Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πωλούνται ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας (έδώ) στις 28 Φεβρουαρίου με τίτλο «Ποιες εταιρείες αποκρατικοπούνται το 2011» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύει προς πώληση το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

------------------------


«....................
Τέταρτο τρίμηνο
Δημοσιεύεται το δεύτερο μέρος της καταγραφής των κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Η κυβέρνηση αποκρατικοποιεί τη ΔΕΠΑ, τη ΛΑΡΚΟ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τουλάχιστον κατά το 49%, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης της διοίκησης μαζί με τους νέους μετόχους) και πωλεί φορείς ειδικού σκοπού παραχώρησης σε σχέση με την Εγνατία Οδό και επιταχύνει την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Για το γενικότερο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων μέχρι το 2013 στο Μνημόνιο δεν γίνεται άλλη ρητή αναφορά σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Όμως σκιαγραφείται το πλαίσιο που θα κινηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς υπογραμμίζεται πως το σχέδιο αξιοποίησης «καλύπτει, μεταξύ άλλων, τους σιδηροδρόμους, τα αεροδρόμια, το ταχυδρομείο, τις εταιρείες παροχής ύδατος, τα λιμάνια, τις κρατικές τράπεζες και τις εταιρείες τυχερών παιγνίων».


Πωλήσεις

Στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι θα προχωρήσει η πώληση του μεριδίου του Δημοσίου στο Καζίνο της Πάρνηθας, θα επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, θα αποκρατικοποιηθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, θα μετοχοποιηθούν τα κρατικά λαχεία και θα πωληθούν ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.........»
------------------------


Αυτό το «τουλάχιστον κατά το 49%» το προσέξατε;

Δηλαδή το «μέχρι 49%» έγινε «τουλάχιστον κατά 49%»;

Είναι λάθος των δημοσιογράφων ή κάτι άλλαξε;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση