Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το μοντέλο απολύσεων στις ΔΕΚΟ.


Το blog είναι θεματικό. Ασχολείται κυρίως με την διαδικασία των μετατάξεων των υπαλλήλων από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Οι ειδήσεις όμως που έχουν θέμα τις εταιρίες από τις οποίες προερχόμαστε πάντα μας ενδιαφέρουν. Ειδικά όταν το αποτέλεσμα, σαν γεγονός στο οποίο αναφέρονται, έχει γενεσιουργό αιτία τις μετατάξεις μας.
Μετά το τηλεγράφημα, που ξεκινούσε με την φράση «λόγω έλλειψης προσωπικού», έρχεται και η πληρωμή αναπαύσεων εν μέσω περικοπών και κρίσης, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέραμε και το λέγαμε πριν αρχίσουν οι μετατάξεις. Κανείς δεν περίσσευε, τουλάχιστον στην πρώτη γραμμή.

Ειδικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα,  η αποτυχία του σχεδιασμού και της υλοποίησης των μετατάξεων είναι τώρα κάτι παραπάνω από εμφανής. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όμως απετέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί «το πειραματόζωο» πάνω στο οποίο θα δοκιμάζονται τα καινούργια φάρμακα των μαθητευόμενων γιατρών και μάγων που βάλθηκαν να μας σώσουν, πριν διοχετευτούν στην «ευρύτερη αγορά».
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας με τον τίτλο «Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το μοντέλο απολύσεων στις ΔΕΚΟ»

Με τον νέο κανονισμό η διοίκηση θα διώχνει εργαζόμενους για λόγους οικονομοτεχνικούς ή επαγγελματικής ανεπάρκειας
Πράσινο φως για απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ άναψε ο νέος Κανονισμός Προσωπικού που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα από τη διοίκηση της εταιρείας και σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή. Ο κανονισμός αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα αλλά και τις ΔΕΚΟ.
Προτάσσοντας την «επαγγελματική ανεπάρκεια» ή «οικονομοτεχνικούς λόγους» ως λόγους απόλυσης, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κατάρτισε και ενέκρινε τον νέο εσωτερικό κανονισμό, τον οποίο τα σωματεία χαρακτηρίζουν αντίθετο με την εργατική νομοθεσία, ενώ τονίζουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ο προηγούμενος κανονισμός προέβλεπε απόλυση σε περίπτωση ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ τώρα -ιδιαίτερα μέσω των οικονομοτεχνικών λόγων- ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να απολυθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς να υπάρχει κάτι εις βάρος του. Η εταιρεία θα μπορεί πλέον να καταγγέλλει μονομερώς τις συμβάσεις, οι οποίες θα είναι εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον νέο κανονισμό, σε περίπτωση κατάργησης θέσης ή μείωσης του αριθμού των θέσεων θα ακολουθούνται τα εξής βήματα για το προσωπικό που «πλεονάζει»:
Ενα σκαλοπάτι παρακάτω
1Οι νεότεροι στη βαθμίδα, στην οποία έγινε η κατάργηση ή μείωση, θεωρούνται ότι κατέχουν ισάριθμες θέσεις της αμέσως κατώτερης βαθμίδας. Οι νεότεροι που πλεονάζουν στη βαθμίδα αυτή θεωρούνται ότι κατέχουν ισάριθμες θέσεις της αμέσως κατώτερης βαθμίδας κ.λπ., μέχρι την εισαγωγική βαθμίδα. Οι πλεονάζοντες στην εισαγωγική βαθμίδα του κλάδου μεταφέρονται στην εισαγωγική βαθμίδα άλλων κλάδων, με σειρά που αρχίζει από τους αρχαιότερους στη βαθμίδα.
2Από τους κατέχοντες τη βαθμίδα των θέσεων που καταργούνται ή μειώνονται απολύονται οι συμπληρώνοντες μέσα σε μία διετία από την κατάργηση ή μείωση των θέσεων 35ετή πραγματική και συντάξιμη υπηρεσία. Αν αυτοί είναι περισσότεροι απ' όσους πρέπει να απολυθούν, απολύονται κατά σειρά και κατά περίπτωση οι έχοντες τον μεγαλύτερο χρόνο πραγματικής υπηρεσίας ή οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.
3Αν παρά τη διαδοχική εφαρμογή όλων αυτών και με τη σειρά που κατατάσσεται το προσωπικό εξακολουθεί να πλεονάζει, θα απολύεται ανάλογος αριθμός προσωπικού της εισαγωγικής βαθμίδας του κλάδου, με σειρά που θα αρχίζει από τους δόκιμους ή μαθητευόμενους.
Ή δέχεσαι ή απολύεσαι
Και το... κερασάκι στην τούρτα είναι ότι όσοι δεν αποδέχονται τη μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης, θα απολύονται λόγω κατάργησης θέσεως.
* Ο κάθε νεοπροσλαμβανόμενος, μάλιστα, θα διανύει διετή δοκιμαστική περίοδο, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση και μαθητεία, με τη λήξη των οποίων θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε εξετάσεις και θα απολύεται αν αποτύχει δύο φορές. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία υπέγραψε πριν από λίγο καιρό η διοίκηση και τα σωματεία, θα παίρνουν 700 ευρώ...
Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αξιολογούνται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ενώ πλέον ο εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης ανέρχεται σε 40 ώρες.

47 σχόλια:

  1. Ευλογητός εί Κύριε δίδαξόν με τα δικαιώματα σου, και τας ψυχάς των δούλων σου Σώτερ ανάπαυσόν με.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι ήλθεν η ημέρα η μεγάλη της οργής αυτού,
    και τις δύναται σταθήναι;
    Ταπεινά, Κύριε, ας γίνει το θέλημά Σου.
    Δόξα σοι ο Θεός ημών, δόξα σοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δόξα σοι ο Θεός ημών" , που φυγαμε εννοεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που γιναμε λαγοι (με πετραχειλια ) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΛΕΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011 ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΜΟ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρει η κυβέρνηση που υπάρχουν λεφτά (εσεί ήξερες να ψήφισης )..........μη κάνης μόνο το σταυρό σου΄....στουροσετους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει απλως να τους "σταυρωσουμε".Πρεπει και να τους μαστιγωσουμε πιο πριν , να τους καρφωσουμε αγκαθινο στεφανι και να τους βαλουμε να κουβαλησουν και τον σταυρο τους.Και αφου τους σταυρωσουμε και πριν ψοφησουν με καο ψοφο να τους καψουμε (ενω ειναι ακομη ζωντανοι).Επειδη τους ψηφισα στις προηγουμενες εκλογες , ο ηλιθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή… να εκφράζεστε έτσι για τους σωτήρες μας. Οι άνθρωποι ορκίστηκαν να σώσουν την Ελλάδα. Αν εν τω μεταξύ σωθεί η Ελλάδα και οι τραπεζίτες αλλά χρεοκοπήσουν οι Έλληνες, τι να κάνουμε… ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

    Το είπε και ο αντιπρόεδρος, «μαζί τα φάγαμε» και μετά ψιθύρισε «εμείς τα φάγαμε εσείς θα τα πληρώσετε… κορόϊδα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγγνώμη για το άσχετο, αλλά είμαστε κάποιοι που δεν έχουμε φύγει ακόμα. Έχω πάρει στο Παιδείας, δύο φορές και την πρώτη μου είπαν ότι θα βγει σε ένα μήνα. Μετά τον μήνα ξαναπήρα και μου είπαν για μία εβδομάδα. Έχουν περάσει δύο. Θέλω κι εγώ να φύγω. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι...
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tiνα σου πουμε καημενε δεν βγαινει τιποτα προς τα εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οσοι δεν φυγατε ακομα μαζευτε λεφτα.οσοι φυγαμε ειμαστε απληρωτοι.τουλαχιστον του εσωτερικων απο τελος απριλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ 30/3/11 ΕΧΩ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ/ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ..ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΙΠΑΝ Ο,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ,....ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΣΕ/ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο σχέδιο Νόμου με τίτλο "Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης" υπάρχει το άρθρο 88 με τίτλο "Συνταξιοδότηση Μετατασσόμενων ΟΣΕ ΕΘΕΛ" όπου προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής φορέα συνταξιοδότησης, πλην όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί στο ΤΑΠΟΤΕ, σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος επιθυμεί να αλλάξει συνταξιοδοτικό φορέα.. Όσο για την μισθοδοσία μας στους ΟΤΑ, πρέπει να προηγηθεί η έγκριση από τον "Επίτροπο" του κάθε Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρθρο 88 υπηρχε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν μαθει κανενας ποτε θα πληρωθουμε ας το γραψει εδω.ειμαστε ολοι σε πολυ δυσκολη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σημερινο νεο μολις απογραφηκα στη σελιδα apografi.gov.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ Ε MAIL ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ TAXISNET ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτο ισχυει για ολους?
    η για καποια υπουργεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα βρεθούν τα λεφτά πληρωμής.Η προηγούμενη δεν είχε λεφτά για πληρωμή λόγο καμένης γης που παρέλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειστε ολοι σας παραλογοι.Πρωτα δεν σας αρεσαν οι συνδικαλιστες μας (ο Θεος να τους ανταποδωσε το καλο που μας εκαναν) και τωρα δεν σας αρεσει η κυβερνηση και οι πολιτικοι μας.Αγνωμονες ! Φωτια θα πεσει και θα σας καψει ! Ειδικα εσας που δεν ψηφισατε στον Δημο του Αγιου Παυλου Θεσσαλονικης , τον "γιγαντα" της πολιτικης , που αφου "προσφερε" τοσα στον σιδηροδρομο , θελησε να συνεχισει να προσφερει και στην τοπικη κοινωνια απο τη θεση του Δημοτικου Συμβουλου.Αλλα κατι ακατανομαστα γαιδουρια, ΔΕΝ τον ψηφισαν !!!! Αν ειναι ποτε δυνατο ! Κουραγιο , μεγαλοσυνδικαλισταρα μου.Συγχωρησε τους που δεν σε ψηφισαν.Τουλαχιστον δεν σ εδειραν (ακομα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ OTI TO E.T.A.A ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ .ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ BLOG ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ...ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ..ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΑΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. etsi moy eipan na sas po Κατεβάστετο.Το μεσοπρόθεσμο ειναι για να σωθούμε πιος το καταλαβαίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βγήκε το ΦΕΚ 403Γ, 16/6/11 με μετατάξεις σε Υπουργείο Δικαιοσύνης (πλην Ελεγκτικού Συνεδρίου). Αφορά συνολικά 14 συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΣ «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»

    Τώρα καίγεται η ΠΟΣ για το Μεσοπρόθεσμο επειδή προβλέπεται η πώληση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η θυγατροποίηση των Μηχανεργοστασίών και ακολούθως η ιδιωτικοποίηση τους.
    Και τι μας νοιάζει εμάς;
    Τι έκανε για εμάς (τους μετατασσόμενους εννοώ) η ΠΟΣ;
    Το μόνο που την ενδιέφερε τότε ήταν να επιτευχθεί το μαγικό νούμερο των 2.451 προς μετάταξη χωρίς βέβαια να ενημερώσει τους σιδηροδρομικούς για το τι σημαίνει μετάταξη μετά από 30 χρόνια στο σιδηρόδρομο και το τι θα χάσουν αν το πράξουν.
    ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/12/2010 ΕΩΣ ΤΙΣ 28/12/2010 (περίοδος των εθελοντικών αιτήσεων).
    Ενώ οι μη συνδικαλιστές «συνάδελφοι» μας θεώρησαν αμέσως ξένο σώμα πριν καν μεταταχθούμε και μας κατηγορούσαν ότι δημιουργούμε με τη μισθοδοσία μας πρόβλημα στο έλλειμμα του ΟΣΕ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ
    Kαι βέβαια και εγώ με τη σειρά μου λέω τώρα ότι δεν με νοιάζει η πώληση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η θυγατροποίηση των Μηχανεργοστασίών του ΟΣΕ και ακολούθως η ιδιωτικοποίηση τους. Είμαι πλέον υπάλληλος του Δημοσίου.
    Είχαν όλοι τη δυνατότητα της αίτησης για μετάταξη και δεν την έκαναν όχι επειδή αγαπούν το σιδηρόδρομο αλλά για να μη χάσουν χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/12/2010 ΕΩΣ ΤΙΣ 28/12/2010 (περίοδος των εθελοντικών αιτήσεων)."
    Δηλαδή από 20 Δεκεμβρίου μέχρι 28 Δεκεμβρίου. Δηλαδή τις ημέρες των εορτών. Βέβαια δεν ήταν ΟΛΟΙ εξαφανισμένοι. Για να μην είμαστε άδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάνετε λάθος δεν ήταν εξαφανισμένοι. Στα γνωστά τους στέκια ήταν. Στους διαδρόμους του ΟΣΕ για να διακινήσουν τα χαρτάκια με τα ονόματα των δικών τους παιδιών που μολονότι είχαν χρόνια υπηρεσίας και έπρεπε να είναι στις υποχρεωτικές μετατάξεις,ο αχυράνθρωπος ο διευθύνοντας, τους ονόμασε στελέχη και απαραίτητους και έτσι παρέμειναν φεύγοντας κάποιοι άλλοι στη θέση τους.
    Ούτε τώρα τελευταία ήταν εξαφανισμένοι. Στους ίδιους διαδρόμους ήταν και κανόνιζαν την επάνδρωση των υπηρεσιών με βάση τα καινούρια οργανογράμματα.Προωθώντας φυσικά στις θεσούλες τα δικά τους πάλι απαραίτητα για τη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!! παιδιά. Μόνο που τους διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Ολα αυτά τα σχεδιάζουν και τα κάνουν βρισκόμενοι επάνω στο κατάστρωμα του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ!!!! Και το λυπηρό είναι πως μαζί με αυτά τα ξεπουλημένα συνδικαλιστικά κουφάρια και τα άλλα λαμόγια, θα καταλήξουν στο βυθό και κάποιοι αξιόλογοι και αγαπητοί τόσα χρόνια συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/12/2010 ΕΩΣ ΤΙΣ 28/12/2010 (περίοδος των εθελοντικών αιτήσεων).
    Επιμένω επειδή λέω την αλήθεια και κάτι ακόμα τι πάει να πει ημέρες των εορτών, στη πιο δύσκολη περίοδο των σιδηροδρομικών μιλάς για γιορτές, μήπως πήρε κάποια παράταξη ή κάποιο σωματείο πληροφορίες από δικηγόρους ώστε να μας πούνε τι αντιμετωπίζουμε στην περίπτωση που μεταταχθούμε;
    Αν χάνουμε και πόσο;
    Μας ενημέρωσαν με συμβουλές νομικών ή έκαναν μικροκοματικές πολιτικές η κάθε παράταξη για πάρτη της;
    Μίλα ρε μεγάλε;
    Είσαι συνδικαλιστής που φοβάται να εμφανιστεί; Πες μας ποιος μας ενημέρωσε; Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και από αυτά που έγραψα και πιο πάνω ξαναλέω ότι η ΠΟΣ σύσσωμη ήταν απών από το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι σιδηροδρομικοί στην Ιστορία τους.
    Θα ήταν παρών αν μας ενημέρωναν με βάση τις νομικές διαστάσεις της μετάταξης κάτω από συμβουλές νομικών βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΞ24 Ιουνίου 2011 στις 10:35 μ.μ.

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 24 Ιουνίου 2011 5:31 μ.μ.
    Οι ευθύνες για τη θέση που έχουμε βρεθεί, βαρύνουν τους πολιτικούς κατά κύριο λόγο, που εμείς ψηφίσαμε και τους συνδικαλιστές κατά δεύτερο λόγο, που επίσης εμείς ψηφίσαμε.
    Οι συνάδελφοι που έμειναν πίσω (σκέψου να ήσουν στη θέση τους) και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, δεν νομίζω να φταίνε.
    Οπότε η οργή μας για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε, πρέπει να πέσει στα κεφάλια αυτών που αποφάσισαν για το πώς θα ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας, εμείς και τα παιδιά μας, ενώ οι μεν πρώτοι θέλουν να ζουν ατιμώρητοι μέσα στη γυάλα τους οι δε δεύτεροι να εξασφαλίσουν μια θεσούλα κοντά τους.
    Υ.Γ.
    «Προς Λαρισαίους και Βολιώτες επιστολή»
    Αδελφοί,
    Όταν λέμε ότι πάμε πλατεία, πάμε για να διαμαρτυρηθούμε, όχι για να κρεπαλιάσουμε με ούζα και τσίπουρα.
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΞ
    Συμφωνώ με τα όσα γράφεις αλλά για να γίνω πιο ξεκάθαρος δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά σε εκείνους τους «συνάδελφους» που μας θεώρησαν αμέσως ξένο σώμα και μας πλήγωσαν σαν να μη δουλέψαμε καθόλου στο σιδηρόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν έχουν πληρωθεί οι μεταταχθέντες σιδηροδρομικοί στο ΕΤΑΑ.
    Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την τοποθέτηση τους στην νέα τους θέση, οι μεταταχθέντες σιδηροδρομικοί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.. Ειδικότερα όπως αναφέρει σε επιστολή του μεταταχτείς σιδηροδρομικός «Από 30 Μαρτίου εργαζόμαστε στο Ενιαίο Ταμείο Απασχολουμένων και δεν έχουμε πληρωθεί. Ζητούμε άμεσα την καταβολή της μισθοδοσίας μας». Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι σιδηροδρομικοί σε διάφορες υπηρεσίες που έχουν μεταταχτεί, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν αποσταλεί οι ατομικοί φάκελοι από τον ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θέλουμε να πληρωθούμε !? Με αυτα που ακουσα στης είδησης δεν χρειάζεται θα τα παίρνει η εφορία απευθείας.Φόρος 23% 2+3=5... Πιος (ΜΑΚΑΚΑ) τους ψήφισε και ταλαιπωρούν τα παιδια του ΑΝΔΡΕΑ .Δάκτυλος της Δεξιασ τωρα ψήφω συνειδητά ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Ανώνυμο 24 Ιουνίου 2011 9:27 μ.μ.
    Που είσαι χάθηκες, ακόμα περιμένω να απαντήσεις ποιοι είναι αυτοί που δεν ήταν εξαφανισμένοι από τις 20/12/2010 έως τις 28/12/2010 (περίοδος των εθελοντικών αιτήσεων) κι όπως μας είπες δηλαδή τις ημέρες των εορτών.
    Θέλεις να σου πω εγώ, όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου θα παίξουν το ίδιο παιχνίδι στις επερχόμενες εξελίξεις που αφορούν το σιδηρόδρομο.
    Δεν τους νοιάζει κανένας παρά μόνο ο εαυτός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 1 Αυγουστου θα πληρωθουμε μας ειπαν.Σταλθηκαν οι φακελοι επιτελους.μεχρι τοτε θα ζουμε? δεν αντεχουμε αλλο.ξεφτιλα ρε παιδια αναστεναξαν οι οικογενειες μας απο τη φτωχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1η Αυγούστου είναι το καλό σενάριο. Για όσους είναι μέσα στους πρώτους. Θα υπάρξουν συνάδελφοι που θα πληρωθούν Σεπτέμβριο ίσως και Οκτώβριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΠΑΙΖΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ? ΧΑΣΑΤΕ ..ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ..ΟΧΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΑΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΟΥΤΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ..Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ..ΝΑΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΙΝΕΣ..ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ. ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΥ.400 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πες μας αν μπορείς μισθολογικό κλιμάκιο και βασικό μισθό που κατατάχθηκες στην υπηρεσία που πήγες για να καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. βασικος 828 κλιμακιο καταταξης 14 φανταστειτε επιδομα τεκνου 18 ευρω μεικτα.συνολικος μισθος μεικτα παντα 1040.καλο κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. τωρα που φυγαμε απο τον οσε τι θα γινει με το εφαπαξ? δεν πρεπει να μας το δωσουν πισω? πως πρεπει να το ζητησουμε? με το επιδομα αδειας τι θα γινει? πως θα το παρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάντως ότι χειρότερο μας αξίζει …. Αφού με όλα αυτά πήγαν και τους ξαναψήφισαν …. Στις τελευταίες εκλογές στο πολιτιστικό …. Και δεν λέω για κάποια παράταξη συγκεκριμένα ΟΛΟΥΣ εννοώ καλά κάνουν …..
    Αφού έρχονται οι συνδικαλιστές να μιλήσουν και δεν τους δέρνουν…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. " βασικος 828 κλιμακιο καταταξης 14 φανταστειτε επιδομα τεκνου 18 ευρω μεικτα.συνολικος μισθος μεικτα παντα 1040.καλο κουραγιο."
    30 Ιουνίου 2011 11:01 μ.μ.

    ερ: ποια ειναι συνδ. η υπηρεσια σου αυτη; κ σε ποια κατηγορια εισαι Υ.Ε ή Δ.Ε ;;;

    "...με το επιδομα αδειας τι θα γινει? πως θα το παρουμε? "
    1 Ιουλίου 2011 2:03 π.μ.

    απ: ο ΟΣΕ θα το δωσει 4 ή 5 Ι/Λ (την αναλογια) και απο το ταμειο...

    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. " Πάντως ότι χειρότερο μας αξίζει …. Αφού με όλα αυτά πήγαν και τους ξαναψήφισαν …. Στις τελευταίες εκλογές στο πολιτιστικό …. Και δεν λέω για κάποια παράταξη συγκεκριμένα ΟΛΟΥΣ εννοώ καλά κάνουν …..
    Αφού έρχονται οι συνδικαλιστές να μιλήσουν και δεν τους δέρνουν….. "
    2 Ιουλίου 2011 8:27 π.μ.

    NAI, εμεις εχουμε το ΜΕΓΑΛΟ μεριδιο μας, που ανεχομαστε -ΑΥΤΟΥΣ- και "συν τοις αλλοις" μας αποκαλουν εμας τους μετατασομενους
    << ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ >> . . . . . !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. εμαθα οτι το εφαπαξ θα συνεχιστει και στο νεο φορεα που θα παμε.οποιος εκανε χαρτι για να το παρει τωρα του το αποριψανε.ακουσε κανενας τιποτα? εγω δεν εκανα χαρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
    η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. το πηραν το επιδομα αδειας στον οσε. για εμας λεει δεν ηρθαν οι καταστασεις.εμεις που δουλευαμε τοσα χρονια? δεν ξερουν τι χρηματα περναμε? δεν εχουν τους λογαριασμους μας? παιδια αποπαιδια.τελικα ενα νουμερο πλεοναζον ειμαστε.αγανακτω γιατι αυτο δεν το περιμενα.μας ταραξε η αφραγκια και η αδικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση