Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κερκόπορτα η σύμβαση ΟΣΕ – ΠΟΣ

Η ΠΑΣΚ, η ίδια παράταξη που πριν λίγο καιρό τάχα διαφοροποιούσε τη θέση της από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαθέτοντας την οριακή πλειοψηφία (13-12) στο ΔΣ της ΠΟΣ, αποφάσισε τη «νομιμοποίηση» της πρώτης συλλογικής σύμβασης του μνημονίου.
Η κατάργηση όλων των μέχρι σήμερα συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κατάργηση του ΚΩΕΑΠ και η μισθολογική ισοπέδωση φέρουν πλέον μόνο την υπογραφή της ΠΑΣΚ. Οι άλλες παρατάξεις μειοψήφησαν.
Ο αντίλογος, που αποτελεί και τη μοναδική δικαιολογία, για την πράξη αυτή είναι ότι εκτίμησαν πως η υπογραφή της σύμβασης είναι προτιμότερη από την νομοθέτηση. Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία απέδειξε τελευταία ότι είναι ικανή να καταργήσει εν μία νυκτί νόμους και συμβάσεις. Ποιος ο λόγος λοιπόν να συναινέσεις σε μία σφαγή μόνο και μόνο για να διαμορφώσεις κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς μπορεί να ανατραπεί μέσα σε μία νύχτα;
Η υπογραφή της ΕΣΣΕ 2011 λοιπόν δεν έχει κανένα νόημα για το μέλλον των συμβάσεων στον εργασιακό χώρο του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποτελεί όμως μία κερκόπορτα αφού είναι δεδομένο ότι αυτή η ΣΣΕ θα γίνει μπούσουλας και για άλλες ΔΕΚΟ, πρώτα απ' όλα για τις αστικές συγκοινωνίες.
Ευτυχώς που φεύγουμε; Τα συμπεράσματα δικά σας…

7 σχόλια:

  1. Εφόσον δεν εισακούσθηκε καθόλου η Πρόταση της ΠΟΣ και εφόσον δεν εισακούσθηκε η Πρόταση της ΠΑΣΚ σε Κομματική Βάση απο τους Ομαιδεάτες Σοσιαλιστές Άρχοντες κατα την γνώμη μου θα έπρεπε η ΠΑΣΚ να στείλει Δελτίο Τύπου και να καταργήσει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ...Γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά αλλά οι πράξεις..Οι Σύντροφοι και όλοι όσοι είμαστε σε αυτόν τον χώρο είμαστε γιατί πιστεύουμε στον Σοσιαλισμό άν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να γίνει Ακρονεοφιλελεύθερο κόμμα δικαίωμα του Επιλογή του αλλά δεν έχουν θεση οι Σοσιαλιστές μέσα σε αυτόν πιά τον Πολιτικό χώρο...Κρίμα γιατί η ΠΑΣΚ με πάρα πολύ καλά στοιχεία Συναδέλφους και με Αγωνιστές Συναδέλφους Συμμετέχει στον Εργασιακό Μεσαίωνα των Σιδηροδρομικών...Επιλέγει την Ιστορία της σε ότι αφορά την Συνδικαλιστική της Γραμμή...Ο Κομματισμός και ο Ρομαντισμός Πολλές φορές αν δεν έχει ανταπόκριση στην Πραγματικότητα με αγαθούς μεν σκοπούς δημιουργεί Ζημία στους Εργαζόμενους...Φυσικά τα πάντα θα κριθούν απο την Ιστορία και της εξελήξεις....Πράγματι ίσως είμαστε τυχεροί που φεύγουμε..Εύχομαι καλή Δύναμη στους Συναδέλφους και οι Σύντροφοι να κάνουν την υπέρβαση τους αλλιώς συναιανούν στον Εργασιακό Μεσαίωνα και θα έχουν χωρίς να φταίνε Τύψεις για το Αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της ΠΑΣΚ δεν είχατε καμία εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, τουλάχιστον ηθικά, για να υπογράψετε αυτό το τερατούργημα, αυτό το πισωγύρισμα και μάλιστα πολλές δεκαετίες πίσω, και επειδή δεν την είχατε θα έπρεπε να ρωτήσετε τους εργαζόμενους ώστε να πάρετε ή να μην πάρετε την εξουσιοδότησή τους, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαν και θα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΑΣΚ και οι "δικοι μας ανθρωποι" αναρωτιουνται ακομα γιατι στις δημοτικες εκλογες (που ηταν υποψηφιοι δημοτικοι συμβουλοι) επαιρναν 1 ψηφο για καθε 690 ψηφοδελτια που μοιραζαν ?
    Ρητορικη ειναι η ερωτηση.Δεν περιμενω καμμια απαντηση.Ετσι κι αλλιως ποτε απαντησαν σε τιποτα ? Ποτε εδωσαν σημασια στους συναδελφους ? Ποτε προσπαθησαν να βοηθησουν (οχι τους εαυτους τους) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοι απορω γιατι εξισταστε κ βγαινετε απο τα ιματια σας. Μα η καθε παραταξη δεν χρησιμοποιει τους καθε εργαζομενους-μελη της, καθε φορα για να περναει τα δικα της πραγματα? ποια η διαφορα τωρα? η πασκ δεν θα περαση οτι γουσταρει το πασοκ, συνεπικουρουμενη απο την δακε, οπως κ η πρωην κυβερνηση περασε μαζι με την βοηθεια της πασκ ,οσα περασε? λοιπον πλακακια παντα γινοτανε κ παντα η εργοδοσια εκανε τα δικα της....μετα απο τοσα χρονια κανεις δεν δικαιολογειται να ειναι αμαθης-αδιαβαστος...οκ? γκεκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ Φ.Ε.Κ (168/16-03-2011) ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ!!! ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμην και ποτε ,πραγματι φευγουν τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε του παραπάνω σχολίου έχω μια εβδομάδα που επικοινωνώ μαζί σας μέσω διαδικτύου και προσπαθώ να μπώ στο πνεύμα σου. Δέν τα κατάφερα όμως γιατί τό μόνο που εισπράτω απ'το παραπάνω σχόλειό σου είναι ΜΙΣΟΣ για τούς μέχρι πρότεινους συναδέλφους ή αν θέλεις συνεργάτες γιατί εσύ συνάδελφος δεν είσαι ούτε είσουν ΠΟΤΕ γιτί θα ράγιζε η καρδιά σου οταν θα ερχόταν η ώρα υλοποίησης των μετατάξεων, η αποχώρηση και ο ξεριζωμός των συναδέλφων για την εύρεση νέων πατρίδων και δεν θα προέβαινες σ'αυτό το σχόλειο. Εσύ ΣΩΘΗΚΕΣ μένεις στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλοφάγωτη η ΠΙΤΑ όλη δικιά σου ( Αμην και τώρα, πράγματι φευγουν τα παιδια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση