Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Άλλη μία μετά θάνατον δικαίωση!

  
Άλλη μία μετα θάνατον δικαίωση του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών και ακόμη ένα γεγονός έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες των συνδικαλιστών της ΠΕΠΑ. Οι δια βίου (όπως οι Δεσπότες ένα πράγμα…) συνδικαλιστές μας, οι οποίοι με τις τόσες λαμπρές επιτυχίες τους έφτασαν τον κλάδο στον αφανισμό, μετρούν ακόμη μία τέτοια στο ενεργητικό τους!

Κατάφεραν να παραμείνει κρυφό το γεγονός ότι τελεσιδίκησε από το 2006, στον Άρειο Πάγο υπέρ του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών η υπόθεση της χορήγησης γάλακτος. Παραθέτουμε την απόφαση όπως μας την έστειλε με email συνάδελφος vargian από τη Θεσσαλονίκη.
Με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 καμία ενημέρωση δεν είχαμε επί του θέματος από όσους χειρίστηκαν την υπόθεση, σημαίνει απλά ότι υπήρξαν στεγανά τα οποία εμπόδισαν την πληροφορία αυτή να φτάσει στους συναδέλφους. Εκτός από την όποια συνδικαλιστική ανεπάρκεια εδώ θα ήταν δίκαιο να εξεταστεί και η περίπτωση νομικής ή καταστατικής ευθύνης κάθε εμπλεκομένου, γιατί η υπόθεση κοντεύει στην παραγραφή.
Παρακαλούνται όσα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ανήκαν στο Προσωπικό Αμαξοστοιχιών, όσοι συνάδελφοι του  Προσωπικού Αμαξοστοιχιών μετατάχθηκαν και θέλουν να βοηθήσουν και όσοι παραμένοντες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθυμούν να συντονιστούν μαζί μας, να επικοινωνήσουν με το email της ιστοσελίδας ώστε να διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας το οποίο απορρέει από την ανωτέρω τελεσίδικη απόφαση. 

12 σχόλια:

  1. Παιδιά πρέπει να κινηθούμε. Μήπως λόγω παρέλευσης πενταετίας τίθεται και θεμα παραγραφής. Οι δικηγόροι που είχαν αναλάβει την υπόθεση τι διάολο έκαναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι δικηγόροι να παρέδωσαν την απόφαση σε κάποιο συνδικαλιστή της ΠΕΠΑ, έδρας Θεσσαλονίκης (όχι και τόσο πρώτο μπόι) και μετά αγνοήθηκε η τύχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.ΑΠΟ ΠΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. k καλα ο vargian, ωρα την θυμηθηκε να μας δωση αυτο το αντιγραφο? η τωρα το βρηκε? κ ποιος ειναι ο συνδικαλιστακος που πηρε αυτην την αποφαση στα χερια του? ειναι κ κοντος ? για πες μας το ονοματακι του , να του παρουμε 1 τηλ. να του πουμε κανενα France-vilage-bineliki. ακομα κ τωρα μυστικα κραταμε?? κ οι δικηγοροι , τι μας τα περναν τοσα χρονια ??? τομαρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναδερφε προεδρε ηρεμησε λιγο και μη μας μαλωνεις εχουμε μια ηλικια κι ανεβασμενη πιεση.
    Τωρα για την αποφαση του Αρειου παγου για το γαλα την ειχε ο συναδερφος Μπαμπης (κ.Διευθυντης), στο αρχειο του μαζι με αλλες τοσες αποφασεις που κατα καιρους περναμε απο δικαστηρια κι εγω απλως την ανεβασα στο blog.
    Το ζητουμενο ειναι πως αυτοι η αυτος που ειχε αναλαβει την υποθεση απο τους 'συναδερφους',δεν χειριστηκε σωστα μεχρι τελους την ολη πολυπαθη αυτη υποθεση με το 'γαλα' στην κινηση κι ακομη και σημερα υπαρχει ενα πεπλος μυστηριου.
    Επικοινωνησα με τη δικηγορο της Θεσ/νικης που ειχε αναλαβει την υποθεση και μου ειπε θα με ενημερωσει σε λιγες μερες για το τι ειχε συμβει.
    Οσο για την περιπτωση παραγραφης δεν τιθεται καθοσον για εκτελεση αποφασης Αρειου παγου υπαρχει 20ετης προθεσμια οποτε "be cool".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν σε μαλωσα φιλε vargian, απλα ειπα γιατι το καθηστερησαμε τοσο. Οσο για το ποιος ειναι ο Μπαμπης , δεν τον ξερω ετσι (διευθυντης..), αλλα εσυ ριχτου κανενα γαλλικο!! αυτοι χαντακωσαν ολους μας!! τα..λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μπαμπης ειναι ο ταμιας του συλλογου της Θεσ/νικης και χαρι σ αυτον βρεθηκε η αποφαση.
    Αλλου ριξε τα μπινελικια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και δεν είναι και κοντός, κανονικός είναι ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VarGian, έχουμε τίποτα νεότερο; Κάτι ακούστηκε ότι οι αποφάσεις του Α.Π. παραγράφονται σε 20ετία αλλά αυτό είναι λόγος να το παγώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επικοινωνησα σημερα για τριτη φορα τηλ με τη δικηγορο.
    Μου ανεφερε οτι επειδη ηταν εκτος Θεσ/νικης δεν προλαβε να το δει και θα μου απαντησει μετα τις 20 του μηνος.
    Παντως σε ερωτηση μου, μου ανεφερε οτι αν τελεσιδικισε δεν παραγραφεται
    Μολις μαθω νεωτερα θα ενημερωσω αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλληκαρια, για να μην γραφετε ανυποστατα σχολια και δημιουργειτε λαθος εντυπωσεις, διαβαστε λοιπον. Η αποφαση αυτη του Αρειου Παγου ειναι γνωστη στην ΠΕΠΑ απο το 2006 και με δεσμευση του τοτε προεδρειου (Ι. Λυτρας κλπ) θα εκινειτο το σωματειο για να καλυψει ολον τον κλαδο. ΠΟΤΕ ομως δεν εγινε αφου οι πλειοψηφιες που διαμορφωνατε, εκριναν οτι δεν επρεπε να κινηθουν (ολα αυτα υπαρχουν στα πρακτικα του Δ.Σ.). Η υποθεση ξεκινησε απο τον Α.Ι.Ρεντη και την Ενωμενη Κινηση, υπογραψαν οσοι δεν ειχαν υπογραψει στον δικηγορο Π. Σπυριδωνος ( της ΠΕΠΑ ) ο οποιος ποτε δεν κατεθεσε αγωγη, με την ανοχη της. Στη Θεσ/νικη , η γνωστη "νομικη προστασια" ποτε δεν κατεθεσε αγωγη για το ακαταστατο ωραριο, παρα μονο για το διαλλειμμα, απο 12ωρο σε 16ωρο και τη μειωση διακοπης και κερδισαν στο Εφετειο μονο την πληρωμη της μειωσης (του 12ωρου), οπως προεβλεπε ο προηγουμενος ΓΕΚΑΠ και μονο για τους Θεσσαλονικιους και οχι για ολα τα μελη του φορεα αυτου. Τα συμπερασματα και οι χαρακτηρισμοι...... δικοι σας !!!!! Η αποφαση λοιπον αυτη αναγνωριζει το ωραριο του κλαδου κινησης ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ και συμφωνα με αποφαση του Ευρωπαικου Δικαστηριου, για το ιδιο θεμα για του εργαζομενους της Προεδριας της Ελληνικης Δημοκρατιας, προβλεπει επιδομα 40% επι του Β.Μ. Την ιστορια για το γαλα την χρησιμοποιησαμε για να επικαλεστουμε και να κερδισουμε τελικα τον χαρακτηρισμο του ωραριου. Την υποθεση χειριστηκε η εργατολογος Αγγ. Καισαρη. Προφανως οταν εμεις σας ενημερωναμε σχετικα (σε Δ.Σ. , σε Σ.Τ.Α. και προσωπικες συζητησεις) κανενας σας δεν μας εδινε σημασια, "ως ειθιστε". ΣΩΤ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΣΩΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΕΣΤΩ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ Κ ΑΠΟ ΘΝΚΗ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΓεΗλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση