Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι Συνάδελφοι για ΟΑΕΔ να ετοιμάζονται


Παιδιά Σήμερα πήρα τηλ στο Εθνικό Τυπογραφείο ρώτησα για τον ΟΑΕΔ και μου είπανε μέσα στην Επόμενη Εβδομάδα θα τυπωθούν τα ΦΕΚ...με το Καλό....

11 σχόλια:

  1. Όλα τα παραπάνω με τηλεφωνική επικοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 88 ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΣΟΜΕΝΩΝ-ΟΣΕ-ΕΘΕΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΩΣ 7/4/10 ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3408/2005 ΦΕΚ 272Α ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 Α,Β,Γ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3513/2006 ΦΕΚ 265Α ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17. ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΤΑΣΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΑΙΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΤΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 3 ΜΗΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο που προκυπτει οτι την επομενη εβφομαδα θα τυπωθουν τα ΦΕΚ για ΟΑΕΔ ? Ειναι εξακριβωμενο 100% οτι του ΟΑΕΔ ειναι ακομη στην Γενικη Γραμματεια του Εθνικου Τυπογραφειου και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ποτε θα τυπωθουν.Ναι , υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να γυρισουν την επομενη εβδομαδα απο την Γενικη Γραμματεια προς δημοσιευση αλλα ειναι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΣ μονο.Η αληθεια ειναι οτι μπορει να τυπωθουν την επομενη εβδομαδα , μπορει ομως να υπαρχει καποιο προβλημα και γι αυτο να καθυστερουν.Αν ξερει καποιος κατι σιγουρο ας τπ δημοσιευσει.Αλλα αν μιλαμε για πιθανοτητες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια σοβαρη ερωτηση που πρεπει να απαντηθει σε περιπτωση μερικου ανασχηματισμου εαν εχει παει για φεκ η μεταταξη ξαναγυρναει πισω σε περιπτωση αλλαγης υπουργου απο καποια απο τα συναρμοδια υπουργια ? παρακαλω αν ξερει καποιος σιγουρα κατι ας μου απαντησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι το Υπουργείο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Υπουργού και ότι οι αποφάσεις έχουν συνέχεια. Δηλαδή κάτι που υπέγραψε ο αναχωρών Υπουργός δεν νομιμοποιείται να το αμφισβητήσει ο αντικαταστάτης του.

    Και δεν είναι μόνο η συνέχεια στη δημόσια διοίκηση, είναι και η τρόϊκα. Θα τους αφήσει η τρόϊκα να κάνουν τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες; Με ποια δικαιολογία θα πρέπει να πάει η διαδικασία τόσο πίσω μόνο και μόνο για να αλλάξουν μία υπογραφή;

    Ο κίνδυνος αυτός θα υπήρχε όταν δεν θα το είχε υπογράψει ακόμη και θα πέφταμε στην αλλαγή υπουργών οπότε θα ακουγόταν λογικό να περιμένει μέχρι να αναλάβει ο αντικαταστάτης και να υπογράψει.

    Τώρα οι ΚΥΕ έχουν πάει τυπογραφείο, τίποτα δεν γυρίζει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακαρι να ηταν ετσι παλικαρι μου.Αλλα νομιζεις στ αληθεια οτι η τροικα ασχολειται με τον ελεγχο των μεταταξεων ? Αυτοι θελουν περικοπη δαπανων.Αν τους πει η κυβερνηση οτι επειδη οι μεταταξεις εχουν προβληματα στην υλοποιηση τους θα εχει προβλημα η τροικα να γινουν απολυσεις ?Αν δεν τυπωθει ΦΕΚ ΔΕΝ τελειωνει ΤΙΠΟΤΕ.Και ειναι πολυ μεγαλο διαστημα για ελεγχο απο την Νομικη Υπηρησια του Εθνικου Τυπογραφειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Κώστα το ξέρω ότι η τρόϊκα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά αδίστακτοι δανειστές που θέλουν να μας πιούν το αίμα. Σίγουρα δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δουν τις μετατάξεις να γίνονται απολύσεις!

    Όμως εδώ μιλάμε για μια εφαρμογή ενός νόμου, που έπρεπε να είναι τελειωμένη από δύο μήνες πριν και ακόμη το κολοβαράνε. Η τρόικα θέλει αποτελέσματα στους ισολογισμούς των εταιριών και αυτό είναι η πίεση. Γι’ αυτό βλέπεις στις 14/3/2011 εκδίδεται η ΚΥΑ και στις 16/3/2011 βγαίνει το ΦΕΚ. Έπρεπε τέλος Μαρτίου το αργότερο να έχουμε φύγει. Να μην υπάρχουμε στη μισθοδοσία Απριλίου. Αυτό είναι που πιέζει όσον αφορά την τρόϊκα.

    Όμως και η συνέχεια στη δημόσια διοίκηση είναι κανόνας ακόμη και αν αλλάξει κυβέρνηση και όχι μόνο ένας υπουργός. Θα μου πεις με αυτούς τους χαβαλέδες που μπλέξαμε… όλα να τα περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητο γλυκο , καλο , αθωο μου παιδι
    ( GiDiLarissa )....
    για να " μιλάμε για μια εφαρμογή ενός νόμου" , οπως λες , πρεπει να ΥΠΑΡΧΕΙ ο νομος.ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΦΕΚ.Γι αυτο μην αισθανεσαι τοσο ασφαλης.
    ΛΕΩ !!!
    Εγω προσωπικα δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος και μακαρι να εχω αδικο.Αλλα ΜΟΝΟ οταν δημοσιευται ο ΦΕΚ τελειωνει η υποθεση.Και ειναι πολλα εγραφα για ΦΕΚ εδω και 3 εβδομαδες.ΛΕΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μην ξεχνας οτι "αυτούς τους χαβαλέδες που μπλέξαμε" εμεις τους ψηφισαμε (και μερικοι συνεχιζουμε να τους υποστηριζουμε ΑΚΟΜΑ!).Καμμια αντιρηση "GiDiLarissa" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λέω νόμο εννοώ τον 3891 ο οποίος δημοσιεύτηκε και είναι σε ισχύ!

    Ο 3891 μιλάει για 2700 μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καθορίζει τη διαδικασία. Με βάση αυτό το νόμο εκδόθηκαν οι και δημοσιεύονται τα ΦΕΚ, τα οποία, από όσο ξέρω, δεν αποτελούν νόμο(Οι ΚΥΑ δεν ψηφίζονται στη Βουλή)… αλλά είναι ΚΥΑ δημοσιευμένες σε ΦΕΚ και βασισμένες σε προηγούμενους νόμους, ένας από αυτούς (ο κυριότερος) είναι ο 3891.

    Όσο για τους «εθνοσωτήρες» μας… μην ψάχνεις σε μένα ενοχές! Γιατί απλά δεν έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οχι συναδελφε( και φιλε ).Ξερω ποιος εισαι και ειμαι σιγουρος οτι κι εσυ ξερεις ποιος ειμαι.Δεν ειναι του χαρακτηρα μου να χωριζω τους συναδελφους με κομματικα κριτηρια ετσι κι αλλιως.Δεν ψαχνω σε 'σενα ενοχες ! Σε ολους μας τις ψαχνω.Ολοι μας θα επρεπε να τπυς παρουμε στο κυνηγι κι αυτους και τους προηγουμενους μαζι.Εχω λαθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση