Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν; 1583 μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν τις δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος η διαδικασία μετατάξεων προσωπικού από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς φορείς του Δημοσίου. Συνολικά υποβλήθηκαν 8 χιλιάδες αιτήματα από φορείς για πλήρωση κενών θέσεων, ενώ ο αριθμός των μετατασσόμενων έφθασε τα 1.583 άτομα.
Το ολοκληρώθηκαν φαντάζομαι θα αφορά την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, γιατί οι περισσότεροι από τους παραπάνω συνεχίζουν ακόμη να εργάζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ γιατί εκκρεμεί η έκδοση ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα, οι μετατάξεις αυτές αφορούν 421 άτομα για Νοσοκομεία και Φορείς του Υπουργείου Υγείας, 396 άτομα για Φορείς και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, 191 άτομα για Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, 171 άτομα για Ασφαλιστικά Ταμεία και Φορείς του Υπουργείου Εργασίας, 119 άτομα για Φορείς του Υπουργείου Παιδείας, 108 άτομα για τους Δήμους, 94 άτομα για τις Περιφέρειες, 73 άτομα για Δικαστήρια, Ελεγκτικό Συνέδριο και Ειρηνοδικεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 5 άτομα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 3 άτομα για την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και 2 άτομα για το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Υπομονή αδέλφια… πέσαμε στις μέρες του ΠΑΣΧΑ και όλα επιβραδύνονται λόγω των ημερών. Όλα όμως βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό! Αυτή η ψυχοφθόρος κατάσταση θα τελειώσει, σιγά – σιγά θα ξαναβρούμε την ηρεμία που χάσαμε, ο πόλεμος νεύρων θα τελειώσει! Θα τελειώσει για εμάς, γιατί παίρνουν άλλοι σειρά!
Σειρά έχει η ΔΕΗ, τα παπαγαλάκια των γνωστών εφημερίδων έπιασαν πάλι δουλειά! Ήδη τα δημοσιεύματα των περασμένων ημερών μιλούν για προνόμια συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΔΕΗ και για υψηλές αμοιβές! Σας θυμίζουν κάτι, τέτοιου είδους δημοσιεύματα;
Το πιο πιθανό είναι να μας διακατέχει μία απάθεια, ίδια με την απάθεια που ένοιωθαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν τα ίδια παπαγαλάκια μιλούσαν για μεγάλες αμοιβές εργαζομένων στον υπερχρεωμένο ΟΣΕ. Το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι οι κυβερνώντες και οι χορηγοί τους, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα εμείς οι υπόλοιποι απλά χαζογελούμε, για να μην πω ότι ευχόμαστε να ψοφήσει και η κατσίκα του!

19 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι αποφάσισα και εγώ από την Πάτρα να γράψω δυο λόγια στο υπέροχο blog μας που έχει γίνει η καθημερινή εφημερίδα όλων των μεταταγμένων. Είμαι προϊστάμενος αμαξ/χιων που μετά από 28 χρόνια παίρνω τον δρόμο της προσφυγιάς (αλήθεια με τις περιφέρειες τι γίνεται) για το καλό μου όπως μου διαμηνύει καθημερινά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Κατά βάθος χαίρομαι που αφήνω πίσω μου το σάπιο συνδικαλιστικό κατεστημένο , τον έρποντα φασισμό της ΠΑΣΚ , την υποκριτική και άνευ ουσίας αντίσταση ΄(μέσω προκηρύξεων) της ΔΑΚΕ. Ποιος ξεχνά την συναλλαγή που έγινε μεταξύ τους την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν αυτοί προσπαθούσαν να κρατήσουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα στελέχη τους (βλ. ΔΙΚΙΑΜ) και ας έφευγαν άλλοι πιο νεώτεροι. Ποιος ξεχνά τους αυτοαποκαλούμενους απογόνους του «ΑΡΗ» να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από την φούστα του προέδρου της ΠΟΣ (όνομα και πράγμα και αυτός) καλυπτόμενοι δήθεν πίσω από τον 1264.Ο ΑΡΗΣ κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του, αυτοί ούτε την μετάταξη δεν μπόρεσαν να αντέξουν.
    Στην Πάτρα συνάδελφοι έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή. Συγκεντρώνουμε χρήματα και περιμένουμε οδηγίες από συναδέλφους της Αθήνας για τη δημιουργία του συλλόγου.
    Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όσους φεύγουν, καλό κουράγιο σε όσους μένουν και σε ορισμένους συνδικαλιστές (του ανυπάρκτου σωματείου μας στις δύσκολες ώρες-πρώην σωτήρες)οι οποίοι ενώ έφευγαν οι συνάδελφοι κάτω από τα ποντικίσια μουστάκια τους γελούσαν λέγοντας «Φύγετε εσείς να σωθούμε εμείς».
    Σε αυτούς εύχομαι να στενάξουν κάτω από την μπότα του ιδιώτη επενδύτη, να δούμε τότε τι θα τα κάνουν τα κατ’εκλογην σιρίτια που έβαλαν στα καπέλα τους και τις πολυθρόνες που στρογγυλοκάθισαν στα γραφεία τους
    21/04/2011
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XPONIA ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και 21η Απριλίου και του Ιούδα σήμερα.Να μην ξεχάσουμε να πούμε χρόνια πολλά στους "φίλους" μας τους συνδικαλιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε , "pablo garcia" , συμφωνω απολυτως οσον αφορα αυτους με τα "ποντικισια μουστακια" ( αλλα και κατι τρισπιθαμους "γιγαντες" δικους μας).Τα ιδια ευχομαι κι εγω να παθουν και να σου πω θα το γλεντησω απο πανω.Μονο κατι συναδελφους λυπαμαι που τους εγλυφαν για να "σωθουν" και αυτοι παραμενοντας.Και σημερα μας βλεπουν να φευγουμε και μας αποκαλουν και "τυχερους" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βγηκε το 260 φεκ για υπουργειο εσωτερικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ..Κ ΚΑΛΗ Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η !!! Καμια εμπαθεια κ για κανενα. ολοι ειμαστε εργατες-εργαζομενοι. κ αν καποιοι για καποιο μικρο η μεγαλο διαστημα γιναν ''αφεντικα'', εμεις πρεπει τωρα που βαλαμε...μυαλο, να τους συγχωρεσομε κ να προσεξουμε μην ξανακανουν το ιδιο λαθος......ολοι μας , στον νεο συλογο, για τις ιδιες επιδιωξεις κ διεκδικησεις. μακρια απο κομματικα κ προωπικα κερδη.Αθηνα-Λαρισα-Πατρα-Θεσ/κη-Βολος-Λαμια-Δραμα-κλπ-κλπ, ολοι μας μαζι χωρις ιχνος κακίας με ολους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣεχουμε κοινες επιδιωξεις. κ παλι καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΤΟΣΟ,ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 30 + ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο λύκος κι'αν γέρασε και άλλαξε το μαλλί του μίτε το χούι ξέχασε μίτε τη λογική του.Ετσι τα παιδιά τα δικά μας (περίμεναν να έρθει το 81) να μας σώσουν αναλαμβάνοντας το προεδρείο της ΠΟΣ. Οσους μπορούσαν τους απέτρεπαν να μη κάνουν μετάταξη γιατί θα είχαμε μπροστά συλλογική σύμβαση και χρήμα μπόλικο κτλ.κτλ...Τώρα όλη περιμένουν της επόμενες μετάταξης για ανάσταση .ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξερει κάποιος συνάδελφος αν το 260 ΦΕΚ είναι για το υπουργείο εσωτερικών.Ποιούς αφορα. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ καιΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα συναδελφοι χρονια πολλα υπομονη η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ερχεται η συμμορια (πασκ-δακε)θα τα βρουν μπραστα τους. Βλεπετε τα ερπετα της ΔΙΚΙΑΜ ανεβαινουν και στο τρενο για να εξασφαλισουν το (ΕΠΙΚ-ΑΝΘΥΓ) ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΕΜΑ. Χορηγηση οφειλομενων αναπαυσεων & αδειων προηγουμενων ετων για τους υπο μεταταξη υπαλληλους.
    ΤΡΑΙΝΟΣΕ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ . Κ ΜΑΛΑΜΟΥ ΤΗΛ 1806-210-5297806.
    ΕΞ ΕΠΕΙΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 17-02-2011
    ΑΡ ΠΡΩΤ 1495804 Γνωση ολου του προσωπικου.
    Με λιγα λογια...Διευκρινιζεται οτι αδειες & αναπαυσεις προηγουμενων ετων δεν πληρωθει αλλα και δεν θα μεταφερθει στην αρμοδιοτητα του νεου φορεα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΜΕ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ?ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Κ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΕΝΟΣΕ Κ ΟΣΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ,Κ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Κ ΛΟΙΠΑ ΤΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ.ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ,ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χθες ηταν η πρωτη μου μερα στην καινουρια μου δουλεια.Οπως εγραψαν και αλλοι συναδελφοι , που πηγαν σε διαφορετικους φορεις , ειναι η μερα με την νυχτα.Πολυ , πολυ καλυτερα.Φυσικα ειναι ακομη πολυ νωρις για συμπερασματα , αλλα "η καλη μερα απο το πρωι φαινεται".Καμμια σχεση με ο,τι ηξερα μεχρι τωρα.
    Θελω να ευχηθω σε ΟΛΟΥΣ τους συναδελφους και φιλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Και ας αφησουμε επιτελους πισω μας ο,τι μας πικρανε και μας στενοχωρησε τα προηγουμενα χρονια και να κοιταξουμε μπροστα , ΕΝΩΜΕΝΟΙ απεναντι στα κοινα προβληματα που εχουμε να αντιμετωπισουμε. Καλο κουραγιο , στα παιδια που εμειναν πισω , με την ευχη να περασουν τα δυσκολα γι'αυτους και τον ΟΣΕ - ΤΡΕΝΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.ΣΕ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΥΣ,ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.
    Η ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση