Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως πρέπει να τα μαζεύετε;

Από το «citypress-gr.blogspot.com» μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε!
Έχει άραγε νόημα, κύριε Παπανδρέου, να παραμένετε ακόμη...
Από τη στιγμή που η αποστολή εξετελέσθη κατά γράμμα. Βουλιάξατε τον τόπο και μας πνίξατε όλους. Τίποτε όρθιο δεν έμεινε. Να υπήρχε κάτι το θετικό, θα έλεγες χαλάλι όλα...
Χωρίς επιστροφή είναι η πορεία. Κάθε μέρα και χειρότερα πάμε.
Η ζωή κατεβαίνει σκαλί σκαλί. Όλα έχουν δυσκολέψει. Κόβεις από παντού. Για να κερδίζεις μέρες. Αλλά φως, ελπίδα δεν φαίνεται πουθενά. Η ύφεση αφαιρεί οξυγόνο, φέρνει λουκέτα, στραγγαλίζει την αγορά. Τώρα μόλις το πήραν χαμπάρι οι υπουργοί.
Ίσως και ο πρωθυπουργός. Κάτι που όποιος περπατούσε στους δρόμους το έβλεπε μήνες τώρα. Πιανόταν η καρδιά του. Αλλά βλέπεις αποφασίζουν από τα γραφεία....
Στα δύο χρόνια που κυβερνάτε, κύριε Παπανδρέου, μια μέρα δεν υπήρξε να πεις δόξα σοι ο Θεός... Κόβετε, κόβετε και τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Έστω να ανακοπεί κάπως ο κατήφορος. Απ’ ό,τι υποσχεθήκατε, κύριε Παπανδρέου, το εντελώς αντίθετο προέκυψε...
Και να ’ταν μόνο αυτό;
Ο κύριος Σόιμπλε αλλά και ο αγαπητός μας κύριος Γιούνκερ δεν παραλείπουν ούτε λεπτό να μας θυμίζουν ότι η εθνική κυριαρχία μας έχει δραστικά περιοριστεί... Και με τα δεσμά που μας βάζουν όλο και περισσότερο περιορίζεται.
Παραλάβατε χώρα και θα παραδώσετε προτεκτοράτο, κύριε πρωθυπουργέ. Για την ιστορία, σας θυμίζουμε εκείνο που είχε πει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, απορρίπτοντας το Σχέδιο Ανάν, που εσείς ήσασταν υπέρ του. Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα... Αναπόφευκτη η σύγκριση... Καταλυτικά τα συμπεράσματα.
Οι μέρες, οι μήνες που έρχονται, όλα τα μηνύματα συγκλίνουν ότι θα είναι ακόμη πιο μαύρες...
Μήπως, κύριε Παπανδρέου, θα ήταν καλύτερα για σας να μας αποχαιρετήσετε και να πάτε στο καλό; Και μην ανησυχείτε για μας... Θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί. Και να ’στε σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Πιο καλά από σας... Γιατί ξέρουμε να δουλεύουμε...

77 σχόλια:

  1. Μπορεί να σας άρεσε άλλα έχει νόημα να μήνη έδιωξε τον Καραμανλή με το λεφτά υπάρχουν τώρα ας βγάλει το φίδι απο την τρύπα .Ο Γ.Α.Π. δεν πιστεύω να την κάνει νύχτα θέλει να μας χώσι απο τον κατήφορο.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μολις ακουσα τον υπουργο κ.κ.Λοβερδο να δηλωνει στο "Μεγαλο καναλι" , ουτε λιγο ουτε πολυ οτι εμεις οι δημοσιοι υπαληλοι που μας θρεφουν 10000000 Ελληνες ειμαστε ουσιαστικα αχρηστοι και θα επρεπε να μας απολυσουν.
    Ενα - δυο μηνες πριν εγραφα σ αυτο το μπλογκ οτι εμεις που καναμε μεταξη ΔΕΝ γλυτωσαμε.Οτι θα μας απολυσουν και εμας.και οι διαχειριστες εσβησαν τις αναρτησεις μου , επειδη κινδυνολογουσα , ελεγα ψεμματα κλπ κλπ.
    Μηπως καποιος αισθανεται οτι πρεπει να μου ζητησει συγνωμη ή πρεπει να παρει την απολυση του στο χερι για να καταλαβει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΣ 21:04 ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΒΡΑΚΟ.ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ Κ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.Κ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΕΒΛΕΠΑ ΕΝΑ ΛΑΙΒ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΣΑΙΤ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ 18-35 ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ,ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε και φύγανε. Και!!! Αλλαξοκωλιά πάλι. Θα έρθει να μας σώσει ο ...Σαμαράς?? Η μετά θα μας σώσουν και οι δύο μαζί?? Είμαστε καταδικασμένοι απο τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Μαμησέ τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουσιαστικα η μονη αληθεια ειναι οτι μετα απο 25-30 χρονια θα μας ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ.Πρασινοι και μπλε μαζι.Δεν γλυτωσαμε με την μεταταξη , τελικα.Και βεβαια θα φυγουν , ισως νυχτα , αλλα δυστυχως θα εχουν πρωτα προλαβει να μας απολυσουν , παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλω πολυ οποιος συναδερφος μεταταγεντας εχει υποβαλλει αιτηση συνταξιοδοτησης τους τελευταιους 2-3 μηνες, να επικοινωνησει στο email vargian@gmail.com.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέμα: Καθιέρωση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ ΟΑΕΔ.


    Σας γνωρίζουμε ότι στο Νόμο 3986/2011 με τίτλο «Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 152/Α/1-7-2011 περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και η διάταξη της παρ. 2β του άρθρ. 38 με την οποία καθιερώνεται ειδική εισφορά ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Δεν υπόκεινται στην ανωτέρω εισφορά ποσά που καταβάλλονται ως δαπάνες μετακίνησης.

    Στη συνέχεια, με την παράγραφο 3 του άρθρου 24 του Ν.4002/2011 η ως άνω ειδική εισφορά που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως το μήνα πρώτης εφαρμογής της εν λόγω παρακράτησης, κατανέμεται ισόποσα στους εναπομείναντες μήνες του ίδιου έτους συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου μήνα εφαρμογής και συνεισπράττεται με τις εισφορές των μηνών αυτών και αφορά όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.ΙΔ. που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ και υπολογίζεται σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών όπως έχει αναφερθεί παραπάνω υπέρ του ΟΑΕΔ.

    Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω διάταξη περί της ειδικής εισφοράς θα εφαρμόζεται και θα ενεργείται από τους εκάστοτε εκκαθαριστές μισθοδοσίας των φορέων.

    Οι φορείς που έχουν ενταχθεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής θα παρακρατούν κάθε μήνα την ανωτέρω εισφορά στον κωδικό κράτησης 4051700 και οι φορείς που δεν είναι ενταγμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής στο τέλος κάθε μήνα θα την καταθέτουν υπέρ του ΟΑΕΔ στο Λογαριασμό αριθ.040/546802-79 (ΤΒΑΝ: GR16 0110 0400 0000 0405 4680 279) ΕΙΔ. ΕΙΣΦ. ΥΠΕΡ ΟΑΕΔ Ν.3986/11 αρθ. 38 που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα.

    Κατόπιν αυτών και δοθέντος ότι η ως άνω διάταξη ισχύει από 1-1-2011 παρακαλούμε για την άμεση και πιστή εφαρμογή της και για ενημέρωση όλων των εκκαθαριστών των Υπηρεσιών σας καθώς και των Εποπτευομένων Φορέων σας, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, Δημόσιες Επιχειρήσεις & Οργανισμούς προκειμένου εγκαίρως να προβούν στην άμεση παρακράτηση και απόδοση της ειδικής εισφοράς.

    Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται όπως ενημερώσει τους αρμοδίους για την παρακράτηση της ανωτέρω ειδικής εισφοράς.

    Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι με την παρ.1 του άρθ. 47 του νόμου Ν.3996/11 (ΦΕΚ 170/Α/5-8-2011) προστέθηκε παρ.4 στο τέλος του αρθ. 4 του Β.Δ. της 3ης/13.7.1936 «Περί Οργανισμού του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων» (Α285) ως εξής: «Στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων υπάγονται υποχρεωτικώς από 1/7/2011 και οι επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης, υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων».

    Η ειδική εισφορά ένα τοις εκατό (1%) υπέρ του ΟΑΕΔ από 1-1-2011 έως 30-6­2011, των υπαλλήλων οι οποίοι από 1-7-2011 υπάγονται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα παρακρατηθεί ως ανωτέρω υπέρ του ΟΑΕΔ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΠΔΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΣΜΕΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ 1% ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ!!!!!ΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στους ΗΣΑΠ σημερα εγιναν οι μεταταξεις του προσωπικου και τα δρομολογια μειωθηκαν 50%.
    Στον ΟΣΕ οι παραμενοντες συναδελφοι μας, φροντισαν με την πληρωμη αναπαυσεων αλλα και την εντατικοποιηση της εργασιας, να κυκλοφορησουν ολα τα τρενα αυξανοντας παραλληλα και το εισοδημα τους.
    Τους 'ευχαριστουμε'......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοντός ψαλμός και για αυτούς. Ενιαίο μισθολόγιο,μισθωτή εφεδρεία.πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητοι συναδελεφοι μεταλαγμενοι..ολοι θα παρουμε εφεδρεια...και εμεις και εσεις..μη βιαζεστε....εχει πολους σκελετους κρυμενους η ντουλαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οτι πεις αμετάλαχτε σιδηροδρομικέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αδελφι μεταλαγμενε ωσονουπω και φτανει εντος του μηνος που διανυουμε και σεις και μεις.....ολοι θα παρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΣΕ-ΤΡΕΝΟΣΕ,ΤΟ ΒΙΞ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ,ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ,ΨΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ,ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ,ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΡΕΙΤΑΙ ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ......ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΝΤΟΣ- ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ,ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσεις να το δειτε ορίτζιναλ, που περιμένατε να φύγουμε για να φάτε με ...χρυσά κουτάλια. Πεσατε με τα μούτρα στην πληρωμή των αναπαύσεων και στην εντατικοποίηση για να φτιάξετε τα οικονομικά της Εταιρείας!!!
    Στον ΗΣΑΠ αντιστέκονται ολοι μαζί και αποκεφαλίστηκε ο Διευθύνων. Εδω εμάς μας διώξανε χωρίς να ανοίξει μύτη. Ούτε μισή ώρα στάση εργασίας. Λες και περίμεναν ολοι πως και πως πότε θα φύγουμε. Οσο για την ειρωνεία περι μεταλαγμένων σου την επιστρέφω. Μονοι μας εντελώς ανεβήκαμε το γολγοθά. Εντελώς μόνοι φιλαράκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φίλε μεταλλαγμένε σε καταλαβαίνω ... ότι εσύ τραβάς το δικό σου γογλοθα όταν σηκώνεις το σταυρό του μαρτυρίου...ειδικά εάν είσαι από τους υποχρεωτικούς.

    όλοι θα πάρουμε το βαρέλι δεν έχει πάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεταλλαγμένοι ήμαστε αφου δεν τους παίρνουμε με τ@@@@@@@@.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το "ολοι μας θα παρουμε" αναφερεται σαφως σε απολυσεις...
    "Δεν νομιζω Τακη ....".Μεταταχθηκα κι εγω, οπως πολλοι αλλοι συναδελφοι , σε φορεα που εχει τεραστιες αναγκες προσωπικου.Δεν νομιζω οτι θα παρουμε τον δρομο της εργασιακης εφεδρειας.Τον
    δικο μας Γολγοθα , οπως σωστα εγραψε κι αλλος συναδελφος , τον ανεβηκαμε μονοι.Σειρα σας τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σειρά μας κ σειρά σας .
    Η σειρά τους να δούμε πότε θα έρθει .
    Κορόιδα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7313.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΘΗΝΑ 12-09-2011 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. ΕΓΔΕΚΟ 1597
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΘΕΜΑ΄΄
    ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΙΑ.
    ΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ,ΓΑΙΑΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ,ΚΛΠ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 10-09-2011/1.01μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ; ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΜΕΣΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ; ΘΑ ΦΕΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΣΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Κ ΒΙΞ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓ ΠΟΛΙΤ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ!! ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ "ΣΤΕΛΛΙΤΣΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ.....'Η ...ΒΛΑΚΕΙΑ??? ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΡΑΓΕ???? ''ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΣ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ηρεμείστε παιδιά . Τόσο "εφεδρικό" μίσος. Μην παίζετε το παιχνίσι τους η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Όλοι θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι και με συμπόνοια για όποιον γολγοθά συμβαίνει σε συνανθρώπους μας. Έλεος με το μίσος....που τροφοδοτούν οι πολιτικοί. Μη μασάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ..ΤΣΑΚΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα βάσανα των σιδηροδρομικών τελειωμό δεν έχουν
    Φαίνεται η μοίρα τους το έχει. Τα βάσανα τους τελειωμό να μην έχουν. Αναφερόμαστε φυσικά στους σιδηροδρομικούς οι οποίοι πριν καλά- καλά συνέλθουν από τα διαδοχικά κτυπήματα των τελευταίων χρόνων με τις σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους και τον καθημερινό ψυχολογικό πόλεμο, τόσο με τις απολύσεις όσο και με τις μετατάξεις, τώρα ..
    δέχονται ένα ακόμα κτύπημα, αυτό με τις λίστες εφεδρείας. Εύλογες οι αντιδράσεις τους και η οργή τους. θα πρέπει κάποτε οι ιθύνοντες αυτού του τόπου να κατανοήσουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι εργαζόμενοι με προσωπικότητα και με ευαισθησίες. Στο κάτω -κάτω οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ πλήρωσαν στο πολλαπλάσιο το τίμημα της δήθεν εξυγίανσης, γιατί πάλι αυτοί. Δεν έφτασαν που εκδιώχτηκαν 1600 και πλέον σιδηροδρομικοί. Δεν έφτασαν τόσες περικοπές στους μισθούς τους. Τι άλλο επιζητούν, τον αφανισμό τους; έλεος?

    Τα «Σιδηροδρομικά Νέα» Όρθια στις επάλξεις της ενημέρωσης.

    «Το ερώτημα που τέθηκε σήμερα στο διαχειριστή του blog από πολλούς σιδηροδρομικούς ήταν αν τα «Σ.Ν» θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να ενημερώνουν με το ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος τους σιδηροδρομικούς αλλά και τις εκατοντάδες των φίλων του σιδηροδρόμου. Θα παραμείνουν εδώ όρθια στις επάλξεις της ενημέρωσης».

    Αυτά γράφαμε μεταξύ των άλλων στις 27 Μαϊου. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η απόφαση μας τότε ήταν σωστή και αποβλημένη . Τώρα που οι σιδηροδρομικοί περνούν δύσκολες στιγμές τα «Σ.Ν» είναι εδώ για να συμβάλουν κατά το δυνατόν στην σωστή και έγκυρη ενημέρωση τους. Ευχόμαστε η μπόρα αυτή να περάσει χωρίς συνέπειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου πραγματοποιούν από το πρωί δεκάδες σιδηροδρομικοί, καθώς διαμαρτύρονται για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

    Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεδριάζουν, εξετάζοντας δράσεις ενάντια στο συγκεκριμμένο μέτρο.

    Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες υπάλληλοι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ήδη μεταταχθεί σε υπηρεσίες του δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα σε πολλά σημεία του δικτύου, αλλά και σε κομβικές διευθύνσεις, όπως αυτή της συντήρησης.

    Έτσι, οι σιδηροδρομικοί επισημαίνουν ότι εάν τεθούν συνάδελφοί τους στην εφεδρεία, τότε το πρόβλημα λειτουργίας των σιδηροδρόμων θα ενταθεί. Και, μάλιστα, αυτό θα συμβεί σε μία χρονική συγκυρία θεαματικής βελτίωσης των οικονομικών των δύο εταιριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κυριε διαχειριστα?
    βγαλε την φωτογραφια αυτην να μην τον βλεπω
    μου κοβεται η ορεξη και δεν μπορω να φαω. υπαρχει σοβαρο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνονται δηλώσεις ότι το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» θα επεκταθεί και στους ΟΤΑ που εμφανίζονται ως υπερχρεωμένοι, υπενθυμίζουμε την απάντηση του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο οποίος βεβαίωνε ότι οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Στον πίνακα που απέστειλε η Κομισιόν, εμφανίζεται η Ελλάδα με το δεύτερο μικρότερο χρέος των ΟΤΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ, με μόλις 0.9% για το 2010, μετά τη Μάλτα που εμφανίζει μηδενικό χρέος. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι οικονομικά εύρωστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά δανεισμού των ΟΤΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, με την Ολλανδία στο 8.4%, τη Γαλλία και την Ιταλία στο 8.3%, τη Δανία στο 7.2%, τη Φινλανδία στο 6.6% και τη Γερμανία στο 5.2%. Στον αντίποδα βρίσκονται η Ελλάδα με 0.9%, η Βουλγαρία στο 1.2%, η Σλοβενία στο 1.7%, η Κύπρος στο 2% και η Ισπανία στο 3.3% κτλ.
    Αναλυτικά το Δελτίο τύπου της 13ης Ιουλίου 2011, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΜΕΛΑΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΦΕΔΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ .[ ΒΛΕΠΕ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΑΓΓΑΛΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 2,43
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΑ ΘΕΣΗ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΜΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΡΓΟΣΕ: Άδικη η υπαγωγή στην εργασιακή εφεδρεία
    Οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησαν χθες στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία, την οποία θεωρούν άδικη καθώς το προσωπικό τους είχε ήδη υποστεί μείωση.
    Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων, επισημαίνεται, ότι μόλις τώρα κλείνει ο κύκλος της σοβαρής μείωσης του προσωπικού της εταιρείας (από 380 εργαζόμενους σε 230) που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση και εκτελέστηκε από ιδιωτική εταιρεία συμβούλων σε εκτέλεση του νόμου Ν3891/10 για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ.
    Η μείωση αυτή έγινε μέσω νέου οργανογράμματος και νέου επιχειρησιακού σχεδίου που θεωρούσαν τον αριθμό των 230 εργαζομένων ως απολύτως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
    Ωστόσο υπήρξε και περαιτέρω μείωση του προσωπικού μέσω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων ώστε σήμερα η δύναμη της ΕΡΓΟΣΕ να αριθμεί μόλις 200 εργαζόμενους.
    Επομένως, όπως επισημαίνουν, έχει κατά πολύ ξεπεραστεί ο κυβερνητικός στόχος για μείωση του προσωπικού – κατά 10% μέσω της εργασιακής εφεδρείας- αφού η πρόσφατη μείωση του προσωπικού προσεγγίζει το 50%.
    Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία σε μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής, καταβάλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου που τους έχει ανατεθεί, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
    Προς τούτο δεσμεύονται να παρουσιάσουν τα έργα που έχει εκτελέσει η εταιρεία, αυτά που είναι σε εξέλιξη καθώς και όσα προγραμματίζει να δημοπρατήσει για την ολοκλήρωση του Σιδ/κού Δικτύου, για τα οποία η ΕΡΓΟΣΕ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
    Σημειώνεται, ότι αντικείμενο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με χρηματοδότηση μέσω ήδη εγκεκριμένων (με αμιγώς Κοινοτικά κονδύλια στην παρούσα φάση) προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ύψους άνω του 1 δις.ευρώ που αποτελούν βασική ελπίδα ανάπτυξης της χώρας εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης καθώς και απόδοσης στους πολίτες της χώρας μας ενός αξιόπιστου και σύγχρονου Σιδ/κού Δικτύου.
    Επομένως είναι φανερό, ότι δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος και η εφαρμογή της εφεδρείας στην εταιρεία δεν είναι σύμφωνη προς το Δημόσιο συμφέρον, καταλήγει η ανακοίνωση.
    Euro2dey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εκτός πειθαρχικών συμβουλίων οι συνδικαλιστές
    ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    Ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια και η απαρίθμηση των παραπτωμάτων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
    Το εν λόγω νομοσχέδιο εγκρίθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα.
    Όσον αφορά τα πειθαρχικά συμβούλια, αυτά θα απαρτίζονται πλέον από ένα δικαστικό λειτουργό (πρόεδρος), δύο μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο προϊσταμένους διευθύνσεων που θα προέρχονται από υπηρεσίες διαφορετικές από αυτήν που ανήκει ο πειθαρχικώς διωκόμενος υπάλληλος.
    Η απαρίθμηση των παραπτωμάτων αποβλέπει στο να γνωρίζει εκ των προτέρων ο δημόσιος υπάλληλος το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να διαμορφώνει την εν γένει συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, έτσι ώστε να αποφεύγει πράξεις ή παραλείψεις που είναι πειθαρχικά αποδοκιμαστέες.
    "Εθνος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο αγαπημένος και «χρυσός» εργολάβος του Υπουργείου Υγείας είναι ο φιλάνθρωπος οικοδεσπότης της Υπατίας και γνωστός δημοσκόπος, ο κ.Ντίνος Ρουτζούνης. Σύμφωνα με στοιχεία της «δημοκρατίας» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΚΑΠΑ Research κατόρθωσε και «καπάρωσε» μέσα στο περασμένο καλοκαίρι την τηλεφωνική υποστήριξη -μέσω του ψηφιακού κέντρου της εταιρείας του -του Υγειονομικού Χάρτη της ελληνικής επικράτειας. Ο Υγειονομικός Χάρτης είναι το ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα(web based information system)στο οποίο καταγράφονται σε διαχρονική βάση μια σειρά δεδομένων υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο πολίτης-μεταξύ άλλων- σε επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο 2104895004 (που ανήκει στην ΚΑΠΑ Research)θα ενημερώνεται για οτιδήποτε έχει ανάγκη όσον αφορά δεδομένα γύρω από τον τομέα της ιδιωτικής υγείας: Ιατρεία, νοσοκομεία, οδοντιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και ιδιωτικές κλινικές. Ο πακτωλός των χρημάτων που θα μοιραστούν οι επαίοντες που έχουν αναλάβει την μεγάλη πράσινη εργολαβία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, προέρχεται από από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ και υλοποιείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία για όλες τις δουλειές του κ.Ντίνου Ρουτζούνη συμπεριλαμβάνεται στο κεφάλαιο: «Γραφείο Υποστήριξης Υγειονομικού Χάρτη(Help desk)». Η εύνοια του ΠΑΣΟΚ στην γνωστή δημοσκοπική εταιρεία είναι ξεκάθαρα σκανδαλώδης. Μάλιστα δεν αποφεύγονται να δημιουργηθούν-με πλήθος σχολίων που είδαν το φως της δημοσιότητας-περίεργοι συνειρμοί για ευνοική αντιμετώπιση του κυβερνώντος κόμματος στην τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που μόνο αυτή είδε την διαφορά της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ μόλις στο 0,6 στην πρόθεση ψήφου. Όταν όλες οι άλλες εταιρείες είδαν διαφορά υπερ της Ν.Δ άνω των 4-5 μονάδων.
    Δεν πρέπει να λησμονείται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο αριστερός με τα ακριβά πούρα Ντίνος Ρουτζούνης δείχνει να αποτελεί ευνοούμενο εργολάβο δημοσίων συμβάσεων με το πράσινο κράτος της ανάπτυξης.
    Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» η γνωστή τηλεφωνική γραμμή 1135 του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΦ ανήκουν και υποστηρίζονται από την εταιρεία του. Μάλιστα η συμφωνία για τον ΕΟΦ(όπως μαρτυρούσαν τότε αξιόπιστες πηγές)επετεύχθη μέσω του εμπλεκόμενου στην κρίση της Υπατίας, Υπουργείου Υγείας, 15 με 20 μέρες μετά την κρίση που ξέσπασε με τους λαθρομετανάστες του χρηματοδοτούμενου από το δημόσιο Φόρουμ Μεταναστών.
    Επίσης η σύζυγος του, γνωστή εθελόντρια, από τον προηγούμενο Νοέμβριο βρίσκεται διορισμένη στο νευραλγικό πόστο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας(ΙΦΕΤ)με απόφαση του κ.Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2.43 /15 09 2011 -ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 7.45 ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ 389 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΦΕΔΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΝΠΔΔ ΚΛΠ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 151 ΦΟΡΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΔΕΚΟ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΑ Η ΟΧΙ, ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για τους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς
    Οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί να έρθουν σε επικοινωνία με τις γραμματείες των νέων υπηρεσιών που εργάζονται για να επιβιώσουν και να ενημερωθούν αν τα ποσοστά κρατήσεων για το ταμείο πρόνοιας για το εφάπαξ εξακολουθούν να είναι οι ίδιες.
    Όπως μας ενημέρωσαν, οι υπηρεσίες του ΟΣΕ έχουν στείλει τους καταλόγους με τα ποσοστά κρατήσεων των ταμείων. Σε κάθε περίπτωση οι γραμματείες των νέων υπηρεσιών είναι καλά να επικοινωνήσουν με το ταμείο πρόνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να προχωρήσει σε απολύσεις 120.000 υπαλλήλων «προστάζει» η Τρόικα την ελληνική κυβέρνηση. Σε αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση και έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

    - Πρέπει να απολυθούν άμεσα τουλάχιστον 120 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι ώστε το δημόσιο να εξοικονομήσει από μισθούς το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

    - Να μπουν σε εφεδρεία, σε πρώτη φάση, 50 χιλιάδες υπάλληλοι.

    - Να μειωθούν έως 30% οι συντάξεις των συνταξιούχων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και στα υπόλοιπα «ευγενή» ταμεία.

    - Να αυξηθούν οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα

    - Να εξομοιωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

    - Να υπάρξουν παρεμβάσεις για να μειωθεί το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    - Άμεση αναστολή της λειτουργίας των 150 φορέων που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση και επιπλέον 60 φορέων, τα ονόματα των οποίων η Τρόικα έχει ανακοινώσει στην κυβέρνηση.

    - Αύξηση προστίμων για τα αυθαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Την τρόικα ποιος μας την κουβάλησε; Στην αρχή το ιστορικό πλέον «λεφτά υπάρχουν» μετά όταν ακόμη τα σπρέντς ήταν στις 100 μονάδες το ΠΑΣΟΚ… αδράνεια, αργότερα δυσφημίζοντας την χώρα στο εξωτερικό λέγοντας το περίφημο «κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα» κ.τ.λ.
    Οι αγορές αγρίεψαν και τα σπρέντς έφτασαν στις 2000 μονάδες. Και τώρα καλείται ο άνεργος να πληρώσει τα λάθη τους. Καλείται ο δημόσιος υπάλληλος εκτός από τον εξευτελισμό του μισθού του να βιώσει και την ανεργία.

    Ζήτω το ΠΑΣΟΚ.

    Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι μασκες επεσαν.Οι απολυσεις ειναι εδω !
    Πληρωθειτε μερικες ακομη αναπαυσεις , πατε μερικα τρενα ακομη , μαλωστε (ακομα μια φορα) για το ποιος θα παρει περισσοτερες νυχτερινες ωρες.Μετα τρεξτε να κερασετε καμμια ρετσινα (ακομη) τον καθε κ.κ.Γενικο Γραμματεα μηπως και τελικα σας γλιτωσει.Και υστερα βουρ στην καλπη να ξηφισετε το Κινημα (ενα ειναι το κινημα).Στ αληθεια , μερικοι απο εσας αξιζουν ο,τι και να παθουν.Κριμα για τα παιδια σας , ομως.Αν μπορειτε ακομη να τα κοιτατε στα ματια.ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
    Συνάδελφοι,
    Η Κυβέρνηση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και του Υπουργού των Οικονομικών φαίνεται ότι απασφάλισε την «πυρηνική βόμβα » του Μεσοπρόθεσμου και ετοιμάζεται να τη ρίξει στα κεφάλια των εργαζομένων. Παραδομένη στις διαθέσεις τικ τρόικα και με την απειλή της μη εκταμίευσης των δόσεων από τους δανειστές, στρέφεται για μια ακόμη φορά στον εύκολο δρόμο της φορολογικής ληστείας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
    Χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα. Δεν μπορείούτε να εμπνευστείούτε να εμπνεύσει. Περικοπές, μειώσεις μισθών, άγρια φορολογία, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι το μοναδικό ρεπερτόριο της πολιτικής που ακολουθεί. Μια πολιτική που οδηγεί μαθηματικά σε αδιέξοδο τη χώρα και τους Έλληνες στην απόγνωση. Αντί να ασχοληθεί με τους φοροφυγάδες και με αυτούς που έβγαλαν τα αφορολόγητα χρήματά τους στο εξωτερικό και πίνουν στην υγειά των κορόιδων, εξαπολύει ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους στο δημόσιο επισείοντας την απειλή της απόλυσης με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Διαλύει τον κοινωνικό ιστό όταν δια στόματος του πλέον πειθήνιου υπουργού στην τρόικα καταλογίζει την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που «ταλαιπωρούν» τους υπόλοιπους πολίτες.
    Κύριοι της Κυβέρνησης, αν υπάρχουν υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τότε πίσω από κάθε υπεράριθμο υπάρχει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού για την πρόσληψη του. Κλείστε στη φυλακή τον υπουργό για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και μετά απολύστε τον υπεράριθμο. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Φυσικά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, πολύ δε περισσότερο αν είναι το δικό του. Δεν γίνεται να κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Δεν γίνεται να πληρώσουμε το εκλογικό σας «πελατολόγιο». Ζείτε σε άλλο κόσμο από αυτόν που εμείς ζούμε. Δεν βιώνετε την αγωνία για την πληρωμή του ενοικίου, για την πληρωμή της δόσης του στεγαστικού δανείου, για τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών. Χάσατε την επαφή με την κοινωνία και μαζί μ' αυτή και την κοινωνική νομιμοποίηση για όσα κάνετε.
    Η δήθεν έξυπνη τακτική της Κυβέρνησης την οποία καθημερινά καθαγιάζουν τα MM Ε. με τη στροφή της κοινωνίας απέναντι σε κάθε ομάδα εργαζομένων που διαμαρτύρεται για την πολιτική τικ την οποία οι σιδηροδρομικοί έζησαν στο πετσί τους. θα γυρίσει ως μπούμερανγκ οτα κεφάλια των εμπνευστών της. Την ώρα της κάλπης όλοι θα είναι εναντίον τικ σημερινής Κυβέρνησης, ο καθένας για το δικό του λόγο. «Πάνω που έμαθε ο γάιδαρος να μην τρώει, ψόφησε». Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι ο γάιδαρος αλλά ο Χότζας.
    Με το νόμο 3891 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση συρρίκνωσε το σιδηροδρομικό δίκτυο και μείωσε κατά 45% τις θέσεις εργασίας, θέλουν σήμερα με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης, να κλεί¬σουν το σιδηρόδρομο.
    Γ αυτές τις εξελίξεις η μάχη που δίνουν οι σιδηροδρομικοί και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, και στόχο έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Οι στιγμές είναι κρίσιμες και στη μάχη αυτή, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ και η ΕΝΟΤΗΤΑ μας, είναι θέμα αξιοπρέπειας και προϋπόθεση για θετικά αποτελέσματα.

    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΣΕ-ΤΡΕΝΟΣΕ, ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ [ΜΕΤΑΟΣΕ] ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ,ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΑΕΔ [ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ] ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΑΔΥ-ΕΤΕΑΜ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 5,78 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΣΕ.ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΚΡΑΤΗΣΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΔΟΙΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ,Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΛΩΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΓΓΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΦΕΔΡΙΑ.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ 11:20

    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το Blog αυτό φτιάχτηκε (το λέει άλλωστε το όνομά του),για τους μεταταγμένους απο ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Γιατί δημοσιεύετε τις ανακοινώσεις της ανεκδιήγητης,ξεπουλημένης και ξεφτιλισμένης ΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΣΕ ΣΤΗΝ ΘΝΚΗ ΕΘΕΑΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΞΑΝΘΟΨΕΙΡΑΣ ΝΑ ΧΑΖΟΓΕΛΑ ΣΑΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ!!!! ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΝΟΣΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣ Κ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΟ, ΝΑ ΧΑΖΟΓΕΛΑΝΕ Κ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμα μπορείς να γραφεις ότι θέλεις bestgeorge. Τ' αρχ...δεν κάνουν τους άντρες. Τέτοια έχουν και οι τραβεστί. Όταν βρίζεις γράψε επώνυμα. Αι σιχτιρ βόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "21 Σεπτεμβρίου 2011 5:48 μ.μ." Κοντουλη , προδοτη εσυ εισαι ? Ποσο ΗΛΙΘΙΟΣ εισαι ? Γραφεις να ΜΗΝ βριζει ο "bestgeorge" ανωνυμα και εσυ ο ιδιος στο ιδιο σχολιο ΑΝΩΝΥΜΑ του γραφεις "Αι σιχτιρ βόδι" ?
    Μονο εσυ θα μπορουσες να το κανεις αυτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-09-2011,
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο "Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2011 5:48 μ.μ." εχει καποιο ειδικο δικαιωμα να βριζει οσο θελει ανενοχλητος στο μπλογκ ¨Η το "Αι σιχτιρ βόδι" που απευθυνει στον "bestgeorge" πιστευουν οι διαχειριστες οτι ειναι απο τους αποδεκτους χαρακτηρισμους ή ο γνωστος τρισπιθαμος συνδικαλιστης εχει ιδιαιτερη μεταχειριση και σ αυτο το μπλογκ οπως εχει και στην ΤΡΕΝΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ;ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι εννοεις θα την πληρωσουν οι μεταταγμενοι ? Εγω δεν ακουσα τιποτε σχετκο.Τι ειπαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ."
    Συναδελφε αν θελεις να πληροφορησεις κανε το σωστα.Τι ειπαν δηλαδη εκτος απ αυτη τη φραση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ANT1 (ΣΗΜΕΡΑ).ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 3.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ-ΕΘΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=b_o_bsh_diie_w8%3d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡ;ΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ? ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. AYTO ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΟ 2010 ΚΑΙ 2011 ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΣΟΜΕΝΟΙ.
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ.
    ΕΧΤΕΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΠΔΥ!!!!
    ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αναλυτικά στοιχεία των προσλήψεων για τα έτη 2010 και 2011, (το αρχείο ανοίγει με word)
    www.amna.gr/getfile.php?id=253

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Απο που προκυπτει οτι εμεις που μεταταχθηκαμε , μετραμε σαν προσληψη δεν το καταλαβαινω.Επειδη η τροικα ειπε οτι θα μας μετρησει σαν προσληψεις ?
    Εγω στο ΦΕΚ μου διαβασα οτι μΕΤΑΦΕΡΟΜΑΙ.Κανω
    λαθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οι υπαλληλοι των τοκογλυφων-κερδοσκοπων σε βαρος του λαου μας, δεν θα φυγουν μεχρι να τελειωσουν τη δουλια των αφεντικων τους. Θα χαρισουν ΟΛΗ την δημοσια και ιδιωτικη περιουσια σε αυτους, εξασφαλιζοντας παραλληλα και φθηνο εργατικο δυναμικο, ωστε να εχουν σιγουρα υπερκερδη. Εμεις καθομαστε και τα "χωνει" ο ενας στον αλλον, παιζοντας το παιχνιδι των προδοτων που κυβερνανε τη χωρα με τη δικη σας, των περισσοτερων, την ψηφο. Πριν λιγους μηνες η ΤΡΑΙΝΟΣ μας θεωρησε πλεοναζων προσωπικο και η "συντεταγμενη" πολιτεια μας μετεφερε σε υπηρεσιες που δεν ειχε πλεοναζων πρ/κο, αλλα κι εκει μεσα σε λιγους μηνες παλι μας θεωρει "βαρος" και τρωμε παλι κλωτσιες γιατι εχουμε το θρασος και ζουμε ακομα και προωθουν σχεδιο "ζωη σε εφεδρεια", ευελπιστωντας να πεθανουμε συντομα και να απαλλαγουν απο την ενοχλητικη παρουσια μας. Μην ενοχλει λοιπον κανεναν που ο bestgeorge γραφει αληθειες και οι καθε λογης "ανωνυμοι" κρυβονται και κρυβουν. Μονο βγαινοντας στο δρομο για να ξεκανουμε τη συμμορια του "κοινοβουλιου-κυνοκομειου", θα δοσουμε κατι καλο στα παιδια μας. Αληθεια, αφου ολοκληρος ο πλανητης χρωσταει, σε ποιους χρωσταει ;;;; Στο You Tube ζητηστε "Μπενακη-Παπουλιας" ακουστε, δειτε για να καταλαβετε. ΣΩ.ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στη μεταταξη φιλε, μεταφερεις μαζι σου βαθμο και οργανικη θεση. Στη μεταφορα καταργειται η οργανικη θεση που κατειχες και ο βαθμος, δημιουργειται προσωποπαγης - "συνιστωμενη" θεση για το χρονικο διαστημα που θελει ο μεταφερομενος μεχρι να παρει συνταξη οποτε καταργειται και αυτη. Μπορουν ομως να νομοθετησουν και καταργηση αυτων των θεσεων πριν τη "ληξη" τους. Εχουμε μπλεξει φιλε με φουστηδες. ΣΩ.ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΣΩ.ΠΑ.Αυριο στις 9:00 είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !!!!!! ΣΩ.ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σήμερα το πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ γράφει ότι από τους πρώτους που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία είναι οι μεταταγμένοι από ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κλπ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΑΚΙΟ ΤΗΣ 21/9 ΤΗΣ 5:48ΜΜ ΕΧΕΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ Κ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Κ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Κ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ,ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Κ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΚΥΡΙΟΣ" ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΛ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΛΑΔΟΥ ΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ,ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ "ΚΟΚΟ" ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ" ΓΙΑ "ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΘΝΚΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΑΚΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΕ-ΤΡΕΝΟΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΑΤΟΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΝ "ΗΛΙΟ" ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΛ, Κ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ "ΣΤΕΛΕΧΟΣ" ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠΑΚΗ. ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ "ΑΝΘΥΠΟΤΣΕΛΙΓΓΑ ΤΟΥ ΣΣΒΕ" ΚΟΙΝΩΣ "ΞΑΝΘΟΨΕΙΡΑ" Κ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ "ΖΗΚΟ"!!!.ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ.Κ ΕΝΝΟΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ,ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ??? ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παρακαλω οι συναδελφοι που μεταταχθηκαν στον ΟΑΕΔ στην Αθηνα νε επικοινωνησουν στο pkostas1965@yahoo.gr
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι 5.508 μεταταχθέντες στο Δημόσιο από ΟΑΣΑ (1.440), από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (1.568), καθώς και οι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής (2.500 περίπου).
    Να ενταχθούν σε εφεδρεία υπάλληλοι αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί από το 2004 και έπειτα χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη πρόταση θέτει υποψήφιους προς εφεδρεία περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, το γνωστό και ως «Διάταγμα Παυλόπουλου».
    Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις αορίστου χρόνου κυρίως σε δήμους, αλλά και σε ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, ύστερα από αλλεπάλληλες συμβάσεις έργου ή χρόνου που ξεπερνούσαν συνολικά τους 24 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη κυβερνητική επιτροπή που αποφάσισε τα νέα οικονομικά μέτρα διαπιστώθηκε έλλειμμα νομικού πλαισίου για την προετοιμασία της εργασιακής εφεδρείας, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οι διορισθέντες μετά το 2004 χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ συζητείται να τεθούν στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων εφέδρων, όπως δήλωσε χτες ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στον Τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο και την διαδικασία που έγιναν οι μετατάξεις από ΟΣΕ, οι φορείς υποδοχής μας είχαν ζητήσει προσωπικό, διότι είχαν ΑΝΑΓΚΕΣ και αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις! Επιπλέον στα ΦΕΚ διορισμού μας αναφέρεται συνιστώνται προσωποπαγείς θέσεις δεσμεύουσες ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ.. Πώς σήμερα θα θεωρηθούμε πλεονάζον προσωπικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. οι κενες οργανικες θεσεις δεν αντιστοιχουν παντα ...σε κενες θεσεις εργασιας.

    ..απο τον οσε και τραινοσε εφυγαν 1600 ατομα ως πλεοναζον προσωπικο

    ..με κενες οργανικες θεσεις τωρα 8.000 αλλα το συστημα λειτουργει οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΑΧΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ Κ ΤΡΑΓΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Κ ΒΑΛΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΣΕ Κ ΤΡΕΝΟΣΕ" ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 24/9 11:29ΠΜ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΙΛΕ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΛΟΚΙΤΡΙΝΙΑΔΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ "Π Η Γ Α Δ Ι Α".ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ; ΦΤΙΑΞΑΝΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΥΡΓΙΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. Κ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Συμφωνω απολυτως να στειλουμε επιστολη.Και θα πρεπει να επισημαινουμε στην επιστολη οτι δεν ειμαστε νεο προσληφθεντες και οτι καναμε μεταταξη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κώστα που νομίζεις ότι βρίσκεσαι?

    Αυτοί, μόλις ξεκαθάρισε λίγο η ομίχλη, είδαν ξαφνικά το παγόβουνο στα λίγα μέτρα!

    Βρίσκονται σε τέτοιο πανικό που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να παραβιάσουν το σύνταγμα για να απολύσουν κόσμο, ώστε να γίνουν τα καλά σκυλάκια των αφεντικών.

    Σου φαίνονται να έχουν την ψυχραιμία αλλά και το χρόνο να διαβάσουν επιστολές?

    Μόνο με «απαλλαγή» έχουμε ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. GiDiLarissa, δεν ειναι πραγματικα αστειο εσυ να υποστηριζεις οτι πρεπει να απαλαγουμε γρηγορα απο αυτους κι εγω να υποστηριζω οτι "οι αλλοι" θα ειναι χειροτεροι ?
    Εν παση περοπτωσει η επιστολη ειναι σαφως καλυτερη απο το τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟSTAS, GIDILARISA,ANΩΝΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΑΓΜΕΝΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ,ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΣΕ Κ ΤΡΕΝΟΣΕ. Κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ "ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ-ΑΝΑΦΟΡΑΣ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΑΣ Ο Κ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΕΝΟΣΕ ΖΗΛΙΑ(ΣΚΟ)ΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ Κ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ Κ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση