Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι απαντήσεις από την επίσκεψή μας στον Κο Ρωμανιά.

Την Παρασκευή 13/05/2011 το απόγευμα συναντηθήκαμε με τον Κο Ρωμανιά.

Παραθέτουμε πιο κάτω ερωτήσεις και απαντήσεις τις οποίες μας έδωσε.


Αλλαγή ασφαλιστικού φορέα.
Έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε ασφαλιστικό φορέα, σε ποιο μπορούμε να πάμε και τι μας συμφέρει να κάνουμε;
Απ’ ότι θυμόταν έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε και να πάμε στον φορέα που μεταταχτήκαμε. Όμως, όπως μας είπε, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να γενικευθούν. Κι αυτό γιατί όσοι έχουν κλείσει 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 στο ΤΑΠΟΤΕ έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και υπάγονται στις ρυθμίσεις που διέπουν το ΤΑΠΟΤΕ. Δεν τους πιάνουν δηλαδή οι ρυθμίσεις του καινούριου νόμου και διατηρείς τα όρια ηλικίας τα παλιά αφού δεν σε πιάνουν οι καινούριες ρυθμίσεις. Βέβαια αυτό έχει και κάποια μειονεκτήματα, όπως πχ. η εξαγορά του στρατού μπορεί να γίνει αφού κλείσεις το 58ο έτος. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει την 25ετία δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και υπάγονται σε άλλη κατηγορία, οπότε τους πιάνει ο καινούριος νόμος και ισχύουν άλλα.
Τώρα, για να υπογράψουμε την δήλωση αλλαγής ασφαλιστικού φορέα, επειδή το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, δεν θα πρέπει να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις γιατί «πρέπει να υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος που να ορίζει κάτι τέτοιο», την οποία αν έχει κανείς θέλει να του την πάμε να την δει ή όπως μας είπε θα προσπαθήσει να την βρει ο ίδιος.
Η μη δήλωση του ασφαλιστικού φορέα επηρεάζει την μισθοδοσία;
Μας είπε ναι, την επηρεάζει όσον αφορά τις κρατήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, αλλά η αλλαγή αυτή καθορίζει και το συνταξιοδοτικό του κάθε ασφαλισμένου. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια σύγκριση από τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Γενικά αφού μας υπογράμμισε ότι αυτά είναι σοβαρά ζητήματα, πρέπει:
·                Να ζητηθεί η εγκύκλιος που σου δίνει το δικαίωμα να αλλάξεις ασφαλιστικό φορέα.
·                Επειδή προκύπτουν πολλές περιπτώσεις πρέπει να ερευνηθούν όλες.

Μισθολογικό κλιμάκιο.
Θα πρέπει η νέα υπηρεσία να σε εντάξει και να σου αναγνωρίσει όλα τα χρόνια τα οποία είχε αναγνωρίσει και ο ΟΣΕ μισθολογικά. Επειδή όμως, όπως μας είπε, μπορεί να υπάρχει ασάφεια στον νόμο, αυτή συμπληρώνεται με κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο η οποία μπορεί ακόμη να μην έχει βγει.

Εφάπαξ.
Απ’ ότι γνωρίζει οι διατάξεις του ταμείου προνοίας δεν έχουν πειραχτεί, αλλά αυτό θέλει περαιτέρω έρευνα από τον ίδιο. Αφού και εδώ η αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα μπορεί να δημιουργήσει θέμα και ως προς το εφάπαξ.

Συνταξιοδοτικό.
Το γενικό πλαίσιο που ισχύει για την συνταξιοδότηση είναι το εξής:
Όσοι έχουν ασφαλιστεί πριν την 01/01/1983 συνταξιοδοτούνται με 35 χρόνια ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
Όσοι έχουν ασφαλιστεί μετά την 01/01/1983 στην 35ετία πρέπει να έχουν συμπληρώσει και το 58 έτος. Βέβαια, όπως μας είπε, αναμένεται και νομοσχέδιο καινούριο, το οποίο θα είναι διευκρινιστικό.
Στις γυναίκες αν έχουν συμπληρώσει 25ετία συνολικά μέχρι την 31/12/2010 και έχουν ανήλικο παιδί μέχρι αυτή την ημερομηνία, (πρέπει να συντρέχουν και οι δύο λόγοι), μπορούν να φύγουν στα 50. Εάν η συμπλήρωση 25ετίας γίνεται το 2011 και το παιδί είναι ανήλικο τότε προστίθενται 2 χρόνια, δηλαδή φεύγουν στα 52 με πλήρη και στα 50 μειωμένη. Εάν οι παραπάνω δύο προϋποθέσεις ισχύουν για το 2012 τότε φεύγουν στα 55 και από ’κει και πέρα (από το 2013 και μετά) στα 65. Τώρα αν μέχρι το τέλος του 2010 είχε συμπληρώσει (η γυναίκα) 18 χρόνια και 4 μήνες δηλαδή 5500 ένσημα και το παιδί δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί θεμελιώνει δικαίωμα και εξ αυτού του λόγου, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση φεύγει στα 50 με μειωμένη και στα 55 με πλήρη. Εννοείται ότι μπορεί να φύγει και στα 51 ή 52 ή …, αλλά κάθε χρόνος που υπολείπεται μέχρι τα 55 θα γίνεται μείωση 6%.
Στο δημόσιο μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της διάταξης και ο άντρας και η γυναίκα. Για τους άντρες, για το ΤΑΠΟΤΕ όπως και στα άλλα ειδικά ταμεία δεν ισχύει αυτό και ισχύει μόνο αν ο άντρας είναι χήρος. Αν τώρα είναι διαζευγμένος, με δικαστική απόφαση και έχει κλείσει 25ετία τότε έχει θεμελιώσει και μπορεί να κάνει χρήση της αυτής διάταξης, ενώ για το ΙΚΑ δεν ισχύει αυτή η πρόσθετη διάταξη. Σε αυτές βέβαια τις διατάξεις να συντρέχουν και οι δύο προϋποθέσεις.

Τέλος.
Δέχτηκε να αναλάβει την έρευνα και την μελέτη για όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως, γι’ αυτό και θα τον ξαναενοχλήσουμε την ερχόμενη Τετάρτη. Από την μεριά μας (αφορά όλους μας) καλό θα είναι αν μπορούμε να βρούμε οποιοδήποτε στοιχείο να του το προσκομίσουμε.

23 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΓΩ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ .ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΓΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ/ΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .ΜΑΚΑΡΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΙΚΑ .ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι πρέπει να διεκδικήσουμε τα εκτός χρόνια υπηρεσίας απο τον Ο.Σ.Ε απο την στιγμνή μάλιστα που ο Ο.Σ.Ε τα είχε ανααγνωρίσει δημιουργείται προηγούμενο που μπορούμαι νομικά να το στηρίξουμαι. Η αναγνώριση υπηρεσίας ως χρονοεπίδομα ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ

    " 4 Απριλίου 2011, 10:04 | Γ.Κ

    Στους μετατασσόμενους από τον ΟΣΕ βάσει του άρθρου 88 φαίνεται ότι θα υπάρχει επιλογή ασφαλιστικού φορέα κύριας και επκουρικής σύνταξης. Όσον αφορά το ταμείο πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ)θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο πως θα αποδίδεται βάσει και των ποσών που έχουν ηδη καταβάλλει οι εργαζόμενοι. Καλύτερο είναι να αποδοθεί ΕΦΑΠΑΞ σε κάθε μετατασσόμενο ότι του αναλογεί βάσει καταστατικού σαν να αποχωρούν από τον ΟΣΕ. Όσοι έχουν λίγα χρόνια (κάτω από 20) να επιλέγουν η την παραμονή στο ΤΑΠΟΣΕ η να παίρνουν ολες τις εισφορές τους (βάσει καταστατικού) αλλά έχουν αρκετό χρόνο να ασφαλιστούν σε νέο ταμείο πρόνοιας. Όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια (βάσει καταστατικού δικαιούνται ΕΦΑΠΑΞ) να μπορούν να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί βάσει του καταστατικού του ΤΑΠΟΣΕ (π.χ. για 27 έτη 27/30 προσαυξημένα κατά 30%) σαν αποχωρόύντες με οποιοδήποτε τρόπο απο την Υπηρεσία. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος έχει το σχέδιο νόμου το οποίο λέει ότι μετατασόμαστε στους νέους φορείς με τα συνολικά έτη προϋπηρεσίας (πραγματικά και αναγνωρισμένα) να το στείλει στο argentonet@gmail.com
    Πρέπει να πιέσουμε μήπως και βγει εγκύκλιος πριν πάμε με αγωγές.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ???
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το Μισθολογικο Κλιμακιο στο φορεα υποδοχης θα ηθελα να ρωτησω
    1) Ποιος και με ποιο τροπο μπορει να βγαλει ερμηνευτικη εγκύκλιο;
    2) Μπορουμε να παρουμε απο το κ. Ρωμανια μαι γνωμοδότηση για το Μισθολογικο και την προυπηρεσια που μας είχε αναγνωρίσει ο ΟΣΕ έτσι ώστε να την χρησιμοποιησει καθενας στο φορεα υποδοχης του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνουμε με τον 16/5 4:30 μια γνωμοδοτηση ή κατι επισημο για να το δειξουμε στις διευθυνσεις προσωπικου. ειναι πολυ σημαντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ και εγώ με το να ζητήσουμε γνωμοδότηση. Μάλλον θα πρεπει να το ζητήσει κάποιος από τους συναδέλφους που έκλεισε ραντεβού και ήταν παρών στη συνάντηση με Ρωμανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλος η αγωνία και το άγχος για τους υπό μετάταξη από ΟΣΕ – ΤΡΕΝΟΣΕ στο Υπουργείο Υγείας.
    Τα χαρτιά μας βρίσκονται στο ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, ο αριθμός ΚΑΔ είναι: 55010
    και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ.
    Σ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το παιδείας ξέρει κάποιος τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με το παιδειας νομιζω πως εκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς bloger.Η ωρα 12:49 π.μ.ή 12:44 π.μ.δεν υπαρχει.Λεμε 00:49 π.μ.και 00:44 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς ανώνυμο 18 Μαΐου 2011 12:58 π.μ.

    Την εμφάνιση και τη μορφή της ώρας την κανονίζει η google που μας φιλοξενεί. Εμείς είμαστε απλοί μετατασσόμενοι σιδηροδρομικοί, με αρκετές γνώσεις βέβαια στη δημιουργία σελίδων αλλά μέχρι εκεί. Μπροστά στην ομάδα που προγραμματίζει τον blogger εμείς είμαστε διαδικτυακά αναλφάβητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βγήκε το ΦΕΚ 289 Γ 4/5/11 με μετατάξεις σε ΟΠΑΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρ 9 ΑΡΘΡΟ 16 3891/2010
    <>
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ . ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ 1 ΙΚΛ. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ 23-24 ΚΑΙ Ο (ΤΥΧΩΝ) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΝΥΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (23-24 ΕΤΗ). ΑΡΑ ΤΟ 1 ΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕ 25-26 ΧΡΟΝΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Τέλος η αγωνία και το άγχος για τους υπό μετάταξη από ΟΣΕ – ΤΡΕΝΟΣΕ στο Υπουργείο Υγείας.
    Τα χαρτιά μας βρίσκονται στο ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, ο αριθμός ΚΑΔ είναι: 55010
    και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ.
    Σ.Λ
    17 Μαΐου 2011 5:38 μ.μ."

    ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΑς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΡΤΕς ΑΛΛΑΓΕς ΣΕ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΕς ΣΥΝΔ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ 'ΑΡΧΙΚΗ' ΛΙΣΤΑ. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗς Π.Ο.Σ. ???
    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.ose.gr/Portals/0/News/ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ.pdf

    http://www.ose.gr/Portals/0/News/OSE-METAFORA.pdf

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ-ΜΕΤΑΤΑΞΗ (ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ) ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ... ΚΛΠ
    ΓΙΑΤΙΙΙ;;; ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ... Κ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ Β' ή Γ' ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ πχ(ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ή ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ)ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ???
    ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΕ(ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ,ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βγήκε το ΦΕΚ 297Γ 10/05/2011, στο οποίο υπάρχουν μετατάξεις εκτός των άλλων για 3 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!! Αυτό την ίδια στιγμή που εκκρεμούν οι μετατάξεις ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ελεγκτικό συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μετάταξη της ΕΡΓΟΣΕ τελείωσε στις 11 Απριλίου, πριν 5 εβδομάδες δηλαδή...Αυτό για να καταλαβαίνετε κάποιοι αφενός γιατί καθυστερούν οι μετατάξεις ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και αφετέρου για να βλέπετε τι βύσματα εργάζονταν στην ΕΡΓΟΣΕ. Και προσλήφθηκαν με μέσον στην εταιρεία τα τελευταία 10-15 χρόνια, και παίρνανε καλύτερους μισθούς και τους μετατάσσουν στο στενό δημόσιο σε καίρια πόστα...Περιμένετε κορόιδα για το ελεγκτικό...Α, και στην απόφαση αναφέρει μετάταξη, όχι μεταφορά. Και ούτε λόγος για μισθολογικό κλιμάκιο, προυπηρεσία στις εταιρείες κλπ τρίχες κατσαρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και φυσικά για αυτά τα άξια παληκάρια, εννοείται πως οι θέσεις είναι κενές οργανικές και όχι προσωποπαγείς (συνιστώμενες). Άξιος ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ;ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΙΣ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΗΜΗΣΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ¨ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ,ΣΤΟ ΤΑΠΟΤΕ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση