Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι μετατάξεις μας δεν θα υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Με τον τίτλο «καθησυχάζει το υπουργείο αλλά ανησυχούν οι εργαζόμενοι» η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει άρθρο από το οποίο προκύπτει ότι οι μετατάξεις από τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ που έχουν δρομολογηθεί δεν θα υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις.
Σε άλλο άρθρο η ίδια εφημερίδα με τίτλο: «ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση» δημοσιεύει τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα.
--------------------------
Καθησυχάζει το υπουργείο - ανησυχούν οι εργαζόμενοι
Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στις συγκοινωνιακές εταιρείες προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες αφήνουν... παράθυρο για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς προβλέπουν μετατάξεις μέσω κριτηρίων και αξιολόγησης ΑΣΕΠ.
Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διαβεβαιώνουν ότι οι μετατάξεις στον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ δεν θα υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, μάλιστα, μέχρι τώρα έχουν γίνει 961 μετατάξεις από τον ΟΑΣΑ, 333 από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και 1.583 από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το δεύτερο κύμα μετατάξεων σε αυτούς τους οργανισμούς να γίνει μέσω ΑΣΕΠ με κίνδυνο πολλοί από τους εργαζομένους να απολυθούν αν κριθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.
Κι αυτό γιατί τόσο ο νόμος για την εξυγίανση του σιδηροδρόμου όσο και ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών περιλαμβάνουν πρόβλεψη και για δεύτερο κύμα μετατάξεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις νέες διοικήσεις ύστερα από τις συγχωνεύσεις των εταιρειών, την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων και τον επανακαθορισμό των αναγκών και του αριθμού των εργαζομένων.
Το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με το δεύτερο κύμα μετατάξεων όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζεται ότι όλες οι επόμενες μετατάξεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
«Πρόκειται για μια συγκαλυμμένη υιοθέτηση της απαίτησης της τρόικας για 45.000 απολύσεις στο Δημόσιο», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης.
«Θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι», προσθέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Μιχάλης Λιαγούρης.
----------------------------------
ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση
«Οχι» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λέει η ΝΔ και αντιπροτείνει τη «μισθωτή εφεδρεία». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχείρησε να εφαρμόσει -αλλά δεν πρόλαβε λόγω των πρόωρων εκλογών του Οκτώβρη του '09- ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στον ΟΣΕ και αυτό προβλέπει την απομάκρυνση από το Δημόσιο υπαλλήλων που θα αμείβονται χωρίς να λαμβάνουν τα επιδόματά τους.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που έχει ανακύψει τα τελευταία 24ωρα, παρέπεμψε στο επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που αναφέρει μόνον «πάγωμα» των προσλήψεων και όχι απολύσεις.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να γίνει πιο λειτουργικός, χωρίς να υπάρξει απόφαση απολύσεων, καθώς θεωρούν ότι θα αποδώσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μετατάξεων, αλλά και η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις που θα εφαρμοστεί -όπως σημειώνουν- μετά το τριετές «πάγωμα». Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πάντως, υπάρχουν και βουλευτές που δείχνουν (χωρίς να το παραδέχονται δημόσια) να συμφωνούν με παλαιότερη δήλωση του κ. Θ. Πάγκαλου ότι μπορούν να υπάρξουν απολύσεις υπάλληλων σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν.
Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, πάντως, εξελίσσεται σε ακόμη ένα εμπόδιο στην πορεία προς την πολυσυζητημένη συναίνεση.
Σαφής απάντηση
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί, πάντως, ότι απάντησε με σαφήνεια στους εκπροσώπους της τρόικας, που ζήτησε να υπάρξει εθνική συνεννόηση εν όψει του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, όταν είπε ότι «στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση και αξιοπρέπεια».
Τις ενστάσεις του για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική αναμένεται να τις εκφράσει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, θα καταθέσει στον κ. Παπανδρέου τις προτάσεις που παρουσίασε στο πλαίσιο του «Ζαππείου 2» και θα επισημάνει ότι ίδιος δεν ακολουθεί στείρα αντιπολίτευση, ούτε διαφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί. Θεωρεί ότι η πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο.
«Κύκλος» επαφών στην Ευρώπη
Συναντήσεις με Γιούνκερ και Ρεν
«Κύκλο» επαφών με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους προετοιμάζει αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς. Στόχος του είναι να παρουσιάσει ο ίδιος σε ηγέτες των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης αλλά και σε παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται συναντήσεις με τον κ. Ο. Ρεν, αλλά και τον πρόεδρο του eurogroup κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να «κλειστεί» και ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζ. Κ. Τρισέ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει να δει τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Ε. Κένι και τον ομόλογό του, της Ισπανίας κ. Μ. Ραχόι. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, θα επιχειρήσει να δώσει την εικόνα της δημιουργίας ενός ενιαίου «μετώπου» των χωρών που αντιμετωπίζουν μεγάλη δημοσιονομική κρίση.

6 σχόλια:

  1. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιωργάκη Παπανδρέου γευτήκαμε μέχρι τώρα τον Σοσιαλισμό. Στη συνέχεια, απ' ότι φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ της Τρόϊκας θα διδάξει και λίγη βαρβαρότητα, έτσι για να μην μείνουν μερικοί που το ψήφισαν με το παράπονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διαβεβαιώνουν ότι οι μετατάξεις στον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ δεν θα υπαχθούν στη νέα ρύθμιση" .... Γιατι ? Απο που ως που θα μπορουσαν οι δικες μας μεταταξεις να υπαχθουν σε μια τετοια ρυθμιση ??? Θα μας γυριζαν πισω σε ΟΣΕ/ΤΡΕΝΟΣΕ και θα μας ελεγαν να ξανακανουμε την διαδικασια μεσω ΑΣΕΠ αυτη τη φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ "ΕΜΜΕΣΩΝ" ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΑΣΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ο κύβος των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ερρίφθη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας σαφώς και δεν αναφέρεται στίς μετατάξεις που έγιναν η σε αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το νόμο 3891. Αναφέρεται στο δεύτερο κύμα μετατάξεων σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΑ κ.λ.π και σε όσες γίνουν στο μέλλον. Θα γίνονται μεσω ΑΣΕΠ. Οσοι απορρίπτονται πάπαλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδια ξερει κανενας ποτε θα πληρωθουμε απο το υπ.πολιτισμου? Χρηστος Κατερινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο ούτε τα λογιστήρια δεν το ξέρουν ακόμη αυτό!

    Φοβάμαι ότι θα γίνουν παχιές οι μύγες (θα βγει ο Αύγουστος) για να πληρωθούμε. Κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση