Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση-Κάλεσμα προς τους μετατασσόμενους.

 Συνάδελφοι μετατασσόμενοι και υποστηριχτές της ενωτικής προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει, σας ενημερώνουμε ότι επισκεφτήκαμε μια δικηγόρο-εργατολόγο. Αφού παραθέσαμε τις ερωτήσεις μας, οι οποίες είχαν σχέση με τον ασφαλιστικό φορέα, το εφάπαξ, την προσωπική διαφορά, τις κρατήσεις, τα μισθολογικά κλιμάκια, τις αναπαύσεις κά, μας συνέστησε να προβούμε σε ένα εξώδικο διαμαρτυρίας, μέχρι το τέλος Απριλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα αυτά τα ζητήματα.


Το εξώδικο αυτό, θα έχει αξία όχι μόνο στο να επισημάνουμε την διαφορετικότητα της εργασιακής μας μεταβολής, αλλά θα υποδεικνύει και τις νομικές παραβάσεις ή αδικίες που θα υποστούμε. Επίσης η κατάθεση και γνωστοποίηση αυτή θα βοηθήσει σε περαιτέρω διεκδικήσεις ή αγωγές που θα υπάρξουν και οι οποίες θα συνδέονται με ασφαλιστικές, μισθολογικές, συνταξιοδοτικές κά ανισότητες.

Το όφελος και η αποτελεσματικότητα του εξώδικου θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων. Επίσης το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών θα καθορίσει και την οικονομική συμβολή του καθενός σε κάθε μας ενέργεια. Γι αυτό όποιος συνάδελφος μετατασσόμενος, θέλει να συμμετέχει στην συγκρότηση και ενδυνάμωση αυτής της άτυπης συλλογικής προσπάθειας μπορεί να απευθυνθεί στους εξής συναδέλφους:

 Γιαννίκας Γεώργιος - 6946858985
 Κοντός Αχιλλέας - 6973328590
 Περρής Μιχαήλ - 6948515224
 Πρέκας Νικόλαος - 6975707141
 Χατζηγιάννης Αργύριος - 6973385573

58 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝ-ΔΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΚ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπάρχουν δύο σύλλογοι,ενας Βορείου Ελλάδας - Θεσσαλίας και ενας δεύτερος Αθήνας να μας το πείτε συνάδελφοι να το ξέρουμε για να φτιάξουμε και ένα τρίτο στην Πελοπόννησο.Πιστεύαμε απο τα μέχρι τώρα γραφόμενα ότι θα υπάρχει ενας <>.
    Αν δε μπορούμε ούτε σε αυτό να συντονιστούμε και να συννενοηθούμε μη περιμένουμε να κερδίσουμε κάτι. Κάθε διευκρίνηση-εξήγηση δεκτή. Για να ξέρουμε και εμείς στην Πελοπόννησο τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΦΛΦΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΠΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι μετατασσόμενοι έχουμε όλοι μας ένα κοινό παρελθόν πολλών ετών κι απ’ ότι φαίνεται κι ένα κοινό μέλλον άσχετα σε ποιο φορέα πηγαίνει ο καθένας μας. Το κοινό μας μέλλον έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τον μεγάλο πόνο που νιώθουμε όλοι μας μετά τον ξεριζωμό μας από τον ΟΣΕ και κατά δεύτερον με τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από τα δικαιώματα μας με βάση πάντα τις κρατήσεις που μας έκαναν. Τώρα το αν κάποιοι έστειλαν εξώδικο πριν και κάποιοι άλλοι θα το στείλουν μετά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να είμαστε ενωτικοί και αλληλέγγυοι.
    Δίνω λοιπόν κι εγώ το παρόν και τη διάθεση να βοηθήσω από την πλευρά μου για τον κοινό μας σκοπό.
    Θέλω επίσης να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον δημιουργό του blog για τον τίτλο Μετά τον ΟΣΕ
    είναι πράγματι ο τίτλος που μας χαρακτηρίζει.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήθελα να συστήσω λίγη ψυχραιμία! Σίγουρα υπήρξε ένα πρόβλημα συντονισμού, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ήρθε όμως η συντέλεια του κόσμου, ούτε έγινε κάτι που δεν διορθώνεται!

    Όσον αφορά τις ευθύνες δεν είναι σωστό να τις ρίχνουμε σε μια ομάδα συναδέλφων που προσπαθούν για το κοινό καλό και αυτοί όπως όλοι μας!

    Ας είναι αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφορμή να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι στο μέλλον.

    Αν δεν κάνω λάθος είδα κάποια αρχικά σε ένα σχόλιο που με έκαναν να χαρώ ιδιαίτερα!!! (ΓΚ. Γ.)

    Σε λίγο θα πετάει η ομάδα!
    Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί ενώνουν τις δυνάμεις τους τα καλύτερα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή έχουμε ζήσει στο πετσί μας το διαίρει και βασίλευε 29 χρόνια στον ΟΣΕ,δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε το ίδιο τώρα που φύγαμε.Με αυτό το πνεύμα αναρωτήθηκα πιο πάνω πόσους συλλόγους θα έχουμε.Δεν το έκανα ούτε για να κριτικάρω ούτε να αποδοκιμάσω κανέναν.Ανήκα στον κλάδο ης κίνησης που ηταν σκορπισμένος σε πέντε-έξι σωματεία και δε θέλω να το ξαναζήσω με το σύλλογο. Η διαβεβαίωση οτι αυτός θα είναι ο τελικός στόχος δηλ.ενας σύλλογος,μου αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και οι ημερομηνίες παίζουν το ρόλο τους. Μην αφήνουμε το χρόνο να περνά ψάχνοντας από 'δώ κι από κει. Πάνω σ' αυτό το σκεπτικό έγιναν οι πρώτες κινήσεις όσων είδαν ζεστά το θέμα του συλλόγου από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπον κ.κ.Ρεππα ,τους μαγκες ΔΕΝ τους πατησε το τρενο , τελικα.Την "εκαναν" με "ελαφρα" για αλλες υπηρεσιες , και αντι να τους εχεις μαζεμενους στον ΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ τωρα θα τους εχεις παντου , σχεδον.ΔΕΝ θα σε ξεχασουν ποτε , ουτε εσενα ουτε τα "κομματοκοπροσκυλα" σου.Και απο εκει που θα ειναι τωρα , θα κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε ευχαριστησουν και 'σενα και τα φιλαρακια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο σύλλογος αφορά τους υποχρεωτικά ή τους εθελοντικά μετατασσόμενους ..διότι είναι διαφορετικά θέματα.

    οι υποχρεωτικά μετατασσόμενοι έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά την οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση..

    επομένως ένας σύλλογος με 2 εξώδικα διεκδίκησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαι υποψηφιος για μεταταξη.

    εχω 32 χρονια πανω κατω στα τραινα.
    σε λιγες μερες θα παω στην νεα υπηρεσια.

    ειναι σωστο να παραδωσω την υπηρεσιακη ταυτοτητα?
    εχει γινει κατι σε αυτο το θεμα?

    ολα αυτα τα χρονια εκτος απο υπηρεσια ταξιδεψα
    ελαχιστες φορες.
    ποση πικρα θελουν να μας αφησουν μαζιμας να εχουμε?

    μπορουν αυτοι οι υπευθυνει να σκεφτουν λιγο σοβαρα το θεμα αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματι , εχει δικιο ο συναδελφος παιδια.Δεν μπορουμε να κανουμε κατι , μια παρεμβαση στον Συμβουλο , σε καποιον απο τους Υφυπουργους , στον Υπουργο , για το θεμα των ταυτοτητων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΙΦΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΥΤΟΤΙΤΕΣ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ?

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον ανώνυμο της 16 Απριλίου 2011 8:31 π.μ.

    Αν νομίζεις ότι πρέπει να χωριστούμε σε υποχρεωτικά μετατασσόμενους και μη (αν και είναι λάθος) θα συμφωνήσω. Εγώ βέβαια ανήκω σε αυτούς που έκαναν εθελοντικά αίτηση για μετάταξη και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (που θα τους αναφέρω κάποια άλλη στιγμή) και όχι γιατί ήθελα να φύγω από τον ΟΣΕ μετά από 30 χρόνια. Μαζί με εμένα έκαναν εθελοντικά αίτηση για μετάταξη 1300 εργαζόμενοι κάτω από την πίεση του ν.3891/10.
    Εσύ απ’ ότι κατάλαβα ανήκεις στο πλεονάζον προσωπικό σε αυτούς που υποχρεωτικά μετατάσσονται και σε καμία περίπτωση δεν θα σε κράταγε ο ΟΣΕ (δηλαδή στους 350 περίπου) και θέλεις να διασπαστούμε.
    Δεν έχεις καταλάβει όμως ότι αν δεν υπήρχαν οι 1300 εθελοντές μετατασσόμενοι (όπου αρκετοί δεν θα μετατάσσονταν αν δεν έκαναν αίτηση), οι υποχρεωτικά μετατασσόμενοι θα ήταν 1650. Δεν έχεις καταλάβει πως ο ν.3891/10 αναφέρει ότι είναι εθνικής σημασίας, δεν ανατρέπεται και δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάποια αποζημίωση.
    Επίσης δεν έχεις καταλάβει ότι στον ΟΣΕ δεν ξαναγυρνάς.
    Άρα ο λόγος που πρέπει να είμαστε ενωτικοί είναι να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό−συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης. Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος που θα καταβάλει ο κάθε ένας από την τσέπη του.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΠΤ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετοιμάζεται για έκδοση το ΦΕΚ 250Γ που θα έχει κάποια άτομα για ΟΤΑ (δήμους κλπ). Ξέρω σίγουρα για δήμο Ιλίου και Δήμο Χαλανδρίου. Λογικά Μ. Δευτέρα-Μ. Τρίτη θα υπάρχει στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ απόλυτα με Sakea. Δεν διεκδικούμε επιστροφή στον ΟΣΕ η άλλα τέτοια ανέφικτα πλέον. Αλλά διεκδικούμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά κ.λ.π. Κατά συνέπεια πρέπει να είμαστε ενωτικοί και να μη χωριστούμε σε υποχρεωτικούς και εθελοντικούς. Ολοι θύματα ου 3891 είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η ενότητα πρέπει να βασίζεται σε κοινές αρχές..και κοινούς στόχους αλλά ο καθένας έχει διαφορετικό παρανομαστή..
    προφανώς οι εθελοντικές μετατάξεις είχαν την προτεραιότητα της κατάληψης της καλύτερης θέσης διότι ήταν κριτήριο προτεραιότητας.. με ότι συνεπάγεται αυτό και της τυπικής αποδοχής από τον μετατασσόμενο του σχετικού νόμου για τον ΟΣΕ.

    Σε δικαστική αίθουσα οι εθελοντικές μετατάξεις με τις υποχρεωτικές μετατάξεις σίγουρα θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση..και τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς τον ανώνυμο της 16 Απριλίου 2011 2:04 μ.μ.

    Επειδή εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ της διάσπασης αλλά υπέρ της ενότητας θα συμφωνήσω στο ότι οι εθελοντικές αιτήσεις για μετάταξη είχαν κάποιο στόχο κάλυψης καλύτερης θέσης και αυτό βεβαίως γιατί αν θυμάσαι είχε κυκλοφορήσει κάποιος κατάλογος πλεονάζοντος προσωπικού που φωτογράφιζε ποιοι πλεονάζουν.
    Άλλοι πήραν στα σοβαρά αυτά που έλεγε ο κατάλογος και άλλοι όχι, επειδή ίσως να γνώριζαν ότι ο κατάλογος είναι στημένος ή τουλάχιστον πρόχειρος.
    Όσον αφορά αυτούς που δεν έκαναν εθελοντικές αιτήσεις για μετάταξη πρέπει να παραδεχθείς κι εσύ με τη σειρά σου ότι πονηρά σκεπτόμενοι περίμεναν από τους εθελοντές για μετάταξη να συμπληρώσουν τον επιθυμητό αριθμό μετατασσομένων ώστε αυτοί να τη γλυτώσουν.
    Απ’ ότι είδες κάποιοι δεν την γλύτωσαν και ένας απ’ αυτούς είσαι κι εσύ.
    Τώρα στο αν μπορείς να διεκδικήσεις κάποια αποζημίωση λόγω της υποχρεωτικής σου μετάταξης μάθε, ρώτα, ψάξε, πλήρωσε κάποιους δικηγόρους και μετά κάνε ότι θέλεις.
    Να γνωρίζεις όμως ότι οι πληροφορίες αλλά και τα γεγονότα μέχρι στιγμής λένε ότι δεν μπορείς να διεκδικήσεις καμία αποζημίωση και αυτό επειδή ο ν. 3891/10 είναι Εθνικής σημασίας.
    Οι πληροφορίες έρχονται από δικηγόρους και τα γεγονότα έχουν να κάνουν με την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου μετά την εκδίκαση υποχρεωτικά μετατασσομένου μηχανοδηγού.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς τον ανώνυμο της 16 Απριλίου 2011 2:04 μ.μ.

    Επειδή ίσως να μην είσαι μετατασσόμενος αντικαθιστώ αυτό που έγραψα πιο πάνω
    «Απ’ ότι είδες κάποιοι δεν την γλύτωσαν και ένας απ’ αυτούς είσαι κι εσύ».
    Με το εξής:
    Απ’ ότι είδες κάποιοι δεν την γλύτωσαν και ένας απ’ αυτούς μπορεί να είσαι κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οι νομολογίες και οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα κριθούν εν καιρώ και για πολλά θέματα...
    μπορείς να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε έγκριτο δικηγορικό γραφείο για να διαπιστώσεις ....ιδίοις ώτης....αυτά που σου διατυπώνω.
    πολλές από τις εθελούσιες μετατάξεις είναι με υπηρεσίες και 5 ετών όπως των συναδέλφων από το προαστιακό..που σαφώς είχαν το περιθώριο να παραμείνουν ..αλλά μετατάχθηκαν για είσοδο στο στενό δημόσιο τομέα για να εξασφαλιστούν..

    φυσικά και για τους εθελούσια μετατασσομένους εγείρονται πολλά και δίκαια δικαιώματα.....
    δεν κατανοώ όμως το μένος που εκφράζεις εναντίον των υποχρεωτικά μετατασσόμενων σιδηροδρομικών που έχουν συμπληρώσει πολλά σιδηροδρομικά έτη υπηρεσίας και σπρώχνονται στον καιάδα σε εισαγωγικά βεβαίως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ΠΑΣΟΚ ειναι 'δω , ενωμενο , δυνατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς τον ανώνυμο της 16 Απριλίου 2011 3:53 μ.μ.

    Κοίταξε φίλε μου δεν εκφράζω κανένα μένος εναντίον των υποχρεωτικά μετατασσόμενων σιδηροδρομικών και αυτό μπορούν να το δουν και όλοι όσοι μπαίνουν στο blog μάλλον εσύ εκφράζεις αυτό το μένος εναντίον στους εθελοντικά μετατασσόμενους σιδηροδρομικούς άλλωστε μην ξεχνάς ότι εσύ έβαλες διαχωριστικές γραμμές
    Μπορώ να σου πω ότι είμαι στο σιδηρόδρομο από τις 26/12/1981 εκφράζω θυμό για τον ν.3891/10 και αισθάνομαι θύμα του.
    Και τέλος πάντων τόσο εσένα όσο κι εμένα δεν μας βάζει κανένας στο ίδιο τσουβάλι, είμαστε ελεύθεροι πολίτες να κάνουμε ότι θέλουμε.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να σου πω εγω προς τι το μενος των υποχρεωτικα μετατασσομενων.Τα παλικαρια που εκαναν υποχρεωτικα μεταταξη ηλπιζαν μεχρι τελους οτι θα εμεναν στον ΟΣΕ.Οταν ειδαν οτι ηταν υποχρεωμενοι να φυγουν , ηλπιζαν οτι ΔΕΝ θα ισχυσει ο νομος που εδινε προτεραιοτητα στις θεσεις στους εθελοντες , και οτι θα κρινοταν ΟΛΟΙ μαζι )εθελοντες και υποχρεωμενοι σε μεταταξη για ολες τις θεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κοίτα θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο γιατί δεν θέλω φανεί το τηλέφωνό μου σε όλους. Αν εσύ ξέρεις κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε περιμένω. Πιστεύω πάντως ότι όλοι είμαστε θύματα και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε παρά μόνο να ενώσουμε, ακόμα κλαίω που φεύγω από το σιδηρόδρομο κι ας έκανα εθελοντικά αίτηση. Αν τελικά δεν μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σου εύχομαι να έχεις καλή τύχη μέσα από την ψυχή μου καθώς και σε όλους τους μετατασσόμενους.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ενότητα του συλλόγου των μετατασσομένων έχει να κάνει με την επίλυση κοινών προβλημάτων που αφορούν το ασφαλιστικό−συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης. Νομίζω ότι αφορά όλους τους μετατασσόμενους (εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις).
    Αν βεβαίως υπάρχει έστω και μία ελπίδα διεκδίκησης αποζημίωσης στους υποχρεωτικά μετατασσόμενους αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν όλοι όσοι τους αφορά.
    Χωρίς όμως διχασμούς ανάμεσά μας γιατί πιστεύω κανείς από εμάς δεν ευθύνεται για τις εξελίξεις στο θέμα των μετατάξεων στο σιδηρόδρομο. Καλή τύχη σε όλους μας.
    Sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δια στόματος Ραγκούση έχει ειπωθεί πως σε όλο το δημόσιο τομέα θα γίνουν περι τις 200.000 μετατάξεις και μετακινήσεις. Αν ήταν όλοι να διεκδικήσουν αποζημίωση και να δικαιωθούν δε θα έφταναν ούτε όλα τα λεφτά του ΔΝΤ.Αλλωστε υπάρχει και παλαιότερος Σημιτικός νόμος που δίνει το δικαίωμα υποχρεωτικών μετατάξεων.Το μόνο που μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι να μη χάσουμε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αλλά ρε πούστη μου το σαράκι της διάσπασης όπου και να πάμε ότι και να γίνει μας κυνηγάει παντού.Μάλλον τα γονίδια της Ελληνικής φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. η ενότητα πρέπει να είναι δεδομένη ...
    αλλά και οι καθαρές κουβέντες επίσης
    όπως και οι επιδιώξεις απο την μετάταξη διαφορετικές.
    οιεθελουσιες μετατάξεις των σιδηροδρομικών με 5-15 υπηρεσία στο σιδιρόδρομο εκφράζουν περισσότερο την εξασφάλιση και καλύτερες θέσεις στο μέλλον π.χ. ελεγκτικό συνέδριο

    οι εθελούσιες απο σημεία του δικτύου που εκλειναν εκφράζει το φόβο για μετάθεση και την επιδίωξη για καλύτερη θέση

    οι υποχρεωτικές μετατάξεις μέσα από την λίστα εκφράζουν τον διωγμό και την βιαια αποκοπή απο τα δικαιώματα του εργαζόμενου που έχουν σχηματιστεί και μάλιστα σε περισσότερο χρόνο απο τα 2/3 του συντάξιμου χρόνου.
    Η ΠΕΠΕ που είχε την καλύτερη στάση απο τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών κάτι ξέρει παραπάνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. προς το φιλο με την πληροφορια για το ΦΕΚ 250Γ.Μηπως ξερεις εαν του παιδειας θα βγουν συντομα?εχω τον καδ 40044 και επειδη βλεπω οτι γνωριζεις πραγματα μπορεις να με ενημερωσεις?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα βγουν ονόματα του Παιδείας σε ΦΕΚ. Αν δεν προλάβουν μέχρι Μ. Τετάρτη, το αργότερο μέχρι 28 Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς τον κατά τα άλλα αγαπητό και φίλο Sakea. Θα ήταν πιο φρόνιμο αντί να κλαις που φεύγεις από το σιδηρόδρομο να αναλογιστείς πόσο δούλεψες για το σιδηρόδρομο από το 2004 και μετά και πόσες φορές άλλαξες ειδικότητα για να πετύχεις τον καλύτερο συνδυασμό λούφας και απολαβών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ Ο 40044 ΣΤΟ ΦΕΚ 25Ο ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΔ? ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ ΦΕΚ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!!!!ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΟΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς τον ανώνυμο της 16 Απριλίου 2011 8:36 μ.μ

    Για να αναφέρεις από το 2004 και μετά αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι με γνώρισες μετά το 2004.
    Κλαίω που φεύγω από το σιδηρόδρομο και δεν ντρέπομαι γι αυτό, όσο για τις μετατάξεις που πράγματι έκανα δεν λες αλήθεια για το λούφα και απολαβών και στο αποδεικνύω ζητώντας από εσένα να καταθέσεις το όνομά σου για να δούμε εσύ πόσο δούλεψες για το σιδηρόδρομο και αν δούλεψες με ανταλλάγματα ή όχι γιατί είναι τουλάχιστον άνανδρο να κατηγορείς πίσω από την ανωνυμία. Δεν το έπαιξα ποτέ δουλευταράς, δεν μπήκα ποτέ σε κυκλώματα ρουφιανιάς για να πάρω απολαβές άλλων. Μου αναγνωρίζεις βέβαια ότι είμαι αγαπητός και φίλος και σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ΦΕΚ Γ250/15-4-2011, είχε πάρει ΚΑΔ από 6-4-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΣΥΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΕΓΩ ΕΧΩ 33 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1978. ΕΙΜΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΣΙΔ/ΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ? ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω ότι ο τίτλος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης λέει:

    Ανακοίνωση-Κάλεσμα προς τους μετατασσόμενους.

    Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι τον αντιπροσωπεύει ακολουθεί και όποιος δεν αντιπροσωπεύεται δεν ακολουθεί. Άλλωστε οι συνάδελφοι που κάνουν την προσπάθεια και γράφουν τα τηλέφωνά τους για επικοινωνία ανήκουν και στους υποχρεωτικά μετατασσόμενους και στους εθελοντικά.
    sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ Α ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συνάδελφε sakeas Χωρίς να έχω πρόθεση να αμφισβητήσω, σαν τελικό αποτέλεσμα, την πικρή γεύση που σου αφήνει η μετάταξη θα ήθελα να μου επιτρέψεις να αμφιβάλω ως προς την ορθότητα των λόγων που δημιουργούν αυτό το συναίσθημα!

    Λειτουργούσαμε τον τρόπο σκέψης μας πάντα με δεδομένο το ότι οι μετατασσόμενοι εκδιώκονται από ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, με δίκαιες αποδοχές και λαμπρό μέλλον. Θεωρούσαμε δε δεδομένο ότι οδηγούνται σε ένα αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον με τους καρδινάλιους των σωματείων να διαλαλούν ότι οι μετατασσόμενοι θα παραμένουν στον ΟΑΕΔ σε ένα καθεστώς ομηρίας μέχρι, αν και πότε, δημιουργηθεί μία θέση για να μεταφερθούν.

    Ταμείο δεν κλείσαμε ακόμη! Δεν τελείωσαν οι μετατάξεις όλες κανονικά! Αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ορατά και οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν! Οι εντυπώσεις που μεταφέρουν οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν και ανέλαβαν ήδη υπηρεσία δεν φανερώνουν καμία δυσαρέσκεια. Αντίθετα θα έλεγα διακρίνουμε ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό και μία ψυχική γαλήνη σε όσους γεύτηκαν πρώτοι την υλοποίηση.

    Όλα αυτά έχουν την εξήγηση τους! Το εργασιακό περιβάλλον στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο εκρηκτικό και οι αποφασίζοντες παρουσιάζουν αυτοκαταστροφικές, αν όχι αυτοκτονικές, μεθόδους διαχείρισης της κρίσης, βιάζοντας κανονισμούς αλλά και κλάδους! Παράδειγμα η δρομολόγηση αμαξοστοιχιών χωρίς το προβλεπόμενο προσωπικό, κατά παράβαση των κανονισμών, δημιουργεί συνθήκες κατάλληλες να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο τα διαφυγόντα έσοδα αλλά ταυτόχρονα απαξιώνει τον κλάδο κίνησης, με το σωματείο σε ρόλο απλού θεατή.

    Η σύγκριση με το νέο περιβάλλον αναπόφευκτη! Η μέρα με τη νύχτα! Η λιακάδα με την συννεφιά! Για να λυπάσαι σίγουρα δεν έχεις πάει ακόμη στη νέα σου θέση! Δεν ένοιωσες την εργασιακή ηρεμία που τόσα χρόνια εδώ μας την στέρησαν ακόμη και δια στόματος Ρέππα, όταν δήλωνε ότι πρέπει να ξεβολευτούμε και ότι οι αμοιβές στον ΟΣΕ είναι αιτία που μειώθηκε η σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου.

    Η όλη ιστορία των μετατάξεων μου θυμίζει την Αλβανία του Χόντζια! Έδειχνε στους απομονωμένους Αλβανούς τα φώτα της Κέρκυρας και τους έλεγε: «Βλέπετε απέναντι τα φώτα; Αναγκάζουν τους ανθρώπους να δουλεύουν μέρα – νύχτα». Το αποτέλεσμα όμως ήταν να αδειάσει η Αλβανία όταν άνοιξαν τα σύνορα. Όπως θα αδειάσει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αν ξαναγίνουν μετατάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς: GiDiLarissa
    Καλημέρα, πράγματι ακόμα δεν έχω πάει στη νέα μου θέση και έχεις δίκιο σε όσα γράφεις Όσο για την την ορθότητα των λόγων μου και για τα συναισθήματα μου απλά δεν ξεχνάς εύκολα τόσα χρόνια στο σιδηρόδρομο. Να είσαι καλά.
    sakeas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγώ πήγα, συγκεκριμένα σήμερα και τώρα που σου γράφω… κάνω το πρώτο εξαιρέσιμο εκτός ΟΣΕ. Σε συνθήκες… άσε να το κρίνουν όσοι έρχονται από εδώ μιας και ο χώρος είναι επισκέψιμος και φιλόξενος.
    Όταν με το καλό πας, τότε θα καταλάβεις ότι η πίκρα που νοιώθεις τώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει!
    Το ποιος είναι ο στόχος των διοικούντων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν με απασχολεί και τόσο πολύ πια, γιατί απλά γύρισα σελίδα!
    Κουβέντα – κουβέντα όμως ούτε καφέ δεν ήπιαμε… πάω για το καφεδάκι και τα λέμε σε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στο υπουργείο πολιτισμού ΝΤΑΧΑΟΥ αρχαιοφύλακες όλη την ημέρα κρύο ζέστη ΕΞΩ Σάββατα υποχρεωτική εργασία 4 ρεπώ μόνο την εβδομάδα Ζητούν σε 10 ημέρες υπεύθυνη δήλωση για επιλογή ασφαλιστικού φορέα (ταποτε ή πολιτισμού)τι συμφέρει?μετο εφάπαξ τι γίνεται ?θα το χάσουμε?βοηθήστε να συντονιστούμε με εργατολόγο γιατι παιζουν ρόλο οι προθεσμίες στα εργατικά....είτε ετσι (εθελοντικά ) είτε αλλιώς (υποχρεωτικά)ΠΙΕΣΗ ήταν.Στο υπουργείο παιδείας κυτάξτε τον νομο 1566/85 για συμβάσεις εργασίας των βοθών καθηγητών τεχνικών σχολών είναι ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι, ναι νταχάου όπως το λές! Μη χειρότερα!!!
    Ειδικά εκεί στο αρχαίο θέατρο, τους μαστιγώνουν κιόλας!!!
    Να τους λυπάται η ψυχή σου είναι!!!
    Όσο για τον ασφαλιστικό φορέα που λες… πράγματι πρέπει να μας πει ο εργατολόγος τα υπερ και τα κατά και ο καθένας να αποφασίσει μόνος του! Η προθεσμία όμως από το νόμο είναι τρεις μήνες και όχι δέκα μέρες για αυτό βιάσου αλλά μην τρελένεσαι κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ναι , πραγματι ο κ.κ.Ρεππας με ξεβολεψε.Πρωτα δουλευα ΣαββατοΚυριακα , νυχτα πανω σε ενα τρενο που τρανταζοταν και κατα περιπτωση παγωνα ή ελιωνα απο την ζεστη.Δεν ετρωγα και δεν κοιμομουν κανονικα , δεν εκανα Πασχα , Χριστουγεννα με την οικογενεια μου και το καλοκαιρι παρακαλουσα για 7 μερες αδειας.Τωρα που με "ξεβολεψε" εχω το γραφειο μου σ'εναν κλιματιζομενο χωρο , Δευτερα - Παρασκευη.Σχολαω το μεσημερι και τρωω / κοιμαμαι κανονικα σαν ανθρωπος κανω ΟΛΕΣ τις γιορτες με την οικογενεια μου και το καλοκαιρι παιρνω οση αδεια θελω.Ελεος , κ.κ.Ρεππα.Με "ξεβολεψατε" τοσο ασχημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οπότε ρόλο έπαιξε πού ακριβώς πήγε ο καθένας πόσο χρόνο είχε για την συγκεκριμένη επιλογή θέσης (εμείς 3 εργάσιμες)και τι πληροφορίες είχε ΈΓΚΑΙΡΑ και εσωτερικά.....πάντως 6 συνεχόμενες ημέρες εργασίας σε εξωτερικές συνθήκες υποχρεωτικά κρύου- λιοπυριού και χωρίς μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας και αργιών δεν συνιστούν ότι καλύτερο για εργαζόμενους άνω των 55 ετών...στο κάτω κάτω το τρένο είναι και στεγασμένο και οι ώρες υπερωριακά αμοιβόμενες αν δεν έκανα λάθος....τελικά μάλλον πρέπει να χωριστούμε σε τυχερούς και άτυχους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μόλις πέσουν οι πρώτες εξοφλήσεις το κλάμα θα πάει ροδάνι .

    Τότε θα καταλάβουν όλοι τι είχαν και τι έχασαν.
    Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες .Εδώ θα μαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μη βγάζεις χολή και μην ασχολείσαι με τους μετατασσόμενους, άλλωστε τα νέα για τις ΔΕΚΟ δεν είναι ευχάριστα. Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς για όλους τα βλέπουμε και τα ακούμε κάθε μέρα και θα σου πω εγώ μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΝ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ .
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
    Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΩΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ
    ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φυσικα , υπαρχουν οι κερδισμενοι και οι χαμενοι απο αυτη την υποθεση.Θεωρω οτι οι μεγαλοι χαμενοι ειναι αυτοι που δεν εκαναν αιτηση μεταταξης , αυτοι που μενουν πισω.Κι ας φαινοταν στην αρχη οτι αυτοι που μενουν θα ειναι οι κερδισμενοι.Κι ας ηταν πολλοι αυτοι που εκαναν τα παντα για να μεινουν.
    Οι υπολοιποι, που φευγουμε , ειμαστε νομιζω , αλλος περισσοτερο κι αλλος λιγοτερο κερδισμενοι.Η συντριπτικη πλειοψηφια , πηγε σε μια απο τις 3 επιλογες της , και ηταν παρα πολλοι αυτοι που πηγαν στην πρωτη τους επιλογη.
    Εγω ειμαι ευχαριστημενος απο την εξελιξη των γεγονοτων , αν και ειναι ακομη νωρις να "κανουμε ταμειο".Η Δευτερα - Παρασκευη , οι ανθρωπινες συνθηκες εργασιας , το κλιματιζομενο γραφειο ειναι παραγοντες που μου επιτρεπουν να αντιμετωπιζω το εργασιακο μου μελλον , με μεγαλυτερη απο πριν, αισιοδοξια.
    Και εχω και ησυχη την συνειδηση μου , αφου με οποιον συναδελφο μιλησα , οπως φανταζομαι εκαναν πολλοι , τον προετρεψα να κανει κι εκεινος , αυτο που εκανα ο ιδιος , να φυγει.Καποιοι με ακουσαν , καποιοι οχι.
    Εχω την αισθηση οτι ολοι μας φυγαμε χωρις να το θελουμε αναγκαζομενοι ουσιαστικα να κανουμε μια επιλογη που την καναμε μονο εξ αιτιας των συνθηκων και με μεγαλο , πολυ μεγαλο πονο.
    Θα αισθανομαι ΠΑΝΤΑ συναδελφος με ολους.Και με αυτους που εφυγαν μαζι μου και με αυτους που εμειναν πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κανείς δεν είναι κερδισμένος .
    Δεν είπα αυτό ποτέ , αλλά βλέπω ένα κλίμα άκρατου ενθουσιασμού που αν κάποιος τρίτος παρατηρήσει θα νομίζει ότι ο σιδηρόδρομος ήταν κόλαση και βρέθηκε μετά απο 30 χρόνια η γη της επαγγελίας, δικαιώνοντας όσους οδήγησαν στην έξοδο χιλιάδες ανθρώπους .
    Αλλά απο την άλλη κάτι το οποίο αγαπάς πολύ το μισείς περισότερο αν σε πληγώσει σοβαρά .
    Οπότε οι απόψεις διαφέρουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ" , ρωτας συναδελφε.Για ποιο πραγμα ? Για το ποιος εμεινε και ποιος εφυγε που αναφερεις πιο πανω , ολοι μπορουσαν να κανουν εθελοντικα αιτηση.Αυτοι που , οπως γραφεις , "την ρουφηξαν", τουλαχιστον στο δικο μου χωρο , ηταν αυτοι που εφαγαν παραμυθι απο τα κομματοσκυλα , οτι θα τους τοποθετησουν σε "σιγουρες και καλες" θεσεις.Αυτοι εμειναν πιστευοντας οτι θα γινουν "στελεχισκοι" , θα πανε εδω , εκει , θα πιασουν το "ταδε" ποστο ...
    Αν ρωτας "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ" αναφορικα με το ποιος πηγε που , στην πρωτη , δευτερη ή τριτη επιλογη ΤΟΥ , οπως λεει και ο συναδελφος πιο πανω , "Οι υπολοιποι, που φευγουμε , ειμαστε νομιζω , αλλος περισσοτερο κι αλλος λιγοτερο κερδισμενοι.Η συντριπτικη πλειοψηφια , πηγε σε μια απο τις 3 επιλογες της".Ετσι κι αλλιως , απο οσο ξερω ανεξαρτητη ιδιωτικη εταιρια διεκπεραιωσε την επιλογη προσωπων για το ποιος θα παει , που.Η αληθεια ειναι βεβαια οτι για πολλα χρονια ειμασταν συνηθισμενοι να γινονται τα παντα με "μεσο"
    να βολευονται σε καλα "ποστα" , τα κομματοσκυλα που σερνονταν στους διαδρομους γλυφοντας με τις κομματικες ταυτοτητες και "γνωριμιιες".Ισως γι αυτο τωρα δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι επιτελους ο καθενας πηγε οπου πηγε αναλογα με τις επιλογες του και τα προσοντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε Ταμείο και να δούμε αν είναι καλύτερα για τους μετατασσόμενους η για τους παραμένοντες. Ταμείο θα γίνει μετά απο κανα εξάμηνο και βάλε. Μακάρι να είμαστε καλά όλοι. Και μεις που φύγαμε και αυτοί που έμειναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΙΚΡΕΣ .ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΚΑΙ ΜΕΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2111./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μια χαρα ειναι στο υπουργειο πολιτισμου. η δουλια που κανουμε δεν εχει καμμια σχεση με την ψυχοφθορο δουλια που καναμε οσοι απο εμας εμπλεκομαστε μετην κυκλοφορια.ενα ζητημα που πρεπει να απαντηθη ειναι αν συμφερει η οχι η παραμονη στον ιδιο ασφαλιστικο φορεα. ειναι ενα ζητημα που πρεπει ο συλλογος σε συνεργασια με εναν εργατολογο να δωσει μια απαντηση. προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι εφοσον ολοι εχουμε θεμελιωσει συνταξιοδοτικο δικαιωμα στο ταποτε καλο θα ειναι να συνεχισουμε εκει.το μονο αρνητικο πιστευω ειναι οι αυξημενες ασφαλιστικες εισφορες σε σχεση με το δημοσιο που για τον υπολοιπο εργασιακο βιο που μας απομενει θα μειωνουν το μηνιαιο εισοδημα περαιτερω.απο την αλλη πιστευω οτι αφου οι παρακρατησεις στο ταποτε ειναι μεγαλυτερες αρα και οι συνταξεις λογικα θα ειναι υψηλοτερες. ευχομαι σε ολους καλη δυναμη στο νεο ξεκινημα που κανουν στη νεα τους εργασια. ΗΛΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΣΝΙΦ¨(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΗΡΕΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Κ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΧΙΖΩ Κ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ ΥΠΡΓ ΠΟΛΤ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΣΝΙΦ,Κ ΓΙΑ ΡΟΔΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ)ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΤΕ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΕΛΑΙΔΑΝΕ Κ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Κ ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ Η ΜΠΙΛΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΥΘΜΙΕΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Κ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο σύλλογος μας τί κάνει για να αποφευχθούν εργασιακές εφεδρείες στους μετατασσόμενους ?? Θεωρούμαστε νεοπροσληφθέντες στον καινούριο φορέα που πήγαμε και ας έχουμε μεταταχθεί "διά της βίας" και ας έχουμε στην πλάτη μας 30 και πλέον χρόνια εργασίας στον ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ........Μια ανακοίνωση βρε παιδιά για να δούμε τί θα κάνουμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση