Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ανοικτή επιστολή από το προσωπικό έλξης Λάρισας.

Λάβαμε επώνυμα  email με περιεχόμενο δύο σελίδων, τις οποίες και δημοσιεύουμε.




14 σχόλια:

  1. καθε μερα ανοιγω το ΦΕΚ για ΥΠ παιδιας και τρεμει η καρδια μου.Γιατι απο την μια θελω να φυγω και απ την αλλη δεν μπορω να δεχθω να αφησω 31 χρονια στον βρωντο.Ομως θελω να παρει τελος αυτο το βασανο, να τελειωσει εδω.ΘΑ φυγω οπως και ολοι μας με βαρεια καρδια,γιατι πωσ να το κανουμαι την μιση ζωη μας τη φαγαμε στον ΟΣΕ.15 χρονων μπηκακε και προσφεραμε στη υπηρεσεια αλλα και στον πολιτη που μας τιμησε με την παρουσια του.Πιστευω οτι εκτος απο ΛΙΓΟΥΣ αυτοι που μεινανε ειναι αυτοι που φοβαντε την δουλεια για να μη τους πω αλοιως.Καλο δρομο σε ολους και να μην χαθουμαι ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστολή αυτή αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση .

    Ωστόσο αποτελεί και μέρος της συνδικαλιστικής λογικής που 30 χρόνια τώρα χωρίζει και διαιρεί τους εργαζόμενους , λογικής που απώτερο σκοπό έχει την επένδυση στο πρόβλημα και την αποκομιδή οφελών απο συγκεκριμένους παράγοντες που επιθυμούν διακαώς να αναδειχτούν (οι επόμενες εκλογές της ΠΕΠΕ είναι κοντά ) και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την υπογραφή < σύσωμο το προσωπικό έλξης του Μηχ. Λάρισας > για να πετύχουν το σκοπό τους .

    Ωστόσο εξ ορισμού η επιστολή ΔΕΝ κάνει καμμία πρόταση .
    ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ .
    Γιατί όταν ζητάς απο ένα σωματείο να ξυπνήσει απο το λήθαργο , εντοπίζεις ποια λάθη έκανε , ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ , τα λες , και μετά καταθέτεις και πρόταση .Γιατί υποτίθεται πως σκοπός σου είναι αυτοί οι συνάδελφοι να σωθούν .
    Και φυσικά δεν κάνεις τέτοια βρώμικη επίθεση όταν έχει μπροστά της , η ΠΕΠΕ 30 ακόμα δικαστήρια , γιατί τότε απαξιώνεις την προσπάθεια και ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ την Διοίκηση -απαξιώνοντας το σωματείο- και όχι τα συμφέροντα των συναδέλφων .
    Επίσης δεν χάθηκαν συνάδελφοι τα ασφαλιστικά μέτρα , χάθηκε η προσωρινή διαταγή ανακοπής , έτσι έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει οι συντάκτες της ανακοίνωσης που προσυπογράψατε .Και αν δεν το ήξεραν , όφειλαν στην τελευταία τοπική σας συνέλευση και εφόσον είχατε τέτοιο θέμα με το ΔΣ , να το καλέσατε να σας εκθέσει τις θέσεις του , όπως εγώ προσωπικά ζήτησα να κάνω όταν πληροφορήθηκα την συνέλευση που θα γινόταν για άλλους λόγους όπως όμως μου είπαν .
    Αλήθεια , ποια είναι η εγκατάλειψη που επικαλείστε όταν η ΠΕΠΕ είναι το μοναδικό σωματείο που έχει κινήσει δικαστικό αγώνα όμαδικά , όταν τον Γενάρη κάναμε 4 μέρες απεργία για αυτό το θέμα και πέρσι 25 μέρες συνολικά για όλα όσα γίνονται ( αλήθεια το Γενάρη που απεργούσαμε για τους μετατασόμενους ποια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην Λάρισσα , τότε που κορυφωνόταν η αντίδραση , ποιά ήταν η συμπαράσταση σας στους εδώ και 30 χρόνια συναδέλφους ) , όταν χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα ενημέρωσης για να αναδείξουμε το πρόβλημα , χτυπώντας την Κυβέρνηση και την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο παντού ( internet , ΜΜΕ , αλλά κ βουλευτές όλων των πτέρυγων της βουλής που εξέθεταν το παράλογο του νόμου ).
    Και τι θέλατε να λέγαν οι συνδικαλιστές όταν τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι μηχανοδηγοί δεν θα μεταταχθούν υποχρεωτικά .Και φυσικά ,εμείς ήμασταν έτοιμοι και για το αντίθετο , όπως και φάνηκε με την άμεση κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων που θα δικαστούν στις 6 Μάη .
    Γιατί αισθανόμασταν περισότερο απο κανένα το βάρος της ευθύνης που μας αναλογούσε και δίναμε και δίνουμε τον αγώνα .
    ΔΕΝ τα παρατάμε , ούτε βγαίνουμε να επενδύσουμε στο πρόβλημα στα μέσα της προσπάθειας , που είναι πολύ δύσκολη , αφού όλοι πλέον συνειδητοποιούν με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε και ποιους παλεύουμε σαν εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας .

    Με την επιστολή σας αυτή κάνατε χειρότερη ζημιά απο αυτή που κάνατε με την δήθεν αυθόρμητη ενέργεια συμπαράστασης , γιατί πολύ απλά δώσατε βήμα σε όσους χτυπάνε την ΠΕΠΕ , χρησιμοποιώντας τους μετατασόμενους για άλλους λόγους που ακόμα και εγώ όντας μόλις 3 χρόνια στην ΠΕΠΕ αντιλαμβάνομαι .

    Λυπάμαι πραγματικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τωρα με αυτην την ανακοινωση φαινεται πεντακαθαρα οτι καποιοι ''συναδελφοι'' κοπτονται μονο κ μονο για την παρτη τους (εννοω την κλαδικη..). Μονο κ μονο οι κ.κ. της ελξης παντα θελαν να ξεχωριζουν απο ολους τους αλλους σιδ/κους , κ κατω απο το τραπεζι χρονια τωρα καναν το κουμαντο τους. ποτε δεν ηθελα ουτε μ' αρεσε να ειμαι διχαστικος. ομως η αληθεια ειναι μια. τωρα που ερχονται (κ σε λιγο θα ερθουν πιο πολυ...), οι πραγματικες τιμες κ αξιες...τωρα οι συν/φοι μας , ταραζονται που θα προσγειωθουν στις οντως κανονικες τους τιμες κ αξιες. τα μοιρολο'ι'α τους (οσο σωστα κι ανα ειναι.. αλλα κ μοναχικα), σαφως κ δεν θα εχουν καποια παραπανω απηχηση, παρα αν απο χρονια ηταν ομαδικα κ κοινα, με ολους μας. Παρ΄ ολ αυτα παντα ειμαστε συναδελφοι κ ολοι μαζι θα παμε στο κοινο μελλον.....μην ζητατε φιλοι μας κατι ξεχωριστο κ ειδικο!ελατε μαζι μας , κ μην θελετε να ειστε κατι προεξεχον-αριστειο-ειδικο κλπ. τωρα φαινεται η ακηθεια. ολοι ειμαστε πιονια του συστηματος. αν διαφωνειτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω με τον προεδρο.

    καποιοι νομιζαν οτι ειναι το κατι αλλο του οσε.
    τωρα που ερχεται ο χορος του ζαλογγου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παλικαρια της ελξης , οπως παντα , νομιζουν οτι ανηξουν στην "ελιτ"του ΟΣΕ , οτι αυτοι θα επρεπε να εχουν ειδικη μεταχειρηση.Οπως παντα τους ενδιαφερει μονο ο εαυτουλης τους.Καποτε ειχε ειπωθει οτι "θα σκισουν τα πτυχια
    τους"(!!!!).Σ αυτα τα "πτυχια" φαινεται οτι πονταραν για αλλη μια φορα απαιτωντας ειδικη μεταχειρηση.Μαλλον ομως κανεις , εκτος απο τους ιδιους δεν αναγνωριζει την αξια των "πτυχιων" αυτων.Ουδεις αναντικαταστατος , συναδελφοι.Θα επρεπε να πολεμησουμε ΟΛΟΙ μαζι , οχι να προσπαθειτε κλαδικα να γλυτωσετε μονο εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη ρε παιδιά δεν είναι ο καιρός για τέτοιες κουβέντες αλλά δεν αντέχω πλέον να μην το πω. ΠΡΟΕΔΡΕ και σε σας ανώνυμοι που συμφωνείτε μαζί του. Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές βγάζεται την ζήλεια - κακία αν θέλετε για ένα δυνατό σωματείο, λόγω τις ανικανότητας των τότε πλέον εκπροσώπων σας να σας εκπροσωπήσουν ίσα με αυτούς
    ΠΡΟΕΔΡΕ τουλάχιστον από εσένα πίστευα και περίμενα να είσαι ενωτικός και όχι διχαστικός όπως ουσιαστικά και έντεχνα κάνεις με το σχολειό σου.
    Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν χωράνε ούτε υπονοούμενα , ούτε μπηχτές ούτε εμπάθειες ούτε απωθημένα ούτε τίποτα άλλο, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΣΗ

    ΥΣ Συνάδελφοι μην αφήσουμε το blog να μετατραπεί σε αρένα εμπάθειας και παλαιών απωθημένων από ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΄΄ΚΥΡΙΟΙ΄΄ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝ.ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΟΙ ΥΠΟΛΙΠΟΙ ΠΟΥ ΄΄ΦΕΥΓΟΥΜΕ΄΄ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΘΥΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ [ΔΥΣΤΙΧΟΣ] ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΄ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΄΄ΣΩΘΗΤΑΙ΄΄ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....... ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ. Ο ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ 2008 106000 Η 110000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ενωτικοι" θα ειμαστε αν πουμε οτι καλα κανατε ξαι κοιταζατε να σωσετε μονο το τομαρι σας , και "διχαστικοι" ειμαστε αν πουμε την αληθεια ?
    Νομιζεις συναδελφε οτι μας ενδιαφερει τωρα πια που φευγουμε να ξεχασουμε ο,τι κανατε στο παρελθον , (που τα "παιρνατε" κατω απο το τραπεζι , που "κανονιζατε" με τη δοιηκηση να μην γινουν υποχρεωτικες μεταταξεις μηχανοδηγων) ? ΟΧΙ , συναδελφε , ΔΕΝ ξεχναμε την αντισυναδελφικη συμπεριφορα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε ΕΚΤΩΡ:ουτε διχαστικος θελω να ειμαι ,ουτε ποτε υπηρξα. Αλλα εστω κ τωρα που ολα σχολανε , καποιοι συναδελφοι μας εργατες κι αυτοι, κανοντας μονο το κοματι τους, αφηνουν ολους τους αλλους εργαζομενους εκτος της παρεας τους. κ σε κατ' ιδιαν συζητηση με τον συντακτη του κειμενου κ πρωτεργατη της κινησης τους, εμεσως πλην σαφως εθεσε τον κλαδο τους υπερανω (γιατι οπου αλλου κι αν πανε ειναι ολοι, 99.5%, ΥΕ, και ζοριζονται....)κ δεν αποδεχονται ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ! την πραγματικοτητα, κατι που παντα κανανε! τελος παντων ολοι μαζι παμε στην νεα ζωη μας..κι οσοι φευγουν κι οσοι μενουν! κ καλουνται ολοι οι κλαδοι να συμμετασχουν στον νεο συλογο-αγωνα μας, στην νεα πραγματικοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα κλαδικό σωματεό όπως είναι η ΠΕΠΕ είναι κακό να αγωνίζεται για τον κλάδο της; Η ΠΟΣ τι έκανε για τους εργαζόμενους; απολύτως τίποτα συμφώνησε μάλιστα να πάρουν αυξήσεις οι διεθυντές.
    Συνάδελφοι θα πρέπει να σταματήσει αυτό το διχαστικό κλίμα ο καθένας προσφέρει απο την θέση του αλλά όμως θα πρέπει να αναγνωριστεί η διαφορετικότητα του μηχανοδηγού και το λέω αυτό γιατί είναι ο μόνος κλάδος που έχει νεκρούς,ο μηχανοδηγός σύρεται στα δικαστήρια,ο μηχανοδηγόςδουλεύει Πάσχα,Χριστούγεννα μακριά απο την οικογένειά του.Ε!! δεν μπορει συνάδελφοι να παίρνει τα ίδια με κάποιον που απολαμβάνει την σιγουριά και θαλπωρή του γραφείου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως φαίνεται και σε σχόλιό μου στην σελίδα καφενείο, σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα για μένα!

    Μέχρι χθες ήμουν υπάλληλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Η 11η Απριλίου 2011 ήταν η τελευταία μου ημέρα με την ιδιότητα του Σιδηροδρομικού! Κάθε διαφορά λοιπόν με «αντίπαλους» κλάδους και αντισυναδελφικές πρακτικές ουσιαστικά έληξε χθες.

    Σήμερα μπορώ με σιγουριά να πω ότι κρίνω σαν τρίτος. Χωρίς υποκειμενικά ελατήρια που επηρεάζουν την ορθότητα της κρίσης μου.

    Η αλήθεια είναι ότι η ΠΕΠΕ λειτούργησε στο παρελθόν με στενά κλαδικά κίνητρα, αλλά όμως αμφιβάλει κανείς ότι ήταν ένα κλαδικό σωματείο;
    Τι θα θέλαμε για να είμαστε ικανοποιημένοι; Να αντικαταστήσει την ανεπάρκεια της ΠΕΠΑ; Να πάρει κάτω από τη σκέπη της και τον κλάδο της κίνησης γιατί οι δικοί μας συνδικαλιστές ήταν ανεπαρκείς και μας πουλούσαν μέρα μεσημέρι;

    Στο παρελθόν με δεκαπλασιασμό χιλιομέτρων ανέλαβαν εργολαβία τις εμπορικές αμαξοστοιχίες καταργώντας από αυτές το προσωπικό κίνησης. Στη συνέχεια ανέλαβαν με αντίτιμο 1600 χιλιόμετρα ανά διαδρομή να κάνουν το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη με τις ηλεκτρικές αυτοκινητάμαξες χωρίς δεύτερο άτομο στο θάλαμο οδήγησης, καταργώντας ουσιαστικά τον προϊστάμενο από την ουσιαστική παρακολούθηση της κυκλοφορίας!

    Φταίει όμως η ΠΕΠΕ για αυτό; Η ΠΕΠΕ κοίταξε το συμφέρον των μελών της! Τα κλαδικά σωματεία γι’ αυτό είναι, να προωθούν τα συμφέροντα του κλάδου τους!
    Η ΠΕΠΑ που ήταν; Πως υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια του Προϊσταμένου που όντας Διοικητικός Υπάλληλος και Προϊστάμενος τμήματος δεν διέθετε ούτε ένα υποτυπώδες γραφείο και έγραφε σε καθίσματα ή παρακολουθούσε όρθιος την κυκλοφορία;

    Αν μοιράσουν φωτοστέφανα σε αγίους η ΠΕΠΕ θα μείνει έξω από τη μοιρασιά! Αλλά πάνω ή κάτω από το τραπέζι φρόντιζε τα συμφέροντα του κλάδου που εκπροσωπούσε! Κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει γι’ αυτό! Η πικρία που νοιώθαμε δεν οφείλεται στην μαχητικότητα και την κλαδική διεκδικητικότητα της ΠΕΠΕ αλλά στην ανεπάρκεια των μανδαρίνων της ΠΕΠΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συναδελφοι κανενα νεο για υπουργειο εσωτερικων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Κ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΜΕΤΑ 26ΧΡ-10ΜΗΝ-Κ 5ΧΡ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ. Κ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟ ΥΠ ΠΟΛΙΤ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΧ ΦΙΛΟ ΜΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. Η ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΝΟΣΕ ΜΕ7ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΣΑ ΓΙΑ ΜΠΡΕΛΟΚ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση