Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Από τα βαγόνια στην Ακρόπολη


Αναδημοσιεύουμε ένα επίκαιρο άρθρο της «Καθημερινής» του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Ρηγόπουλου, ο οποίος προσπαθεί να ακουμπήσει επί τον τύπον των ήλων, και το κάνει με επιτυχία, για τις μετατάξεις από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

---------
Από τα βαγόνια και τους σταθμούς, στην Ακρόπολη
Του Δημητρη Pηγοπουλου
 «Οι πρώτοι μετατασσόμενοι σιδηροδρομικοί στο υπουργείο Πολιτισμού πάτησαν σήμερα το πόδι τους στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Με ανάμεικτα συναισθήματα, εγκάρδιο καλωσόρισμα, γυρίζουμε σελίδα και κοιτάμε εμπρός. Καλή τύχη σε όλους».
Με τη δική του καταγραφή, ο άγνωστος συντάκτης του σύντομου αυτού μηνύματος σε μπλογκ εργαζομένων του ΟΣΕ, άφηνε πριν από λίγες εβδομάδες, μέσω Διαδικτύου, ένα ίχνος ιστορικών, σχεδόν, διαστάσεων για το νέο κεφάλαιο στη ζωή εκατοντάδων σιδηροδρομικών που υποχρεώθηκαν να αλλάξουν δουλειά στο μέσον ή (ακόμα) και στη δύση της επαγγελματικής τους ζωής.

Και από τις μηχανές, τα βαγόνια, τις αποθήκες, τους σταθμούς ενός ημιθανούς σιδηροδρομικού δικτύου βρέθηκαν σε ένα εντελώς διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον. Οι μετατάξεις από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έφθασαν τις 400. Η πλειονότητα προωθήθηκε ήδη στις νέες τους θέσεις, καλύπτοντας μεγάλα κενά στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων αν και σημαντικός αριθμός μετατάξεων αφορούν ειδικότητες «εργατών» και «οδηγών».
«Οι Βολιώτες έχουμε τρεις μέρες στο υπουργείο Πολιτισμού», γράφει στο ίδιο μπλογκ πρώην υπάλληλος του ΟΣΕ. «Από συνθήκες δουλειάς είναι μέρα με τη νύχτα». Ενας συνάδελφός του από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έμεινε στο πόστο του ομολογεί ότι ζηλεύει. Δεν λείπει και η σχετική πλάκα: «Φαντάζομαι ότι από εδώ και πέρα όλοι οι υπόλοιποι θα γίνουμε θαμώνες των μουσείων της χώρας για να σας βλέπουμε!». Κι ένας άλλος υπάλληλος αφηγείται την τελευταία ημέρα εργασίας ως σιδηροδρομικός. «Πίστευα ότι θα ένιωθα κάποια συγκίνηση, ότι ένας κόμπος θα μου έκλεινε τον λαιμό, ότι ένα δάκρυ θα ανέβαινε στα μάτια μου και ένα ρίγος θα διέτρεχε το κορμί μου! Απογοητεύτηκα! Τίποτα από όλα αυτά! Το μόνο που ένιωσα ήταν να φεύγει ένα βάρος από την ψυχή μου».
Καχυποψία
Προσπαθώντας να μιλήσουμε με μετατασσόμενους σιδηροδρομικούς, οι πόρτες δεν ήταν πάντα ανοιχτές. Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «δημοσιογράφος» η καχυποψία χτύπαγε κόκκινο. Για φωτογράφηση ούτε λόγος.
Ο Γ. Δ. είναι πρώην προϊστάμενος Αμαξοστοιχιών. Εδώ και λίγες ημέρες όλα είναι τόσο διαφορετικά σαν φύλακας Αρχαιοτήτων. «Στην ηλικία μας, 50 και κάτι οι νεότεροι, δεν είναι εύκολο ούτε να αλλάξεις εργασιακό φορέα ούτε να προσαρμοστείς εύκολα σε νέο εργασιακό περιβάλλον. Στην ηλικία μας κάποιοι βρέθηκαν συνταξιούχοι, και συνταξιοδοτούνται από το ταμείο που εμείς θα συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε εργαζόμενοι μέχρι τα βαθιά γεράματα (βλέπε εθελουσία στον ΟΤΕ κ.τ.λ.)». Ο Γ. Δ. πιστεύει ότι ο κλάδος στοχοποιήθηκε άδικα. «Κατηγορηθήκαμε πως παίρνουμε πολλά χρήματα, πως είμαστε η αιτία που μειώθηκε η σύνταξη του παππού (διά στόματος Ρέππα). Αυτό είχε σαν συνέπεια να κυκλοφορούμε στο εργασιακό, αλλά και στο κοινωνικό περιβάλλον μας και να εισπράττουμε την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική μας ηρεμία. Δεν είναι εύκολο να εγκαταλείπεις μια οποιαδήποτε καριέρα, πόσο μάλλον όταν είσαι σιδηροδρομικός και ταυτόχρονα μέλος του συλλόγου φίλων του σιδηροδρόμου, γιατί το τρένο για σένα δεν είναι απλά η δουλειά σου». Σήμερα αισθάνεται ανακουφισμένος. «Η μετάταξη δεν ήταν παρά μια σανίδα στον παγωμένο ωκεανό, από την οποία αρπαχτήκαμε για να μην πνιγούμε. Το καράβι το ρίξανε στο παγόβουνο, δεν ξέρω αν το ρίξανε από ανικανότητα ή προμελετημένα, σημασία έχει ότι βουλιάζει. Η αλήθεια είναι ότι στη νέα μου δουλειά υπάρχει ψυχική ηρεμία προς το παρόν, πράγμα άγνωστο για τα δύο τελευταία χρόνια στον ΟΣΕ. Σταμάτησα να τινάζομαι τη νύχτα στον ύπνο μου και σταμάτησα να νιώθω εκείνο τον κόμπο που σου φέρνει η αδικία στον λαιμό. Θα μείνουμε απλήρωτοι μέχρι τον Ιούλιο ίσως και τον Αύγουστο μέχρι να τακτοποιηθούν τα χαρτιά μας στα λογιστήρια. Οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες και οι αποδοχές μας στους νέους εργασιακούς φορείς θα είναι αρκετά μειωμένες. Η ψυχική ηρεμία όμως στο νέο εργασιακό περιβάλλον είναι ανεκτίμητη και ο πληγωμένος ψυχικός μας κόσμος την έχει ανάγκη».
Ικανοποιημένος δηλώνει κι ένας άλλος συνάδελφός του που τοποθετήθηκε στην Ακρόπολη. «Στην πλειοψηφία είμαστε ευχαριστημένοι από τη νέα μας δουλειά. Αν και έχουμε πολύ κόσμο (προχθές οι επισκέπτες έφτασαν τις 15.000 σε μία μέρα), δεν δημιουργεί προβλήματα και φυσικά είναι χαρούμενος γιατί βρίσκεται σε διακοπές, σε αντίθεση με τον κόσμο που πάει στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ και αλλού με προδιάθεση να τσακωθεί».
Ένα είναι σίγουρο. Αυτήν την άνοιξη θα τη θυμούνται εκατοντάδες σιδηροδρομικοί.


20 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, μην παραβλέπετε το γεγονός ότι : από το 1982 δουλεύαμε πενθήμερο και στο 2011 καταντήσαμε να είμαστε SEKURITI στην Ακρόπολη υπό συνθήκες εξαημέρου και με πληρωμή στις ΚΑΛΕΝΔΕΣ! Αν αυτό συνιστά ψυχική ηρεμία και πρόοδο... Βγάλτε τα συμεράσματα σας!!!!!!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. viking.....όλοι οι συνάδελφοι δηλώνουν ικανοποιημένοι ή τουλάχιστον έτσι διατυπώνουν..
    ποια είναι η αλήθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε μας διαβάζουν πολλοί και εκτός σιδηροδρομικού χώρου, οπότε όταν ζητούμε προσοχή και σοβαρότητα στα σχόλια που γράφει ο καθένας… έχουμε και λίγο δίκιο!

    Μέχρι σήμερα πάντως τα πάμε καλά όλοι, ελπίζω να είμαστε πάντα έτσι, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη των συναδέλφων μας, με αναγνώριση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και χωρίς ύβρεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    Γ.Δ. (στα λατινικά Gi.Di.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρα εισαι μη παραπονιεσαι,το εξαημερο δεν πειραζει και τα λεφτα θα ερθουν ,εκτος αν θελεις να γυρισεις στο ΟΣΕ και να περιμενεις να σε σουταρουν καποια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμμία δουλειά δεν είναι τέλεια. Ολες έχουν τα συν και τα πλήν.Μακάρι να μην έρχονταν έτσι τα πράγματα και να παραμέναμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Ομως έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ο ΟΣΕ έμοιαζε με σαπιοκάραβο που θα μας οδηγούσε όλους στο βυθό.Ελπίζουμε ξεφορτώνοντας το καράβι να σωθήκαμε και εμείς και αυτοί που έμειναν επάνω.
    Οσο για το οτι βρήκαμε τη χαμένη μας ηρεμία αυτό είναι διαπίστωση της μεγάλης πλειοψηφίας των μεταταγμένων και ειδικά αυτών που πήγαν στο ΥΠΠΟΤ οπως εγώ. Κοιτάξτε λίγο στα μάτια και μιλήστε με τους συναδέλφους που παρέμειναν και θα δείτε τη διαφορά.Οσο για την πληρωμή ε! όχι και στις καλένδες ρε παιδιά.Είναι μία διαδικασία που απαιτεί το χρόνο της. Λίγη υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης συμφωνώ με τον Gi.Di.οτι μας διαβάζουν και άλλοι. Θα πρέπει να ξέρουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε. Αβιαστα και ελεύθερα τη γνώμη μας σεβόμενοι τη διαφορετική άποψη και αποφεύγοντας να πανικοβάλουμε γράφοντας ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συναδελφοι καλημερα ποτε μην ξεχνατε οτι μια ολοκληρη κυβερνηση επαιξε στη πλατη μας για να δικαιολογηση (ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ) ,ηλεκροκινηση,150 βαγονια απο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ,πεταλο ΜΑΛΙΑΚΟΥ,στ ΑΘΗΝΑΣ,γραμμη ΧΑΛΚΙΔΑΣ,κτλ .ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ,υπομονη η αληθεια θα βγει γρηγορα αλλα θα ειναι αργα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε συνάδελφε, πώς διαπίστωσες ότι όλοι οι συνάδελφοι είναι ικανοποιημένοι? έκανες κάποια δημοσκόπηση ή κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια? οι πιο πάνω αλήθειες δε χωρούν αμφισβήτηση! Όσο για σένα αρχαιοφύλακα, το πώς αισθάνομαι το ξέρω εγώ. Εσύ για τον εαυτό σου δήλωνε διπλά χαρούμενος.
    Υ.Γ. : Νίκο, καλά τα λες, συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τους συναδέλφους που ήταν στην πρώτη γραμμή(κι ήταν η πλειοψηφία) η μετάταξη ήταν λύτρωση. Για κάποιους που κάναμε μήνες να τους δούμε είναι όπως και να το κάνουμε λίγο διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. viking ....τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις πιο παραγωγικό και να είσαι ευχαριστημενος απο αρχαιο- φύλαξ...
    οι απόψεις των συναδέλφων συγκλίνουν στην άποψη ότι έφυγαν και χαλάρωσαν γιατί πολύ καλύτερα από τον οσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πες τα ανώνυμε 2.38! Για αυτούς που ηταν στην πρώτη γραμμή ..ουδέν κακό αμιγές καλού.Μπορεί να ξεσπιτώθηκαν επαγγελματικά αλλά κέρδισαν την ηρεμία τους. Αυτό βγαίνει μέσα απο τα γραφόμενα στο blog.Τώρα για κάποιους άλλους που αν τους ρωτούσες τι κάνουν στον ΟΣΕ δεν ηξεραν να σου πουν ,η που έρχονταν στον ΟΣΕ για να ξεκουραστούν απο τη δεύτερη δουλειά που έκαναν έξω,η για αυτούς που έκαναν βάρδια απο το σπίτι ,σίγουρα δε θα ήταν καλά όπου και αν πήγαιναν!!! Αλλωστε ο ΟΣΕ για πολλούς ήταν μεγάλο μοναστήρι.Τώρα απλά ζορίζονται. Τι να κάνουμε στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε. Αλλωστε 28 και κάτι χρόνια στον ΟΣΕ (επι των αμαξοστοιχιών),δικαιούμαστε να έχουμε άποψη.Και φυσικά δε λέμε καλά που φύγαμε. Αυτό όχι. Αλλά αφου ήρθαν έτσι τα πράγματα, το μετα συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλικαρια , ημουν επι των αμαξοστοιχιων και τη δουλεια μου την αγαπουσα.Μου αρεσε πολυ.Αλλα αισθανθηκα οτι ημουν στον "Τιτανικο" που βουλιαζε μετα την προσκρουση στο παγοβουνο.Και βεβαια ηταν πολυ ομορφα μεσα στον "Τιτανικο" αλλα ... βουλιαζε ! Η "βαρκα" που βρηκα και εφυγα με μεταταξη μπορει να μην ειναι ο "Τιτανικος" που αγαπουσα , αλλα με πηρε μακρυα, με ασφαλεια και ανεση (δεν ειμαι στο Υπ.Πολιτισμου αλλα ολες οι "βαρκες" μοιαζουν πολυ , ειδικα στην αισθηση ασφαλειας που προσφερουν ).Γι αυτο την αγαπω.Θα θυμαμαι παντα και για παντα τον δικο μου "Τιτανικο" αλλα ευτυχως που βρηκα την "βαρκα" κι εφυγα μακρυα.Προσπαθησα να σωσω και αλλους , τους φωναζα να ανεβουν κι αυτοι στην "βαρκα".Καποιοι με ακουσαν κι ανεβηκαν μαζι μου αλλα πολλοι δεν μ ακουσαν και μερικοι με κοροιδευαν που φευγω.Συμπονω αυτους που εμειναν , η σκεψη μου ειναι μαζι τους και μακαρι στο τελος το "καραβι" να μην βουλιαξει.Μακαρι να εκανα λαθος και τα παλικαρια που εμειναν στο "πλοιο" να ειναι ασφαλη για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συν/φοι, διαβασα ολους με προσοχη. Τωρα καποιος δημ/φος κατι ηθελε να κανη, να γραψη, να αποκαλυψει....Σαφως κ η πλειονοτητα αυτης της καστας ειναι μονο για την παρτη τους, κ πιανουν εναν-εναν τομεα εργαζομενων, τον ΣΚΙΖΟΥΝ στην κυριολεξια, ενω αυτοι θελουν να ειναι στο απυροβλητο,(λες κ δεν θαρθη η σειρα τους-απλα τους αφηνουν τελευταιους- σαν τους κουκουλοφορους..), κ κανουν οτι τους επιτασει ο ΑΡΧΩΝ.......! Λοιπον για ολους εμας που ηρθαμε στην δουλεια του σιδ/κου 22,23,24,25 χρονων παιδια, περασαμε 27, 28,30,32 χρονια εδω τα καλυτερα μας κ παραγωγικοτερα στη ζωη καθε ανθρωπου, δημιουργησαμε οικογενειες ,φιλους, εχθρους, γνωστους, την προσωπικοτητα μας σε καθε τομεα, μαθαμε τοσα τοσα, ταξιδεψαμε ζωντανα κ με την φαντασια μας , σε καθε μερια που μπορουσαμε, γενικα καναμε παρα πολλα πραγματα, σ' αυτα τα χρονια, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΗ ΜΟΝΟΚΟΝΤΥΛΙΑ? Πως μπορει να πη αμαν κ πως να φυγω κ να ριξω μαυρη πετρα? ΠΩΣ? Μονο οσοι ηταν ξενα σωματα τοσα χρονια κ δεν ειχαν σχεση καμια ουτε με τον ιδιο τους τον εαυτο, (ποσον μαλλον με συν/φους κ επαγγελμα!!!),αυτοι ειναι ''ανετοι'', οπου κι αν μεταφερθουν κ βρεθουν, κ παντα ξενοι. Πιστευω κανεις δεν ηθελε να φυγη ετσι, ολοι θα θελαμε να τελειωση ομαλα ο επαγγελματικος μας βιος, με τις καταλληλες συνθηκες (αμοιβων , προαγωγων, θεσης, συνταξιοδοτησης κλπ), κι οχι οπως τωρα, οπως το θελησαν οι κυβερνωντες κ που ποτε δεν φανταζομασταν ακομα κι ο πιο φευγατος νους σιδηροδρομικου. Μετα απο λιγο καιρο ολοι πιστευω να διαπιστωσουμε ποσο ηταν ο σιδ/μος στο αιμα μας, στο μυαλο μας, στην ζωη μας......! Την Υγειά μας να χουμε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΓΕ !!!
    'ΠΡΟΕΔΡΕ' ΤΑ ΛΕς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...
    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην λογική ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και στην αρχή ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι της αποδείξεως του αντιθέτου, Ο κύριος Ρηγόπουλος δεν πρέπει να τύχει της κριτικής που έχουμε υποχρέωση όλοι μας να κάνουμε στα υπόλοιπα λαμόγια της δημοσιογραφίας.

    Ο άνθρωπος αυτός με ευγένεια και αξιοπρέπεια ζήτησε μία συνέντευξη και μετέφερε αυτά που όλοι μας λέμε καθημερινά χωρίς να αλλάξει το παραμικρό. Νομίζω ότι αν τον κατηγορούμε για κάτι, είμαστε άδικοι μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 320 τεύχος Γ 20-05-2011 που αφορά μεταφορά προσωπικού από ΟΣΕ Α.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    Σ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ τις 23 Μαΐου 2011 9:54 π.μ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε συνθήκες μνημονίου, κρίσης, απολύσεων κλπ, οι μεταταγμένοι στο ΥΠΠΟΤ και όχι μόνο, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι να το πω, ανακουφισμένοι να το πω, πάντως όχι απογοητευμένοι.
    Για να απαλύνω λίγο τον πόνο μας, αλλά και αυτών που λένε "τι είχαμε και τι χάσαμε", να υπενθυμίσω οτι σε λίγο καιρό στον ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά, τίποτα δεν θα μοιάζει με αυτά που ζήσαμε. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά, δεν υπάρχουν εξάλλου και άλλες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΘΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK "GREEK REVOLUTION".ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ? ΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟ ΤΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!!! ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ 900 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ?(ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΙΚΑ)?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση