Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ (ασφαλιστικός φορέας)

Συνάδελφοι, εχθές 26/5/11 πραγματοποιήσαμε την δεύτερη συνάντηση μας με τον εργατολόγο Κο Ρωμανιά. Σε αυτή τη φάση προχωράμε στην συλλογή στοιχείων για τον καθένα από εμάς που είναι μεταταγμένος, είναι εντάξει με την οικονομική υποχρέωση προς τον άτυπο συλλογό μας(1) και αφορά στην επιλογή του ασφαλιστικού του φορέα, στη νέα του υπηρεσία.
-Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από τους συντονιστές σε κάθε νομό, βάσει υποδείγματος που τους έχουμε στείλει, γι’ αυτό προσπαθήστε να είστε σε επαφή μαζί τους και ακριβείς με την καταγραφή των στοιχείων.
-Ξεκινώντας την καταγραφή των στοιχείων από τη Παρασκευή 27/5/11,θα τελειώσει αυστηρά την Τετάρτη 1/6/11.Αμεσα θα παραδοθούν από τους συντονιστές σε εμάς για να επισπεύσουμε όσο μπορούμε την διαδικασία για το τελικό εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της κατηγοριοποιησής μας και της βοήθειας που θα μας δώσει στην απόφαση που πρέπει να πάρει ο καθένας μας, σε ποιόν ασφαλιστικό φορέα να ενταχθεί. Θα υπάρχει και ιδιαίτερη μνεία για το ταμείο Προνοίας(εφάπαξ).
σημείωση:(1)
-Για όσους μεταταγμένους (από τρενοσε, οσε, κ.λ.π), δεν έχουν εγγραφεί στον σύλλογο και το επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν 20 ευρώ, στον αρ. Λογ. Εμπορικής τραπέζης Νο 48314830 που ανήκει στον Κοντό Αχιλλέα, γράφοντας στο έντυπο κατάθεσης το ονοματεπώνυμό τους, το κιν. τηλέφωνό τους, και απο ποιά εταιρία του ΟΣΕ προέρχονται. Αυτό το έντυπο κατάθεσης θα το κρατήσουν για απόδειξη. Μπορούν επίσης να έρθουν σε επαφή και με τον Συντονιστή του νομού τους, για ενημέρωση. Όλα αυτά μέχρι την Τετάρτη 1/6/11.

13 σχόλια:

  1. τι θα γινη μετα? καποιοι συν/φοι ειδικα του Υπ. Πολιτισμού, δηλωσαν σε ποιο ασφ. φορεα θελουν ναναι. ολα πρεπει να γινουν συντομα. οι υπολοιποι τι πρεπει νε επιλεξουν? τι λεει ο Ρωμανιας? πηγαμε κ σε αλλον δικηγορο? εκτος απο τον συν/φο Κοντο, ψαχνει κι αλλος με αλλο δικηγορο? Οι συντονιστες πρεπει να συντονισουν μεταξυ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01-06-2011 ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους μεταταγμένους στο Υπουργείο Πολιτισμού, και όσους προηγήθηκαν από αυτούς, νομίζω ότι το πουλάκι πέταξε. Μερικοί περίμεναν να ακούσουν κάτι από τον κύριο Ρωμανιά αλλά τα χρονικά περιθώρια πιέζουν.

    Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Και οι τελευταίοι πρέπει να καταθέσουν άμεσα τα χαρτιά τους και μεταξύ αυτών και την δήλωση για επιλογή ασφαλιστικού φορέα.

    Δεν ξέρω αν η κατάσταση με τα στοιχεία θα μπορούσε να βοηθήσει σε κάτι άλλο να την στείλουμε, αλλά αν είναι μόνο για την επιλογή ασφαλιστικού φορέα δεν νομίζω ότι υπάρχουν χρονικά περιθώρια να γίνει τώρα κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 01-06-11; ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ;ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΧΕΙΣ Κ.Α.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφηστε την κοροιδια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 27-05-2011 ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΔ ΣΤΙΣ 31-05-2011 ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΦΕΚ 6ΕΩΣ10/6/2011 ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΤΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΚ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΗΔΗ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φίλε viking.

    Το πουλημένο συνδικαλιστικό κίνημα που ήξερες να το ξεχάσεις!
    Ή μάλλον να το θυμάσαι μόνο για την ιστορία, για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη και αύριο. Τώρα κοίτα μπροστά!

    Δεν έχεις τίποτα κοινό με ότι εκφράζει αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα που άφησες πίσω σου, το οποίο σίγουρα ψήφισες πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα σου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξεις σελίδα και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου πάνω σε νέα θεμέλια.

    Μην κοιτάς μόνο απέναντι για ενόχους, κοίτα και στον καθρέπτη σου. Εσύ είσαι έτοιμος να κάνεις την υπέρβαση; Είσαι έτοιμος να κάνεις κάτι πέρα από το να τα περιμένεις όλα έτοιμα και να κάνεις κριτική σε αυτούς που πασχίζουν για κάτι; Είσαι έτοιμος να βάλεις ένα λιθαράκι μαζί με όσους προσπαθούν να κτίσουν ένα καλύτερο αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παόκι απο Θεσσαλονίκη29 Μαΐου 2011 στις 5:52 μ.μ.

    Mε βάση την ανάρτηση της συντονιστικής στην ετικέτα ''ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ'',σχετικά με το Υπόδειγμα Συλλογής Στοιχείων,θεώρησα σωστό να ενημερώσω τους συναδέλφους μετατασσομένους (μέλη του συλλόγου)απο Θεσ/νίκη και Κεν.Μακεδονία.Οποιος απο αυτούς θέλει μπορεί να γράψει το όνομά του και τι ερωτήσεις -προτάσεις-απορίες έχει, σχετικά με ασφαλιστικά , εργασιακά κλπ..
    Ολα τα στοιχεία να σταλούν στο FAX 2310599252 υπ΄όψιν Σεϊζης Γιάννης.
    Οσο για τα 20€ που καταβάλει ο καθένας απο εμάς,παίρνει απόδειξη και η κεντρική συντονιστική τηρεί βιβλίο εσόδων και εξόδων.Τα
    χρήματα αυτά χρειάζονται για να καγύψουν δαπάνεςπου αφορούν τις επισκέψεις σε Δικηγόρο,στον κ.Ρωμανιά κλπ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    Και τέλος,επειδή ακούστηκαν διάφορα σχόλια, θέλω να σας πω οτι ούτε ύπήρξα ΠΟΤΕ συνδικαλιστής, ούτε ΤΩΡΑ είμαι συνδικαλιστής.
    Οτι κάνω,το κάνω όπως και οι άλλοι συντονιστές, χωρίς προσωπικό όφελος, αλλά για να προσφέρω οτι μπορώ στον υπο ίδρυση σύλλογο μας.Πεποίθησή μου είναι οτι μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν.

    ΣΕΪΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδερφοι, μπορεί κανένας να βοηθήσει? Θέλω να μάθω αν κάποιος που είναι παλαιός ασφαλισμένος (πριν την 1-1-1993) μπορεί να επιλέξει μόνο ένα φορέα ασφάλισης και όχι 2. Συγκεκριμένα είχα ΙΚΑ από το 2992, ΤΣΜΕΔΕ από το 1999 και το έχω μέχρι σήμερα. Όταν ήρθα στον ΟΣΕ το 2003 με έβαλαν υποχρεωτικά και στο ΤΑΠΟΤΕ, και έχω 2 ταμεία έκτοτε (ΤΣΜΕΔΕ και ΤΑΠΟΤΕ). Σήμερα που πήρα μετάταξη θέλω να φύγω από το ΤΑΠΟΤΕ και να μείνω μόνο ΤΣΜΕΔΕ. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πάρω δύο συντάξεις. Έχει κάποιος πληροφορίες για τι κάνω στην περίπτωση αυτή? Μπορείτε να συστήσετε κάποιον καλό εργατολόγο???? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νόμος 3891/2010 άρθρο 16 παραγραφος 9:
    9. Σε ό,τι αφορά στη σχέση του μεταφερόμενου με
    το Φορέα Υποδοχής του:
    α. Η μεταφορά γίνεται με την ίδια σχέση εργασίας
    και στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα και, προκειμένου για δικηγόρους, με σχέση έμμισθης εντολής.
    β. Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μι−
    σθολογικό κλιμάκιο με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας στις Εταιρίες. Ο συνολικός αυτός χρόνος αποτελεί πραγματική υπηρεσία για όλα τα ζητήματα υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης. Αν υπάρχει πλεονάζων
    χρόνος λογίζεται ως διανυθείς στο βαθμό κατάταξης.
    γ. Για τις αποδοχές των μεταφερομένων εφαρμόζο−
    νται οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 2515/1997 (ΦΕΚ 154 Α΄).
    δ. Οι μεταφερόμενοι εξακολουθούν να υπάγονται στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του φορέα από τον οποίο μεταφέρονται.

    Θέλω να ρωτήσω απο που προκύπτει οτι μπορούμε να επιλέξουμε ασφαλιστικό φορέα(στο εδάφιο δ δεν αναφέρει επιλογή)??
    Με το όρο πλεονάζων χρόνος (εδάφιο β )τι εννοεί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση