Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα βλέπει για τον χειμώνα ο διεθνής τύπος"

Τα «μπάνια του λαού» πάντα φέρνουν μία ανάπαυλα και μειώνουν την ένταση των όποιων κινητοποιήσεων. Η γαλήνη πριν την καταιγίδα! Γιατί ο Χειμώνας έρχεται και θα είναι δύσκολος. Μόνο τα Ελληνικά κανάλια των διαπλεκόμενων καναλαρχών, και των στρατευμένων δημοσιογράφων δεν βλέπουν το βάρος που καλείται να σηκώσει ο Έλληνας σε λίγους μήνες.
Από πού να ξεκινήσουμε; Ανεργία, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, «έκτακτες» εισφορές, τέλη κυκλοφορίας κ.τ.λ. θα γονατίσουν την πολύ μικρή αγοραστική δύναμη που απέμεινε.
Και να είχαμε κάποιο αποτέλεσμα από τα παραπάνω… να το καταλαβαίναμε! Όλα όμως δείχνουν ότι οι θυσίες «πάνε στον βρόντο», κανένα όφελος από την ισοπέδωση των πάντων, όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι πάμε κάθε μέρα στο χειρότερο! Γραμμή για το γκρεμό!
Μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες λοιπόν βλέπουν ..θερμό χειμώνα στη χώρα μας από τη στιγμή  που η κρίση βαθαίνει, με αποτέλεσμα η κοινωνική κρίση να φέρει και την κοινωνική έκρηξη.
Η γαλλική Le Figaro αναφέρει ότι η πίεση από την τρόικα για λήψη νέων μέτρων θα εντείνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών και «το θυμό των Ελλήνων που θα αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετά τη θερινή ανάπαυλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Financial Times, οι οποίοι μεταφέρουν και τις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για τις νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα, που τις παρομοιάζουν με εκείνες του περασμένου Ιουλίου σε ένταση και όγκο.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα όσο η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στον απόηχο των νέων φορολογικών μέτρων.
Επικαλείται δε, εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας θα έχουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν.
Από την πλευρά της πάντως, η ανταποκρίτρια της Figaro χαρακτηρίζει ως «μπλοφάρισμα» τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, ενώ σημειώνει ότι η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική έχει φτάσει τους πολίτες στα όριά τους. Πηγές της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «όσο οι επιδόσεις της κυβέρνησης θα είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, τόσο θα αυξάνεται η πίεση από τους δανειστές της χώρας».
Για τη Monde η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες μπροστά σε πολλαπλά εμπόδια καθώς «οι φοιτητές εμφανίζονται αρνητικοί έναντι της μεταρρύθμισης των Πανεπιστημίων, οι οδηγοί ταξί αποφασισμένοι να συνεχίσουν ότι διέκοψαν προ ολίγων εβδομάδων και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έτοιμο να επιστρέψει στο Σύνταγμα».

2 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ....ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ? Η Κ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο κινητοποιηθήκαμε το φθινόπωρο του 2010 που πέρασε ο επαίσχυντος νόμος 3891/ΟΣΕ που ήταν η αρχή του τέλους για το σιδηρόδρομο και εμάς, άλλο τόσο θα κινητοποιηθούμε και τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση