Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Προστασία δημοσίου συμφέροντος. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο την Ευρωβουλή)

Άσχετο μεν με τις μετατάξεις μας αλλά επίκαιρο δε και με άμεση σχέση με το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Ακόμη και οι πιο αδαείς γνωρίζουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται για άμεσες και βεβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και όχι μόνο, εγκυμονούν τον κίνδυνο για νέα έκρηξη της ανεργίας και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και αρωγής.
Το δελτίο τύπου που λάβαμε με email και δημοσιεύουμε επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν και κάποιες φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο που θυμίζουν ότι υπάρχει και η υποχρέωση για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 25 Μαΐου 2011

Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε σχετική ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην Ελλάδα μετά την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ασκείται ιδιαίτερη πίεση για άμεσες και βεβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη αφενός τη δυσμενή χρηματοπιστωτική συγκυρία και το συνεπαγόμενο κίνδυνο για περιορισμένα οφέλη της χώρας, και αφετέρου την έντονη ανησυχία για νέα έκρηξη της ανεργίας, με τραγικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και αρωγής, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης κατέθεσε σχετική γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της λειτουργίας των κρατικών επιχειρήσεων και η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών, στο βαθμό που δε θίγεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται ο έλεγχος του κράτους όπου απαιτείται, είναι βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι όποιες αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως, πρέπει να πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εισπρακτικές λογικές που επιβάλλουν μέσα σε κλίμα γενικότερου πανικού, την πώληση όσο-όσο, ακόμα και των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η αξία των μετοχών τους υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας, στρέφονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό το κορυφαίο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιουσία του ελληνικού λαού, εθνικά κεφάλαια, βασικοί άξονες κοινωνικής και τιμολογιακής πολιτικής. Η όποια αξιοποίησή τους πρέπει να διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με την ανακούφιση της κοινωνίας. Όσο η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει τόσο καταδικάζεται σε πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση, όποιο προσωπείο συναίνεσης και αν χρησιμοποιεί.»
2 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Κ ΠΟΥΠΑΚΗ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ. "ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ" ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ,ΤΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.Η ΝΕΟΛΑΙΑ Κ ΜΕΙΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 50 ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ,ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλακα μας κανει ο πουπακης. ο πολιτικος φορεας που τον εκπροσωπει ειναι βασιλικοτερος του βασιλεως στο ζητημα των αποκρατικοποιησεων κερδοφορων επιχειρησεων και οργανισμων και στηριζουν την κυβερνηση. προφανως καποιοι πρωην γαλαζιοι συνδικαλιστες υποτιμουν την νοημοσυνη μας. ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση