Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ.

Πατήστε στην εικόνα να μεγαλώσει
«Έως τις 15 Μαρτίου εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με το υπουργείο Οικονομικών για την επιδότηση των άγονων δρομολογίων. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι μετατάξεις των πρώτων 1.000 εργαζομένων του ΟΣΕ σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.»
Δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν είναι εφικτό χρονικά. Εκτός και αν οι μετατάξεις υλοποιηθούν σταδιακά και όχι όλες μαζί.
Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες υπηρεσίες (Οι περιφέρειες για παράδειγμα) είναι έτοιμες από τις αρχές του μήνα, ενώ τα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας (τα οποία έχουν και το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων να επεξεργαστούν) καθυστερούν τη διαδικασία.

31 σχόλια:

  1. Το αρθρο το λεει καθαρα ΄΄οι μετατάξεις των πρώτων 1.000 εργαζομενων΄΄ αρα θα γινουν τμηματικα.Οσον αφορα το υπ πολιτισμου ποιες ειναι αυτες οι πληροφοριες που αναφερουν οτι καθυστερει την διαδικασια?
    Φιλε Μεταταγμενε απο που τις εχεις τις πληροφοριες αυτες,γιατι οι εφημεριδες γραφουν οτι το υπ υγειας και το υπ θαλασσιων υποθεσεων καθυστερουν.
    Προπαντων σωστη ενημερωση συναδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλαργαααααα...ολα θα γινουν!!! υπομονη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ΤΡΕΝ-ΟΣΕ οι πληροφορίες που είχαμε μέχρι τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έφεραν το Υπουργείο Πολιτισμού να υπογράφει προτελευταίο. Αν εσύ γνωρίζεις κάτι περισσότερο γιατί δεν μας το λες να το μάθουμε;

    Το δημοσίευμα που ονόμαζε το Υπουργείο Υγείας και το Θαλασσίων Υποθέσεων με αντιρρήσεις και αυτό το είχαμε υπ’ όψιν μας. Το δημοσιεύσαμε κιόλας. Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποια Υπουργεία δεν είναι ακόμη έτοιμα.

    Για την πραγματοποίηση των μετατάξεων σταδιακά έχουμε την επιφύλαξη ότι με την προϋπόθεση της δημοσίευσης σε Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν υλοποιηθούν, αν αυτό ισχύσει τελικά, δεν είναι εύκολο να γίνουν σταδιακά, και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ξέρουμε τα πάντα και ότι η ενημέρωση είναι πάντα διασταυρωμένη… Ότι μπορούμε να μάθουμε αυτό λέμε.

    Μπορείς να βοηθήσεις αν ξέρεις κάτι παραπάνω και όχι να είσαι επικριτικός σε μια προσπάθεια που γίνεται χωρίς αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑ Όσα τραίνα δεν έχουν πληρότητα... σαν το τραίνο της φωτογραφίας... θα τα καταργεί ο εικονιζόμενος εκσυγχρονιστής ή μάλλον ανασυγκροτιστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια συνεχιστενα δινετε πληροφορηση κι ας μην ειναι παντα ευκολο να διασταυρωνετε τις πληροφοριες.Απκει να λετε ποιες πληροφοριες ειναι διασταυρομενες και ποιες , οχι.
    Γιατι αν περιμενουμε απο κυβερνητικους ή μεγαλοσυνδικαλιστες , πληροφορηση ..... σωθηκαμε.
    Βεβαια , θα ερθουν εκλογες και παλι.Που θα πανε?Δεν θα ερθουν ?Τοτε θα τους ανταμοιψουμε ολους.
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EXTES ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΣΕ!!!ΤΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΚ ΙΣΩΣ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημερα επικοινωνησα με το υπ πολιτισμου και μου ειπαν οτι χθες πηγαν οι υπουργικες αποφασεις ,υπογραφθηκαν και αμεσως σταλθηκαν στο λογιστηριο του κρατους.Δινουν προτεραιοτητα οπως μου ειπαν γιατι υπαρχει καθυστερηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΤΩΣ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΦΕΚ.ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπραβο συναδελφοι!Ας δωσει ο καθενας ο,τι πληροφοριες εχει , με οσες λεπτομερειες μπορει φροντιζοντας να ειναι οσο το δυνατον ακριβεστερος σε αυτα που γραφει.Ας καλυψουμε μονοι μας το κενο που αφηνουν κυβερμηση και μεγαλοσυνδικαλιστες κι ας τους δοσουμε ενα μαθημα ηθικης , εντιμοτητας και συναδελφοσυνης !
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια σε όλους.

    Αυτό είναι ομαδική δουλειά!

    Όλοι μπορούμε να βάλουμε από ένα λιθαράκι στο έργο της ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ GSPA.GR ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΩΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16/3 ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ίδια στιγμή το αργότερο έως τη Δευτέρα θα έχουν «ξεκλειδώσει» οι πρώτες 1.000 μετατάξεις εργαζομένων, από τις 1.673 που θα γίνουν συνολικά. Ηδη το υπουργείο Υποδομών έχει αποστείλει επιστολές στα υπόλοιπα υπουργεία, στα οποία υπάγονται οι φορείς που θα υποδεχθούν τους μετατασσόμενους, να αποστείλουν άμεσα τις σχετικές αποφάσεις προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε διάστημα δέκα ημερών.
    Αντιγραφη απο Σιδηροδρομικα νεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικα μπραβο μας.Ετσι για να μην εχουμε υποχρεωση σε κανενα λαμογιο συνδικαλιστη πληροφορηση μονοι μας.Γιατι θα μας δουλευανε τα λαμογια του Λεβεντη με ψεματα και θα τους ειμαστε και ευγνωμονες.Τ Ο Υ Σ
    Σ Υ Χ Α Θ Η Κ Α. Α Ν Τ Ε Γ Ε Ι Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΔΕ. ΜΕΤΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΦΕΚ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ το υπουργείο Υποδομών έχει αποστείλει επιστολές στα υπόλοιπα υπουργεία, στα οποία υπάγονται οι φορείς που θα υποδεχθούν τους μετατασσόμενους, να αποστείλουν άμεσα τις σχετικές αποφάσεις προς δημοσίευση σε ΦΕΚ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελευταία έγκυρη πληροφορία για μετατάξεις. Έχουν βγει ΚΥΑ (ΦΕΚ) για 30 υπό μεταφορά υπαλλήλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μεταφέρονται σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ κλπ). Η ΚΥΑ έχει υπογραφεί στις 14/3/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω αυτη την ΚΥΑ δεν την βρηκα πουθενα.Μπορεις να την αναρτησεις στο blog να την δουν και ολοι οι συναδελφοι ?
    Ευχαριστω συναδελφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παλικαρια , μολις διασταυρωσα οτι το ονομα μου ειναι στο Εθνικο Τυπογραφειο για την εκτυπωση του Φ.Ε.κ.
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Κωστα πες μας σε ποιο υπουργειο πας και ποτε σου ειπαν οτι θα τυπωθουν τα ΦΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παω στο Υπουργειο Εργασιας και μου ειπαν οτι το ΦΕΚ θα τυπωθει σε 10 - 15 εργασιμες μερες.Επισης ειναι σιγουρο οτι στο Εθνκο Τυπογραφειο ειναι και ονοματα συναδελφων που πανε σε αλλους οργανισμους και ασφαλιστικα ταμεια.Μηπως ξερει κανεις τι ακολουθει μετα την δημοσιευση στο ΦΕΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλε εσυ εισαι απο τους πρωτους τυχερους.μολις δεις το φεκ το εκτυπωνεις και η ημερομηνια δημοσιευσης ειναι η τελευταια ημερα σου στον οσε.
    απο την ιδια αν θες ή την επομενη πας βουρ στη νεα σου δουλεια διοτι η μισθοδοσια σου στον οσε τελειωνει την ημερα δημοσιευσης του φεκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά είμαι ο ανώνυμος της 17/3 11:48πμ. Αυτό που έγραψα για Εθνικό Τυπογραφείο, 30 άτομα και φορείς του υπουργείου εργασίας ισχύει. Το ΦΕΚ δεν έχει ακόμα εκδοθεί, αλλά όπως έγραψα και πριν, έχει από τις 14/3 πάει στο τυπογραφείο η τελική απόφαση που είναι θέμα ημερών (γύρω στις 10-15 όπως έγραψε ο φίλος πιο πάνω) να εκδοθεί και να κυκλοφορήσει με αριθμό ΦΕΚ, οπότε από κει και πέρα είναι θέμα ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις (ΦΕΚ) καθώς και το πότε θα ζητηθεί από τους συναδέλφους που τα ονοματά τους είναι στο ΦΕΚ, η απομάκρυνση από τον ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Λογικά υποθέτω πως θα είναι άμεση η απαίτηση για μετακίνηση στις νέες θέσεις, αφού τα οικονομικά πιέζουν για ελάφρυνση της μισθοδοσίας.
    Κάτι τελευταίο. Όταν με το καλό αρχίζουμε να φεύγουμε για τις νέες θέσεις, πολύ πιθανό να μείνουμε απλήρωτοι για 2-3 μήνες μέχρι να ενσωματωθούν τα στοιχεία μας στην ενιαία αρχή πληρωμών του δημοσίου, αλλά θα πληρωθούμε κάποια στιγμή αναδρομικά από τη μέρα που παρουσιαζόμαστε στις νέες θέσεις. Απλά έχετέ το υπόψη ως ενδεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απο τους φυλακες πηρε κανεις τηλεφωνο στο τυπογραφειο να μαθει αν υπαρχει το ονομα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορείτε παιδιά να σημειώσετε σε ποιο τηλέφωνο του Εθνικού Τυπογραφείου απευθύνεστε μπας και βγάλουμε και μεις οι υπόλοιποι καμιά άκρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και να μην ξεχασουμε ΠΟΤΕ ! Την συμπεριφορα ΟΛΩΝ (κυβερνησης / μεγαλοσυνδικαλιστων) , που περα απο το οτι μας εδιωξαν απο το "σπιτι" μας , μας περιφρονησαν και η μοναδικη πληροφορηση ηταν απο τους συναδελφους.{Αναφερομαι συνεχεια σε "μεγαλοσυνδικαλιστες" επειδη ειμαι ο ιδιος "μικροσυνδικαλιστης" / κλαδικος}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρώτα - πρώτα συγχαρώ όλους σας που μοιράζεστε όσα μαθαίνεται με τους υπόλοιπους, μια και η ενημέρωση αποτελούσε πάντα και τώρα αποτελεί ακόμη περισσότερο είδος πολυτελείας για τους συνδικαλιστές μας.

    Θα ήθελα όμως να σκεφτείτε την περίπτωση όπου ένα τηλέφωνο δημοσιεύεται εδώ και ξαφνικά όλοι αρχίζουν να τηλεφωνούν για να μάθουν. Ο υπάλληλος στην άλλη άκρη της γραμμής αφού δοκιμάσει ότι ηρεμιστικό κυκλοφορεί στην αγορά θα το κατεβάσει στο τέλος όπως έγινε με εκείνο το τηλέφωνο του ΥΠΕΣ που έλεγε τα ονόματα όπως τα έχει η γνωστή λίστα.

    Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε πανικό. Όλοι αγωνιούμε αλλά πρέπει να κάνουμε και λίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «Ανθυπαρχιφύλαξ»19 Μαρτίου 2011 στις 7:37 π.μ.

    Απάντηση στο παραπάνω μήνυμα
    «Ανώνυμος είπε... 18 Μαρτίου 2011 10:38 μ.μ.»
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

    Φίλε ανώνυμε δεν είμαι συνήγορος κανενός αλλά δεν σου κινεί την περιέργεια το ότι και όλοι οι υπόλοιποι τον αποκαλούν πρόεδρο; Άρα δεν αυτοονομάστηκε. Εκλέχθηκε πρόεδρος επί σειρά ετών και στη δική μας ψυχή θα είναι πάντα επιτυχημένος πρόεδρος.

    Για να μην παρεξηγηθούμε όμως όχι στον υπό ίδρυση σύλλογο ούτε στα ξεπουλημένα συνδικαλιστικά σωματεία μας… αλλά σε κάτι πολύ πιο «πολιτισμένο». Η θέση λοιπόν του προέδρου στο σύλλογό μας είναι κενή. Στο υπογράφω αυτό οπότε είσαι ελεύθερος να την διεκδικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπραβο παλικαρια! Προεδρο για τον Συλλογο να βρουμε και θα λυθουν ΟΛΑ τα προβληματα μας!!!
    Προεδριλικια , θεσεις και οφιτσια να μοιρασουμε!
    Λοιπον το mail μου ειναι pkostas1965@yahoo.gr
    και η πληροφορια οτι αρχισαν να φθανουν στο Εθνικο Τυπογραφειο τα πρωτα ονοματα για δημοσιευση στο ΦΕΚ ειναι διασταυρωμενη.Προφανως τα γραναζια αρχισαν να κοινουνται....Υπομονη λοιπον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδιά, είμαι ο ανώνυμος της 18/3 6:59μμ. Όπως έγραψε και αλλού ένας φίλος, δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 16/3/2011 το ΦΕΚ που σας είχα ενημερώσει για φορείς του Υπουργείου Εργασίας. Αφορά 33 συναδέλφους (σας είχα γράψει για 30) και είναι αυτό:
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8Of-xI5h2Ruh5MXD0LzQTLaM8BZk1sbae8knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx9hLslJUqeiQPk_GFK5ZIqiDQktWUStZoTdbJPYfMO5KYvgZ1R-sHdE.

    ΦΕΚ τ. Γ 168, 16/3/2011

    Καλή επιτυχία στους συναδέλφους στις νέες τους θέσεις και μια συμβουλή: Αύριο κι όλας να επικοινωνήσουν με τις διευθύνσεις προσωπικού των φορέων που μεταφέρονται δίνοντάς τους οι ίδιοι τα στοιχεία του ΦΕΚ προκειμένου να παρουσιασθούν και να ενταχθούν στις νέες θέσεις τους.
    Πάντως είναι πλέον σίγουρο ότι οι κυβερνητικοί βιάζονται να μας μετατάξουν. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι φορείς έδωσαν βεβαιώσεις περί εγγραφής πιστώσεων για τη μισθοδοσία των μεταφερόμενων στους προυπολογισμούς τους στις 15/3 και το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 16/3! Οπότε, πιστεύω, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από πλευράς θέσεων, οι γραφειοκρατικού χαρακτήρα καθυστερήσεις θα είναι οι ελάχιστες δυνατές. Σύμφωνα με εκ των έσω ενδείξεις πάντως, από τους τελευταίους που θα φύγουν θα είναι όσοι μεταφέρονται στο ελεγκτικό συνέδριο, ακριβώς λόγω του ότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί και μάλλον δε θα απορροφηθούν όλοι, άσχετα με τον αριθμό των θέσεων που δόθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση