Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ανοικτή ευχαριστήρια επιστολή!

Συνάδελφοι μέχρι και τις 11 Απριλίου 2011 ήμουν υπάλληλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον βαθμό του Προϊσταμένου Αμαξοστοιχιών. Στις 11 Απριλίου 2011, υπέγραψα το αποδεικτικό επίδοσης εγγράφων και παρέλαβα τα χαρτιά της μετάταξής μου! Στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή την επόμενη ημέρα συντάχθηκε πρωτόκολλο ανάληψης υπηρεσίας σε υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού!
Οι δύο ημέρες που ακολούθησαν ήταν αρκετές να καταλάβω κάποια πράγματα! Το φιλικό κλίμα με το οποίο μας υποδέχθηκαν, η ενημέρωση που μας έγινε και γενικά οι συνθήκες που διαπιστώσαμε να επικρατούν στους χώρους της νέας μας δουλειάς, μοιραία οδηγούν σε συγκρίσεις! Δεν μπορείς να μην συγκρίνεις την πρώην δουλειά με την τωρινή! Είναι κάτι αναπόφευκτο! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω τι νοιώθω με την αλλαγή αυτή! Είναι κάτι προφανές! Αισθάνομαι όμως βαθιά μέσα μου την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μέχρι χθες απαξίωναν καθημερινά το προσωπικό κίνησης, μετέτρεπαν συστηματικά τον Συνοδό σε εισπράκτορα, φρόντισαν να έχει ο Προϊστάμενος γραφείο υπερπολυτελείας με ολόκληρο ανακλινόμενο σκαμπό και γράψιμο στο γόνατο, ή στην καλύτερη σε καθίσματα ανάμεσα σε επιβάτες! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας μαύριζαν την ψυχή καθημερινά σκάβοντας το λάκκο μας. Γιατί αν δεν ήταν αυτοί δεν θα έκανα αίτηση να φύγω. Θα ήμουν στους παραμένοντες και χωρίς δευτερεύουσες απολαβές θα μου ζητούσαν να κάνω την ανάγκη φιλότιμο!
Ναι έτσι είναι, οι άσπονδοι φίλοι που μας έσκαβαν τόσα χρόνια το λάκκο μας έκαναν καλό τελικά! Ταίριαξαν και οι συγκυρίες βέβαια με τη μετάταξη. Γιατί αν δεν υπήρχε η μετάταξη σαν σανίδα σωτηρίας την κατάλληλη στιγμή, θα πέφταμε τελικά στο λάκκο που με τόσο κόπο έσκαβαν, με την ΠΕΠΑ σε ρόλο αυτιστικού ατόμου, να παρακολουθεί το θάψιμο του κλάδου, με το γνωστό απλανές βλέμμα που χαρακτηρίζει τα άτομα με νοητικά προβλήματα!
Ναι τελικά όλοι αυτοί που έπνιγαν την ελπίδα για το μέλλον του κλάδου τόσα χρόνια τελικά μας έκαναν καλό! Το καλό μας το έκαναν άθελά τους αλλά δεν πειράζει, επειδή το αποτέλεσμα μετράει, τους ευχαριστώ από καρδιάς!
G.D. Larissa

10 σχόλια:

  1. Χαρικα πολυ για σενα.ΚΑΛΑ να περασεις απ εδω και περα.Αντε τωρα και για εμας. Πολυ καλα τα λες,ετσι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GiDiLar εύχομαι σε σένα και σε ολους τους συναδέλφους που πραγματοποιήθηκαν οι μετατάξεις τους Καλή προσαρμογή και Καλή τύχη στις νέες σας υπηρεσίες.ΥΠΟΜΟΝΗ γι'αυτούς που περιμένουν την υλοποίηση των δικών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GiDiLar σου εύχομαι Καλή Καριέρα και Υγεία σε σένα και σε όλη σου την Οικογένεια...!!!...
    Όσο για τα άλλα που ανέφερες έχεις δίκιο είναι τα Απόλυτα φαινόμενα Παρακμής του Σιδηροδρομικού και τα Απόλυτα φαινόμενα Πολιτικής και Κομματικής Παρακμής και Αμοραλισμού...Και να που φτάσαμε να πέσει το Οικοδόμημα...η Παρακμή πάντα Οδηγά στην σήψη...ειδικά η Πολιτική Παρακμή...Να είσαι καλά θα τα ξαναλέμε απο το Blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ να σκεφτης οτι εισαι κ απο τους....τυχερους(!!!!) του κλαδου, κε GD, μην πω κ τιποτα αλλο διχαστικο. ολοι οι ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ(??) Τι να πουν? χρονια τωρα που τραβαν το κουπι? ουτε καρεκλες ,ουτε πτοαγωγες, ουτε αναγνωριση.... Υγεια, κ παντα συναδελφοι. ολα τ' αλλα ας τα ξεχασουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε συνδιασμό της Ανάρτησης του GiDi και του σχόλιου του ΠΡΟΕΔΡΟΥ συμπληρώνω αναφέροντας ότι σέ όσες υπηρεσίες ή επιχειρήσεις και αν βρέθηκα διαπίστωσα οτι όσοι συνομήλικοί μας ή συμαθητές μας δεν είναι Συνταξιούχοι, κατέχουν θέσεις Προϊσταμένων ή Διευθηντών.Θα ήταν φρόνιμο οι συγκρίσεις να γίνονται με αυτούς και ΟΧΙ μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GiDi,ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ...ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ..ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΣΟΥΝ..ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ...ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΗ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΘΕΣΑΙ?!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε DIMIOS στα 27 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας ο καθένας μας έχει γράψει τη μικρή του ιστορία! Η ιστορία που έχουμε αφήσει πίσω μας φεύγοντας διαψεύδει αυτά που λες!

    Δεν πειράζει όμως μπορώ να κατανοήσω ότι τα μικροκομπλεξικά αισθήματα, προϊόντα ειλικρινούς αυτοκριτικής, συνήθως κάποιοι τα κρύβουν εκτοξεύοντας αόριστα αφορισμούς.

    Η γνώμη, που έχουν για μένα, ανθρωποι που εκτιμώ και σέβομαι πάντα με ενδιέφερε, το τι λένε όμως άτομα που παραδέχονται όπως εσύ ότι συνέβαλαν στην απαξίωση του σιδηροδρόμου μου είναι εντελώς αδιάφορη και δεν νομίζω ότι αξίζει να ξαν’ ασχοληθώ μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλικαρια , ας αφησουμε τα μεταξυ μας καυγαδακια και να ασχοληθουμε με αυτους που πραγματικα μας εκαναν ζημια.Χρονια ολοκληρα μας ελεγαν ότι «το μαγαζι δεν παει καλα» και μας ζητουσαν (παρακαλουσαν , εκβιαζαν , απειλουσαν) να «βαλουμε πλατη».Κι εμεις βαζαμε …. Ηρθε στην εξουσια η Νεα Δημοκρατια και ο πρωην υπουργος μεταφορων κ.κ.Ε.Στυλιανιδης ειχε διαφορες καινοτομες ιδεες για το πώς θα βγει ο Ελληνικος Σιδηροδρομος από την κριση στην οποια βυθιζοταν για πολλα χρονια.Να δρομολογησει προαστειακο μεταξυ Ξανθης –Αλεξανδρουπολης (που ηταν τελειως συμπτωματικα η εκλογικη του περιφερεια) , να μας στειλει στα σπιτια μας με την μισθωτη εφεδρεια και άλλες απειρου καλους ιδεες,Ο λαος αποφασισε να στειλει αυτους στα σπιτια τους και ηρθε στην κυβερωηση το φιλολαικο ΠΑ.ΣΟ.Κ.Που αποφασισε για την εξυγιανση του Σιδηροδρομου να κανει μεταταξεις που ανακοινωσε ο Υπουργος Μεταφορων κ.κ.Δ.Ρεππας, στην Ελληνικη βουλη , αρχιζοντας την ομιλια του τραγουδωντας το «Οι μαγκες δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τρενο».Και αρχισε η υλοποιηση τους.Καταληκτικη ημερομηνια για υην υποβολη αιτησεων εθελοντικης μεταταξης η 21/12/2010.Απο τοτε μεχρι τωρα καμμια επισημη ενημερωση από κανεναν.Ουτε από τους συνδικαλιστες και τον «σοφο» προεδρο μας, ουτε βεβαια από την ηγεσια του Υ.ΜΕ. Καποιος υπαλληλος του Υ.ΜΕ. μας λυπηθηκε τις πρωτες μερες του Φεβρουαριου και μας εβγαλε από την αγωνια , δημοσιευοντας τις λιστες με το που παει ο καθενας μας , στο internet.Να είναι καλα ο ανθρωπος.Τωρα , εδώ κι ένα μηνα τα περοσσοτερα Υπουργεια εστειλαν τα χαρτια μας στο Εθνικο Τυπογραφειο για Φ.Ε.Κ. Τα υπολοιπα Υπουργεια ΘΑ τα στειλουν…Αισθανεται κανεις ασχημα για την πολυμηνη αγωνια μας ? Συνδικαλιστης ή στελεχος του Υ.ΜΕ. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ'αρχας ο δημιουργος τησ σελιδας μας εξεπληξε θετικα με τα σχολια του πραγμα που δεν μασ εχει συνιθησει τοσα χρονια στον ΟΣΕ. Φαινεται τωρα απελευθερωθηκε και ξεδειπλωνει αλλες ομορφες πτυχες του εαυτου του. Οτι εχει σχεση με την Π.Ε.Π.Α. εχουν ονοματα και διευθηνσεις. Ηρθε η ωρα να τα πειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το συνδικαλιστικο κινημα παραπαιει εν πανικώ διοτι συνηθισμενο χρονια στην παρασιτικη αυτο αναπαραγωγη του δεν μπορει να αντιδραση να επιχειρηση τη φυγη προς τα εμπρος. Βλεπει μπροστα την καταστροφη του και παροτι διαισθανονται πια τον αφανισμο τους ουδεις αποτολμα μια στοιχειωδει υπερβαση. Γιατι;;; Διοτι προτιστως δεν μπορουν , δεν γνωριζουν το πως. Και δεν εχουν τη βουληση να ρισκαρουν το παραμικρο. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.... Ειναι αυτοι που οδηγησαν τον ΟΣΕ σε αυτο το αδιεξοδο. Ειναι αεργοι και ανεπαγκελτοι οι πλουτισαντες και διαπλεκομενοι μια αργοσχολη ταξη που επιβιωνε ανταλασοντας εξαχρειωση με τουσ υπαλληλους - πελατες. Πως να αλλαξουν;;; Δεν αλλαζουν. Βρισκονται ωστοσο στο τιμονι του παραπαιοντος σκαφους παγωμενοι και σαστισμενοι και προσπαθουν ακομη και τουτη την υστατη ωρα να τον κυβερνησουν συμφωνα με τα δικα τουσ συμφεροντα και τις δικιες τους χαμηλες δυνατοτητες. Εντελως αυτονομημενοι απο την κοινωνια αποσπασμενοι απο την πραγματικοτητα. Δηλαδη, εκτος ιστοριας, αμοιροι τησ ιστορικησ ευθυνης. ΜΟΙΡΑΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση