Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «ψεύτες, απατεώνες και γομάρια» και οι «...κότες»

 Δεν είχαμε γομάρι και βάλαμε σκυλάκι
Τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα. Τίποτε από αυτά δεν είναι καλό, ούτε βάσιμο ούτε δίκαιο ούτε προβλέψιμο. Είναι σπασμωδικές ενέργειες και βεβιασμένες αποφάσεις παρμένες μέσα στον πανικό ο οποίος διακατέχει μία υπεροπτική αναξιόπιστη, ανάλγητη και ανίκανη κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει ότι οδήγησε τη Χώρα σε μία αναπόφευκτη καταστροφή από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που δεν ερμηνεύει την κατάσταση σαν απόρροια απύθμενης ανευθυνότητας και πρωτοφανούς ανικανότητας, μιλάει για συντεταγμένο σχέδιο απαξίωσης,  καταστροφής και ξεπουλήματος.
Δυστυχώς για εμάς το αποτέλεσμα είναι πως ότι και να συμβαίνει βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα. Έγινε άπιαστο όνειρο πλέον η αξιοπρεπής συνταξιοδότηση, οι κόποι και οι εισφορές μια ζωής στο ταμείο προνοίας για το εφ’ άπαξ κατρακυλούν στο γκρεμό μαζί με την «πράσινη ανάπτυξη», γιατί το μόνο που μας έφερε η πράσινη λαίλαπα είναι πράσινη ύφεση, ανεργία, ανέχεια, κατάθλιψη, πόνο και οργή.
Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν θα έχει τέλος, ή τουλάχιστον δεν θα έχει τέλος με την ακολουθούμενη πολιτική! Οι κυβερνώντες σήμερα είτε είναι τόσο πολύ ανίκανοι ώστε αδυνατούν ακόμη και να αντιληφθούν την καταστροφή που προκαλούν, είτε είναι «επιστρατευμένοι» από τα σκοτεινά κέντρα της παγκοσμιοποίησης με στόχο να καταστρέψουν τη χώρα μας και να παραδώσουν τα κομμάτια της στα αρπακτικά, το αποτέλεσμα για εμάς είναι το ίδιο. Καταστράφηκαν οι ζωές μας, χάθηκαν τα όνειρα και οι ελπίδες των παιδιών μας και οι κόποι με τις εισφορές μιας ζωής έγιναν στάχτη στον άνεμο.
Το blog θεωρεί ότι οι αόριστες και ανακυκλούμενες συζητήσεις για φήμες που αφορούν την έξοδο σε εφεδρεία αν και έχουν βάση κάποια φήμη για πρόταση ενός προφανώς αρρωστημένου μυαλού, που έγινε στην διυπουργική, δημιουργούν εύλογα ανησυχία στους μεταταγμένους γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγονται.
Όποιος φυσικά γνωρίζει κάποια σίγουρη είδηση έχει υποχρέωση να τη μοιραστεί με τους υπόλοιπους «επώνυμα», υπεύθυνα και με την σοβαρότητα που απαιτούν οι δύσκολες μέρες που περνούμε. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι ότι η συντονιστική έχει κάνει ενέργειες, υπάρχει σε εξέλιξη ραντεβού με εργατολόγο και ελπίζουμε ότι σύντονα θα έχουμε νέα. Αν οι φήμες τελικά γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για έξοδο σε εφεδρεία του συνόλου των μεταταγμένων και μάλιστα χωρίς καθόλου κριτήρια εκτός από το ότι είναι άδικες, εμπεριέχουν το στοιχείο της άνισης μεταχείρισης και στερούνται νομικής βάσης.
Δεν θα αναφέρουμε περισσότερα προς το παρόν, δεν γίναμε ποτέ φορείς παραπληροφόρησης και δεν επιθυμούμε να γίνουμε ούτε τώρα που οι μέρες είναι κάτι περισσότερο από δύσκολες και σοβαρές. Εκείνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι όσο περισσότερο μένει αυτή η ασυντόνιστη, ανίκανη, ανάλγητη, ανεπιθύμητη και το κυριότερο πανικόβλητη κυβέρνηση στην εξουσία, δεν έχουμε να περιμένουμε κανένα καλό!
Υ.Γ. Σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης, βουλευτής του ΛΑΟΣ (δεν ξεχνάμε ότι ψήφισε το μνημόνιο) αποκάλεσε τους κυβερνώντες «ψεύτες, απατεώνες και γομάρια». Στη συνέχεια σε τηλεοπτική συνέντευξη διευκρίνισε ότι οι «χαρακτηρισμοί δεν αφορούν τους απλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» Του κάνουμε μία υπόδειξη, σε επόμενη ομιλία του να τους αποκαλέσει «κότες», εκτός και αν επιτέλους βρουν το θάρρος να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους κόντρα στην πολιτική που οδηγεί στην χρεωκοπία, στην καταστροφή και στην πλήρη απαξίωση τους συμπατριώτες - συνανθρώπους και ψηφοφόρους τους. Εξ’ άλλου οι περισσότεροι από αυτούς αύριο δεν θα είναι βουλευτές και θα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν μέσα στον απελπισμένο και οργισμένο (πολύ οργισμένο) τοπικό μικρόκοσμο που κατέστρεψαν με την ψήφο τους. (Δεν είναι δυνατόν όλοι να το σκάσουν με ελικόπτερο…)

6 σχόλια:

  1. Στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ακόμη συνείδηση και ετοιμάζονται να ψηφίσουν τις «απολύσεις» αφιερώνω τις παρακάτω αναρτήσεις. Ας ακούσουν έστω και την τελευταία στιγμή την αγωνία όπως την εκφράζουν τα «δικά τους παιδιά…» ποτέ δεν είναι τόσο αργά!

    «Θέλω να λέω αύριο ότι εγώ δεν συμμετείχα σε όλο αυτό»

    «Ο Πρωθυπουργός μας πρόδωσε»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97853&catid=3,ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενο μ'εκφράζει στο σύνολο του αλλά η αναφορά στον Ροντούλη και ειδικά στο ΛΑΟΣ ΄΄ενα κόμα που είναι εναντίον των σιδηροδρομικών και όπως αναφερεται και εσεις εψήφισε το μνημόνιο την θεωρώ προσβλητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι οι απεριγραπτοι σαν τον "κ.Μπαμπη" του SKAI γνωριζουν οτι οταν εφευγαν οι ναζι απο την χωρα , ο κοσμος που υπεφερε (και) εξαιτιας τους, κρεμουσε τους προδοτες στα δενδρα ? Απλο μαθημα ιστοριας νεωτερων χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το «δεν ξεχνάμε ότι ψήφισε το μνημόνιο» γι’ αυτό το βάλαμε στο κείμενο, για να μην παρεξηγηθούμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανησυχία και τρέλα επικρατεί στους μεταταγμένους από ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ σέ φορείς του Δημοσίου με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών από δημοσιογραφίσκους.

    Η Διαχείριση θα δώσει τη λύση άμεσα με σχετική ανάρτηση Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση