο business plan μας ειπαν οτι σε ολη την τεχνικη υποστηριξη στις 31/12/12 απο 9οο ατομα θα μεινουν με ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΝΕΕς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ 350, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩς ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΣΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΕΞΗΣΗ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
    ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΜΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗς ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 31/12/12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΕ ΦΕΚ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥς ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ(ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε "Προεδρε" , αυτο που εγραψα ΔΕν εχει να κανει με το τι θα γινει στο μελλον , αλλα με το τι ΕΓΙΝΕ , ποσοι ανθρωποι και με ποσο ασχημο τροπο κοροιδευτηκαν και εχασαν την ευκαιρια να κανουν αιτηση ή εθελοντικη αιτηση (που τους επετρεπε να ελπιζουν σε μια καλυτερη απο την επιβαλομενη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεταταξη).
    Σχολια επι της ουσιας ή διαψευση δεν διαβαζω ομως.Γιατι και τα παιδια που μενουν ΑΔΕΛΦΙΑ μας ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαψευδει ΤΙΠΟΤΕ απολυτως απο το κειμενο , ασφαλως σημαινει πως ο,τι γραφει ειναι η απολυτη αληθεια.
    Τουλαχιστον , θα βρεθει καποιος με το ελαχιστο φιλοτιμο να ζητησει , εστω , μια ΣΥΓΝΩΜΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδεια μην ασχολείστε με τους μικροαπατεονισκους
    του οσε αυτοί πάντα θα ερποντε για λίγο βόλεμα κριμένοι πίσω από την κοματηκι τους ταυτότητα
    δήθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοι οι "μικροαπατεωνισκοι" χαντακωσαν ενα σωρο ανθρωπους.Δεν τους χρωστανε τουλαχιστον μια συγνωμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ΠΑΣΟΚ ειναι 'δω , ενωμενο , δυνατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά το χούι.Έτσι να μην πω η(ΠΑΣΟΚΞΗΔΕΣ)αλλά η συνδικαλιστές. Προτρέπαν τους συνάδελφους.Επρεπε να πουν κάτι αλλιώς έπρεπε να παραδώσουν της ταυτότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση