Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απάντηση κ. Ρωμανιά για επιλογή ασφαλιστικού φορέα.


Σήμερα λάβαμε με email, εκ μέρους της συντονιστικής Αθηνών, και δημοσιεύουμε αμέσως, την από 28 / 06 / 2011 γνωμάτευση του κ. Ρωμανιά που αφορά την επιλογή ασφαλιστικού φορέα.
Η γνωμάτευση στάλθηκε με την υποσημείωση ότι είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση.
Τονίζουμε ξανά ότι σήμερα λάβαμε το email και κατά συνέπεια η ιστοσελίδα «Μετά τον ΟΣΕ» δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε ως προς το περιεχόμενο, αλλά το κυριότερο, ούτε και για την καθυστέρηση με την οποία αυτό στάλθηκε για δημοσίευση. (Για τους μετατασσόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού και νωρίτερα, η προθεσμία για επιλογή ασφαλιστικού φορέα έχει ήδη εκπνεύσει).






10 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΤΑΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ (ΔΗΛ ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ)ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Κ. ΡΩΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΚΑ)ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ Ο Κ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιλογή ασφαλιστικού φορέα πρώτον έχει γίνει ήδη για τους περισσότερους και δεύτερον για όσους έχουν κλείσει 25ετία στο ΤΑΠΟΤΕ είναι μονόδρομος.

    Εκείνο που δεν γνώριζα είναι το ότι οι ασφαλισμένοι από 01/01/1983 έως 31/12/1992 έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με την συμπλήρωση 35ετίας και με συμπληρωμένο το 58ο έτος της ηλικίας. Πίστευα ότι ισχύει η 37ετία άνευ ορίου ηλικίας, για όσους είχαν συμπληρώσει στις 31/12/2010 25ετία και με δυνατότητα να εξαγοράσουν στρατιωτική υπηρεσία σαν συντάξιμο χρόνο μόλις συμπληρώσουν το 58ο έτος της ηλικίας τους. (Αν ισχύει η 35ετία με το 58ο έτος συμπληρωμένο, εμένα με απαλλάσσει από την ανάγκη να εξαγοράσω στρατιωτική θητεία γιατί με την συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας θα έχω 35,5 έτη πραγματικής ασφάλισης). Είναι κάτι το οποίο δεν το έχω ξανακούσει, ξέρει κάποιος περισσότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΑΧ (ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ) ΙΣΧΥΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΤΥΔΚΥ ΤΕΑΔΥ ΚΛΠ. ΑΡΑ ΤΑΠΟΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΠΟΤΕ ΑΠΟ 83 ΕΩΣ 92 ΑΝ ΕΙΧΑΝ 35 ΧΡ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ 58 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ( ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ) 40 ΚΑΙ 60 !!! ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 83 ΑΣΦΑΛ. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ 35 ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜ. ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ 58 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι μετατασσομενοι στο υπουργειο υγειας εχουν και αυτοι προθεσμια επιλογης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιλογή ασφαλιστικού φορέα πρέπει να δηλωθεί γραπτώς στους νέους μας φορείς στο πρώτο τρίμηνο.

    Ασφαλώς το ίδιο και για τους μετατασσόμενους του Υγείας αφού ο Ν. του Σαχινίδη είναι για όλους ο ίδιος.
    Σύμφωνα όμως με τον χρόνο που είχαμε και σύν τη γνωμοδότηση του ΡΩΜΑΝΙΑ σιγά ΜΗΝ περάσει το τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω παρα πολυ τον κ.Ρωμανια για την τοσο , μα τοσο ΑΧΡΗΣΤΗ , απο την πλευρα οτι δεν δινει απολυτως καμμια βοηθεια , γνωμη του.
    Κατ αρχην αργησε παρα πολυ βα μας ενημερωσει και δευτερον ουσιαστικα μας λεει οτι δεν μπορει να μας πει τιποτε αφου για τον καθενα ειναι διαφιρετικα τα πραγματα.Σ αυτο το σημειο να θυμισω οτι πιστευαμε πως θα μας καταταξει σε κατηγοριες και θα απαντησει για καθε κατηγορια.Το μονο που λεει εινα οτι ισχυει αυτο για τους προ 1982 και αυτο για τους μετα.Καιθ χρειαστηκε ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ για μια τοσο γενικολογη απαντηση ????? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς οι Λαρισαίοι λέμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
    Πρώτον κάλεσμα του Ρωμανιά εκ μέρους του Π.Κ./Λάρισας μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Πρόεδρος που είναι επί κεφαλής του Δ.Σ. της Λέσχης Λάρισας.
    Ήλθον ήδον και απήλθον και εμείς περιμένουμε ακόμα απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέσαμε.
    Πέρασε περίπου εξάμηνο.
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ τράβηξε μπροστά και περιμέναμε εναγωνίως όλοι οι μετατασσόμενοι τις Απαντήσεις του και αντί γι'αυτό πήραμε ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν φταιει κανεις συναδελφος που εμπιστευτηκαμε τον κ.Ρωμανια αλλα .... αποδειχθηκε κι αυτος αδεια καρεκλα.παμε παρακατω.Στον επομενο.Ελπιζω να μην συνεχισουμε να στηριζομαστε στον κ.Ρωμανια.
    Με τα χρηματα που μας χρωστουν με το γαλα και το ακαταστατο θα κανουμε κατι ή θα τους τα χαρισουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση