Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χρεωστικά υπόλοιπα.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία φήμη σε σχόλια και τηλεφωνήματα, ότι οι μεταταγμένοι που είχαν χρεωστικό το τελευταίο τους εξοφλητικό πρέπει να καταθέσουν το ποσό της χρέωσης σε κάποιο λογαριασμό και επίσης ότι αν αυτό δεν γίνει δεν θα φύγουν οι φάκελοι υπηρεσιακά για τον νέο εργασιακό φορέα.
Δεν είμαστε νομικοί, πιστεύουμε όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι. Σε λίγες μέρες θα έχουμε απάντηση από το δικηγορικό γραφείο όπου θέσαμε το θέμα. Όμως οι πληρωμές σε χρεωστικά υπόλοιπα συνήθως γίνονται με επίσημη ατομική ειδοποίηση στην οποία θα αναφέρεται το ποσό της οφειλής, ο τρόπος πληρωμής και η προθεσμία πληρωμής.
Κάποιοι κυκλοφόρησαν μία φήμη ότι τηλεφωνικά δόθηκε ένας αριθμός λογαριασμού και ότι σε αυτό το λογαριασμό θα καταθέσουν οι συνάδελφοι το ποσό του χρεωστικού υπολοίπου και μετά θα στείλουν με τηλεομοιοτυπία (FAX) το παραστατικό πληρωμής σε κάποιον αριθμό ο οποίος και αυτός δόθηκε τηλεφωνικά. Αυτοί οι τρόποι συναλλαγής είναι για το μπακάλικο της γειτονιάς και όχι για λογιστήρια υπηρεσιών. Τα λογιστήρια υπηρεσιών θα ειδοποιήσουν ατομικά, θα αναφέρουν το ποσό της οφειλής, τον τρόπο πληρωμής και την προθεσμία μέσα στην οποία θα μπορεί ο μεταταγμένος υπάλληλος να καταβάλει την οφειλή.
Τους φακέλους δεν νομίζουμε ότι μπορεί να τους κρατήσει ο ΟΣΕ ή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο διάστημα θα υπάρχει η παραπάνω εκκρεμότητα. Είναι υποχρεωμένοι να τους διαβιβάσουν έγκαιρα στον νέο εργασιακό φορέα. Η εκκρεμότητα δημιουργήθηκε από σειρά λαθών και παραλείψεων των υπηρεσιών του ΟΣΕ  και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι υπάλληλοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τα παραπάνω λάθη και παραλείψεις.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω προς το παρόν γιατί δεν είμαστε ενημερωμένοι αρκετά για να το κάνουμε. Θα ενημερωθούμε από το δικηγορικό γραφείο και θα σας πούμε περισσότερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ποτέ δεν τρέχουμε να καταθέσουμε χρήματα σε ένα λογαριασμό που μας έδωσαν τηλεφωνικά κάποιοι, έστω και αν αυτοί κατέχουν μία υπεύθυνη θέση σε λογιστήριο υπηρεσίας. Τα θέματα αυτά ρυθμίζονται με επίσημα έγγραφα και όχι με μεθόδους που χρησιμοποιούμε στη λαϊκή της γειτονιάς.  

18 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΥΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμένα που πήρα το λογιστήριο μου είπαν για ένα λογαριασμό να καταθέσω το ποσό που είναι χρεωστικό και να τους στείλω με φαξ την απόδειξη.Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά πρέπει εγράφως να ενημέρώσει τους ενδειαφερόμενους,επίσης ούτε να διανοηθούν να εκβιάσουν με την προώθηση των φακέλων μας στον νέο φορέα μας.Συνάδελφοι θα πρέπει νομίζω να κινηθούμε νομικά για την επισπευση των φακέλων μας στον νέο φορέα αν δεν υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα.Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ ΄μου είπε για την Τραινοσε το μεγαλύτερο μέρος των φακέλων είναι έτοιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΨΗΦΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρ 9 ΑΡΘΡΟ 16 3891/2010
    <>
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ . ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ 1 ΙΚΛ. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ 23-24 ΚΑΙ Ο (ΤΥΧΩΝ) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΝΥΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (23-24 ΕΤΗ). ΑΡΑ ΤΟ 1 ΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕ 25-26 ΧΡΟΝΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΟΛΟΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελευταια ενημέρωση απο την διεύθυνση προσωπικού για τους ατομικούς φακέλους των μετατασσόμένων είναι ότι μέχρι τα μέσα της άλλής εβδομάδας θα έχουν φύγει για τον νέο φορέα του μετατασσόμενου.Μου δήλωσαν ρητά ότι ή μεταφορά δεν έχει καμία σχέση με το χρεωστικό υπόλοιπο που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο συνάδελφο.Να μην πανικοβάλονται λοιπόν οι συνάδελφοι με διάφορες ραδιοαρβύλες.Η εξόφληση θα δούμε πως θα γίνειπρέπει να γίνει συντεταγμένα και όχι μέσω τηλεφώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 18 Μαΐου 2011 3:19 μ.μ.

    «Πες τα Χρυσόστομε» ...

    Πανικό έχουν πάθει κάποιοι και μάλιστα χωρίς λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδια τι χαζα ειναι αυτες με τους λογαριασμους. ατομικα μιλωντας πηγα στο λογιστηριο, εδωσα το ακριβες ποσο και μου εδωσαν οι ανθρωποι το χαρτι οτι κατεθεσα στο λογιστηριο τα χρωστουμενα και τελειωσα. η υπαλληλος μου ειπε οτι ατο ονομα μου πια δεν φαινονται χρωστουμενα και το βλπεπει αυτοματα μεσω του συστηματος η αθηνα. εξοφληστε και εσεις μεσω του δικου σας λογιστηριου και τελειωσατε. τοσο απλα (θεσσαλονικη ολα αυτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι της κίνησης αμάξ/χιών λόγω κερδισμένου δικαστηρίου για το ακαταστατο ωράριο, έχουν να λαμβάνουν από την Τραινοσε με τελεσίδικη απόφαση. Θα μας ζητάνε κι από πάνω τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω που ημουν καθαρος απο Αν κ Αδ στο χαρτι πληρωμης ηρθε με -404,33,και σε αλους συναδελους στη Θεσ/νικη.Πηγαμε στο λογιστηριο καταθεσαμε το ποσο μας σφραγισαν τα χαρτια και τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν χρειάζεται να το παιδεύουμε με νομικές συμβουλές από δικηγόρους αυτό το ζήτημα, υπάρχουν σοβαρότερα.
    Ούτε υπάρχει περίπτωση να κρατηθούν οι ατομικοί φάκελοι για χρεωστικά υπόλοιπα.
    Οι συνάδελφοι της Αθήνας και Θεσ/νίκης ή όσοι μπορούν να βρεθούν εκεί, πληρώνουν στα αντίστοιχα λογιστήρια και ταμεία και οι συνάδελφοι της επαρχίας καταθέτουν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του ΟΣΕ ή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στέλνοντας το καταθετήριο με φαξ στο αντίστοιχο λογιστήριο. (το καταθετήριο είναι ταυτόχρονα και απόδειξη πληρωμής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΗ [ΑΛΛΑ ΒΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ] ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΥΠΕΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΕΙΣΕΙ Η ΔΠ ΟΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ!!!!!ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 19/5 10:03
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΜΗΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω παιδια πηγα και το πληροσα στην καρολου 430 γραφειο καλη τυχη μαγκες
    ΝΙΚΟΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ?ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ..ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση