Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βούλιαξε το Σύνταγμα!

100.000 Αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά
Πρωτοφανείς διαστάσεις προσέλαβε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής!
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ είχαν κατακλυστεί όχι μόνο η Πλατεία Συντάγματος, αλλά και η Αμαλίας, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία, η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούσε!
Περισσότεροι από 100 χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων! Στους παλαιότερους η συγκέντρωση θύμισε κάτι από τις τεράστιες πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90, τότε που τα πούλμαν που μίσθωναν τα κόμματα εξουσίας έφερναν κόσμο από όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα ή στο Πεδίον του Άρεως.
Πολίτες κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ στη συγκέντρωση και η Ελλάδα έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.
Με έντονο παλμό και δυναμικότητα οι «Αγανακτισμένοι Έλληνες» εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα μέτρα αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας το δικό τους δυναμικό παρόν στην πανευρωπαϊκή μέρα συγκέντρωσης.
Οι ομάδες περιφρούρησης καθώς και η έγκαιρη αστυνομική παρέμβαση απέτρεψαν την εκδήλωση επεισοδίων καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.
Σημαίες, σφυρίχτρες, πανό και άδεις κατσαρόλες με τα γνωστά μηνύματα ενάντια στο μνημόνιο «πρωταγωνίστησαν» και την Κυριακή!
Την τιμητική της είχε, βεβαίως, και η Βουλή με τα γνωστό σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή" και τα ανά τακτά διαστήματα φασκελώματα.
Αντιθέτως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχεδόν αγνοήθηκε, παρόλο που το Σάββατο είχε την τιμητική του, λόγω των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει για το κίνημα των Αγανακτισμένων σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Πάνω από την πλατεία στήθηκε και εξέδρα, όπου έπαιξαν μουσική συγκροτήματα, ενώ δεν έλειψαν και happenings με ξυλοπόδαρους, ακροβάτες κλπ. Συνεχίζεται, δε, η «κατασκήνωση» χιλιάδων νέων, ενώ δόθηκαν και θεατρικές παραστάσεις.
Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ οι Αγανακτισμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Δευτέρας,
Πηγή: Πρώτο θέμα

10 σχόλια:

  1. ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ
    ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ
    ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ
    ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ ΠΑΘΑΝΕ ΖΗΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΤΖΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΛΕΙΖΕΡΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ Κ ΑΥΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ Κ ΛΕΙΖΕΡ. ΧΑΙΡΟΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ,ΑΛΛΑ Κ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΕ ΤΡΕΝΟΣΕ.Κ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΧΤΕΣ "ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΝΟΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ" ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!! "Κ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οτι οι συγκεντρωμένοι αγανακτισμένοι,έβριζαν,μούντζωναν,έφτυναν όλους τους βολευτές ανεξαρτήτως!! Αν έβριζαν μόνο πασόκους θα έβγαινε ο Πεταλωτής και θα έλεγε είναι κατευθυνόμενοι απο την ΝΔ.
    Αν έβριζαν και έφτυναν μόνο τους ΝΔούδες θα έβγαινε ο Μιχελάκης και θα έλεγε δάκτυλος της κυβέρνησης. Τώρα!! Τώρα τι λένε που φτύνει όλος ο λαός τους πάντες; Αρχισαν να τα παίζουν τα λαμόγια της πολιτικής που διέλυσαν και λεηλάτησαν τριάντα χρόνια τη χώρα. Και τι λένε τώρα! Πως κινδυνεύει η δημοκρατία!! Ναι το είπε ο Πρωτόπαππας αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής.Δεν ανέχεται είπε εν καιρώ δημοκρατίας να βγαίνει απο την πίσω πόρτα της βουλής. Ανέχτηκε όμως να μπεί στη βουλή όχι απο τη μπροστινή πόρτα αλλά απο το...συνδικαλιστικό παράθυρο. Ωρέ τι τους περιμένει μονάχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν καιρώ τι; Δημοκρατίας;
    Που την είδε τη Δημοκρατία ο Πρωτόπαπας;
    Δημοκρατία είναι να τον ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του για να προστατέψει τα συμφέροντά τους και μετά αυτός να λειτουργεί με γνώμονα να σωθούν με κάθε κόστος οι τοκογλύφοι και οι κλέφτες;
    Και όταν λέμε με κάθε κόστος ακόμη και με αυτό της καταστροφής του Έλληνα και της Ελλάδας.
    Η Ελλάδα και οι έλληνες καταστρέφονται, υποδουλώνονται, τα παιδιά μας δεν έχουν αύριο. Στη Δημοκρατία που έχει σαν πρότυπο ο Πρωτόπαπας η ψήφος των Βολευτών ανήκει στον αρχηγό και την παρέα του; Δεν ανήκει στο λαό και στα συμφέροντα του λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Πρωτόπαπα, στις δημοκρατίες οι Βουλευτές εκλέγονται για να εφαρμόσουν όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά. Αν δεν μπορούν παραιτούνται.
    Πέστε μου έστω και ένα πράγμα που εφαρμόσατε από όσα προεκλογικά υποσχεθήκατε. Έστω και ένα.
    Αϊ σιχτίρ παλιοψεύτες που δεν ανέχεστε την διαμαρτυρία των πολιτών που ξεσκίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΩΔΗ Κ ΣΦΥΖΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ, Τ0 ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ.ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΕ ΚΟΙΒ-ΕΚΠΡ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΑΠ.ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΣΗΜΙΤΕΚΟΛΟΣ.ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ Κ ΓΜΩΜΗ "ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ(ΑΡΧΑΙΩΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Η ΨΗΦΟΣ ΜΕΤΡΑ ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση