Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Επιλογή ασφαλιστικού φορέα.

Το θέμα που επείγει για τους συναδέλφους που έχουν ήδη μεταταγεί αλλά και θα απασχολήσει όσους μεταταχθούν είναι η επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Εδώ και αρκετές ημέρες πιέζουμε το δικηγορικό γραφείο να μας απαντήσει πάνω στα βασικά κριτήρια που θα βοηθήσουν τον καθένα μας να κάνει σωστά την επιλογή του.
Υπάρχουν και οδηγίες για το τι θα αναγράψουμε στην υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώσουμε για την επιλογή ασφαλιστικού φορέα.
Την Παρασκευή θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό.

39 σχόλια:

  1. Συγχαριτήρια στα μέλη της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ
    για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους.

    Εχω όμως ένα και μοναδικό ερώτημα :

    Γιατί με ξένα κόλυβα να τρώνε και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν φίλε μου εννοείς ότι με χρήματα των εγγεγραμμένων στο σύλλογο πληρώνεται το δικηγορικό γραφείο και επειδή δημοσιεύονται οι απαντήσεις ελεύθερα στο internet βολεύονται και όλοι όσοι δεν εγγράφηκαν έχεις δίκιο. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση επειδή δεν μπόρεσαν όλα τα μέλη της συντονιστικής σε κάθε πόλη να πάρουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα τηλεδιάσκεψης και να γίνει η ενημέρωση από εκεί πήραμε απόφαση να δημοσιευτεί στο ελεύθερο blog για να το διαβάσουν όλοι ανεμπόδιστα.
    Είμαστε ακόμη στην αρχή και δεν οργανώθηκαν όλοι όπως πρέπει… οπότε καλύτερα να φάει κάποιος από τα ξένα κόλλυβα παρά να μείνει κάποιος που δεν πρέπει νηστικός!

    Ελπίζω να σε κάλυψα, γιατί μόλις επέστρεψα λίαν χαμογελαστός από εξαιρετικά σοβαρή «υπηρεσιακή υπόθεση» η οποία έλαβε χώρα σε ταβερνείο απόμερο με βιολογικό κρασάκι κ.τ.λ. (Μέχρι να πάμε για γενικές εξετάσεις και να μας τα κόψουν όλα…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργυρίου Κωνσταντίνος11 Μαΐου 2011 στις 8:06 π.μ.

    Φίλε Ανώνυμε της 11 Μαΐου 1:38.
    Ξένα κόλυβα δεν τρώει κανένας. Άλλο η πληροφόρηση (δωρεάν) και άλλο οι αγωγές (εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ,
    1. Ο 3891 ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
    2. ΜΕΤΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ (maximum τα 30 ΧΡΟΝΙΑ)ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΥΑΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 30%, ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ (συνταξιοδότηση, λύση σχέσης εργασίας)
    3. ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 20, ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΚΑ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΥΕΤΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ Ο 3891 ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΣΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΩ 5 Η 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΝΕΟ ΑΣΦΑΚΛΣΙΤΙΚΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ). ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ ΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ 5ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτα ολα φιλοι πρεπει να οργανωθουμε ΟΛΟΙ στον νεο μας Συλογο !! κ για οσα αναφερει ο ανωνυμος(...γιατι αραγε χωρις ονομα?)9,01, αλλα κ ο ΝτινοςΑργ., κ ο πιο πανω 1ος ανωνυμος. Πρεπει ο δικηγορος (κοινος κ οχι αλλος για τους μεν κ αλλος για τους δε...), να το ψαξη κ μαλιστα γρηγορα. Ο ΣΙ ΝΤΙ , αλλα κ ολοι οι υπολοιποι του συντονιστικου, ειναι ανοικτοι σε ολους κ ετοιμοι για καθε απαντηση κ προβληματισμο(εφ΄οσον ξερουν βεβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OTAN ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Π.Χ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΔΗΛΑΔΗ 10?ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάει με την αναγνωρισμένη προϋπηρεσία, δηλαδή ότι έχει αναγνωρίζει την ημέρα της μετάταξης. Αν όσο ήσουν στον ΟΣΕ είχες καταθέσει την αίτηση για να σου αναγνωριστούν τα εκτός ΟΣΕ 4 χρόνια στους καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό όπου αναφέρεται το όνομά σου θα δεις ότι έχεις 10+4=14 χρόνια προϋπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΤΞ (ΥΓΕΙΑΣ) ΑΛΛΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΟΣΕ 27,5 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ!!! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕΤΑ ΕΙΣΦΟΡΕς;;;(για το ΠΡΟΝΟΙΑς) εκει που θα παω για τα υπολοιπα 7χρονια ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΟΤΕ...?
    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΦΕΚ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΛΕΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (ΟΣΕ) ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ).ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ; ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O 3891 καθώς και το ΦΕΚ είναι σαφής:Μεταφερόμαστε στο ίδιο Μισθολογικό κλιμάκιο που είμαστε στον ΟΣΕ!! Οτι ηταν αναγνωρισμένο αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφοι οι ανησυχίες - απορίες σας μπορούν να απαντηθούν όπως καλά τα λέτε μόνο από κάποιο νομικό. Είναι λίγες οι πιθανότητες να διαβάσει κάποιος νομικός τις ερωτήσεις σας εδώ στο blog που συχνάζουν συνήθως σιδηροδρομικοί μεταταγμένοι ή μετατασσόμενοι.

    Αυτό που θα δώσει απαντήσεις και λύση είναι η επίσκεψη σε νομικό σύμβουλο, η οποία κοστίζει βέβαια και κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτοί οι λόγοι είναι που μας έκαναν να οραματιστούμε την ίδρυση ενός συλλόγου.

    Μέσα από το μπλοκ μπορεί να ακουστούν τα προβλήματα, να συγκεντρωθούν, να ομαδοποιηθούν, αλλά η δουλειά του μπλοκ φτάνει μέχρι εκεί, τη λύση θα δώσει ο σύλλογος. Η συντονιστική του συλλόγου είναι αυτή που τρέχει. Οι συνάδελφοι πολύ συμμετέχουν στη συντονιστική σήμερα και στο Δ.Σ. ενδεχομένως αύριο είναι αυτοί που διαθέτουν χωρίς αντάλλαγμα τις ελεύθερες ώρες τους για να λύσουν προβλήματα.

    Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι με τον 3891/2010 μετατάσσεσαι σε συγκεκριμένο νομό, σε συγκεκριμένο εργασιακό φορέα, σε συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης με ανάλογη ειδικότητα στον κλάδο που να αντιστοιχεί στη βαθμίδα αυτή και όλα αυτά φυσικά υπάρχουν στους πίνακες μετατασσομένων όπως έχουν δημοσιευτεί από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και στο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η μετάταξή σου.
    Κάθε αντίθετη ενέργεια στον φορέα υποδοχής είναι παράνομη και καταχρηστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάδερφοι, ο 3891 είναι απολύτως σαφής (άρθρο 16, παρ. 9).
    "...Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μι
    σθολογικό κλιμάκιο με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας στις Εταιρίες. Ο συνολικός αυτός χρόνος αποτελεί πραγματική υπηρεσία για όλα τα ζητήματα υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης."...

    Σε ερώτηση σχετικά με το μισθολογικό κλιμάκιο κατάταξης για τη μισθοδοσία στη διεύθυνση προσωπικού του φορέα που μετατασσόμαστε, διευκρινήστηκε ότι ως προϋπηρεσία θεωρείται μόνο η προϋπηρεσία στον ΟΣΕ και τις εταιρίες του. Συνεπώς, παρόλο που ο ΟΣΕ πλήρωνε τους μεταταχθέντες με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας τους (αναγνωρισμένη και πραγματική) οι νέοι φορείς αναγνωρίζουν μόνο την πραγματική.
    Ωστόσο μέ βάση το έγγραφο:
    http://www.ose.gr/Portals/0/News/OSE-METAFORA.pdf
    φαίνεται καθαρά ότι ο χρόνος προϋπηρεσίας ιεωρείται από τον ΟΣΕ ως ο συνολικός (αναγνωρισμένος και πραγματικός).
    Η διεύθυνηση προσωπικού του ΟΣΕ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσε με απάθεια και κυνισμό ότι με βάση το ΦΕΚ 188(Α)/4-11-2010
    (νόμος 3891/2010) άρθρο 16, παράγραφος 9, οι μεταφερόμενοι κατατάσσονται σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας στις εταιρίες (ως εταιρίες ορίζονται οι εταιρίες του ΟΣΕ- άρθρο 2 του 3891/2010). Συνεπώς σύμφωνα με τη ΔΠ ο νόμος είναι ξεκάθαρος και η ευθύνη βαρύνει τους μετατασσομένους που δεν τον διάβασαν επαρκώς!!!!!! Επίσης η ΔΠ ενημερώνει ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός ΟΣΕ πραγματοποιήθηκε με βάση τις συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες καταργήθηκαν. Συνεπώς δεν υφίσταται ουδεμία προϋπηρεσία εκτός οργανισμού.
    Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνάδελφοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας εκτός ΟΣΕ καλλούνται να τοποθετηθούν σε κλιμάκιο σημαντικά χαμηλότερο παρόλο που στον ΟΣΕ πληρωνόταν σε διαφορετικό.
    Επίσης με ποιό κριτήριο διώκωνται συνάδελφοι από τον ΟΣΕ με 33 χρόνια προϋπηρεσίας τη στιγμή που στον ΟΣΕ είχαν μόνο 25? Χαρακτηριστικό το παράδειγμα Αρχιμηχανικού με 33 χρόνια προϋπηρεσίας ο οποίος καλλείται να τοποθετηθεί στη νέα του υπηρεσία με 25 χρόνια, τη στιγμή όπου το κριτήριο των 33 ετών προϋπηρεσίας χρησιμοποιήθηκε για την εκδίωξή του από τον οργανισμό.
    Παρακαλώ όποιον έχει πληροφορίες ή θέλει να κινηθούμε νομικά να στείλει μήνυμα στο argentonet@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ... Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ...ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝ...ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΡ-ΠΟΛΤ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡ-ΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ ΤΡΕΝΟΣΕ Κ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛ ΕΝΣΗΜΩΝ Κ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑΤΙ;ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΜΕ Κ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ, Κ ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔ. ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΖΗΤΑΜΕ ΑΡΘΜ ΠΡΩΤ. Κ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ;ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΣΥΛΛΓ-ΣΥΜΒ ΜΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!!! ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΣΕ-ΤΡΕΝΟΣΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ,ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒ. Κ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ BESTGEORGE ΠΟΛΙ ΛΙΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ Η ΠΑΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΕΚ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ ΣΕ 4 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΠ, ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΕΙΣ? ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί συνάδελφοι, γειά σας.
    Παρακαλώ εξηγείστε μου, τι σημαίνει αυτό που έχετε γράψει σχετικά με την επιλογή ασφαλιστικού φορέα «Για τους πέραν της πενταετίας, …………..»
    Και αυτό το ρωτάω διότι είμαι ένας από αυτούς που θέλω (αν ισχύσει το 35 χρόνια ασφάλισης ή 58 ετών) περίπου 6,5 έτη ακόμα εργασίας, για να φτάσω τα 35 και 6,5 για να φτάσω τα 58 (ημερομηνία πρώτης ασφάλισης 22-08-1982 και ημερομηνία γέννησης 31-05-1959).
    Επίσης είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά (23,20,17).
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν επιλέξω ως ασφαλιστικό φορέα το «Δημόσιο». Θα ισχύσει άμεσα ο νόμος για άμεση και πλήρη συνταξιοδότηση, ασφαλισμένου στο «Δημόσιο», αυτού ο οποίος το 2011 είναι 52 ετών (όπως εγώ), έχει συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης, έχει τρία (3) παιδιά και εκ των οποίων το ένα ανήλικο;
    Αν δεν μπορείτε να μου απαντήσετε, παρακαλώ να μου συστήσετε έναν Εργατολόγο των Αθηνών, στον οποίο θα μπορώ να απευθυνθώ.
    Μοίραλης Ιωάννης
    Μεταταγείς στο Υπουργείο Πολιτισμού.
    Τηλ. 6932751333
    Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλές παρεξηγήσεις... Ξεκαθαρισμένο: Κανείς υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να επιλέξει το δημόσιο. Η μένετε ΤΑΠΟΤΕ ή πάτε ΙΚΑ. Αυτές είναι οι επιλογές. Ο νομος του Κουτρουμάνη δε βγήκε ακόμη και απ' ότι λέγεται θα περιμένεις να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις όλων των ΔΕΚΟ. Οπότε περιμένετε 2-3 χρόνια ακόμη. Όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα. Αν θέλετε να παρηγοριέστε με χαζόλογα μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε. Η πραγματικότητα είναι αυτή... και σ' όποιον αρέσει. Ποτέ κανείς ΙΔΑΧ δεν έγινε δημόσιος υπάλληλος. Αν εσείς που φύγατε θέλετε να λέγεστε έτσι, τότε περαστικά σας. Επίσης δεν ισχύει η προϋπηρεσία εκτός του ΟΣΕ. Καλή χώνεψη λοιπόν ψευτοδημόσιοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σωτηρης Καλαματα11 Μαΐου 2011 στις 11:35 μ.μ.

    Καλα θα κανεις φιλε μου να μη γινεσαι εριστικος στην κουβεντα σου! Εκ πρωτης, δε φυγαμε αλλα μας εδιωξαν! Οποτε εχει τεραστια διαφορα, καθοτι η Πελοποννησος εκλεισε! Οσο αφορα για το "ψευτοδημοσιοι" καλλιστα μπορω να σου πω, πως το εχουμε χ*****ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ καλα του τα ειπες Καλαματιανε.Για να δουμε αυτοι που θα βρησκονται σε λιγο καιρο?Ισως και ανεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αργυρίου Κωνσταντίνος12 Μαΐου 2011 στις 7:57 π.μ.

    Προς τους διαχειριστές του blog:
    Επειδή η σοβαρότητα δεν έχει γίνει υποχρέωση η ανωνυμία πρέπει να καταργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεωργαντόπουλος Δ Πάτρα12 Μαΐου 2011 στις 11:11 π.μ.

    Επειδή ο κάθε...πικραμένος βγάζει την εμπάθειά του αλλά και το κόμπλεξ και τα απωθημένα του και τη μ....κία που τον δέρνει, όπως ο ανώνυμος 11 Μαίου 2011 11.08 μμ,προτείνω και εγω να σταματήσουν οι διαχειριστές του blog να δέχονται ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πράγματι το σχόλιο του Ανώνυμου 11 Μαΐου 2011 11:17 μ.μ. είναι γεμάτο κακεντρέχεια και αποκαλεί στο τέλος τους μετατασσόμενους «ψευτοδημόσιους». Δεν μπορούμε όμως να το χαρακτηρίζουμε ούτε υβριστικό, ούτε προσβάλει πρόσωπα.

    Εκφράζει μία διαφορετική άποψη από τη δική μας. Δεν βλέπει το ξερίζωμα, εκούσιο ή ακούσιο των, μετατασσόμενων. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι μετατασσόμενοι βίωσαν και αυτοί τον ανελέητο βομβαρδισμό του εργασιακού τους βίου και όταν ξαφνικά ο βομβαρδισμός σταμάτησε αφού μετέτρεψε σε ερείπια τα πάντα, οι μετατασσόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι αληθινή η ηρεμία που επικρατεί, έστω και αν ξέρουν ότι θα χρειαστεί να ξαναχτίσουν από την αρχή τα πάντα.

    Θα μείνουμε για μήνες απλήρωτοι και οι αποδοχές μας μειώνονται κοντά στο 50% με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και μάλιστα αυξημένες. Απολαμβάνουμε όμως την εργασιακή και κατά συνέπεια την ψυχική ηρεμία στην αγκαλιά του νέου εργασιακού φορέα και το κυριότερο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν ήσυχους να ξαναχτίσουμε ότι μας γκρέμισαν. Μην ενοχλείστε από φωνές σαν την παραπάνω. Αφού δεν προσβάλει πρόσωπα και δεν είναι υβριστική αλλά εκφράζει απλά μία λάθος οπτική γωνία των πραγμάτων δεν είναι σωστό να την φιμώσουμε.

    Στους τέσσερις περίπου μήνες που λειτουργεί το μπλοκ μόνο δύο φορές χρειάστηκε να σβήσουμε σχόλια. Γιατί υπήρχε με φωτογραφική περιγραφή σε πρόσωπο συναδέλφου και παρά το ότι προειδοποιήσαμε συνεχίστηκε ο σχολιασμός. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο σοβαρότητας που δείχνουν οι σχολιαστές.

    Ο Αποκλεισμός των ανώνυμων σχολίων είναι κάτι που δεν μας προβλημάτισε ακόμη. Οι διαφορετικές απόψεις έστω και αν κρύβουν μέσα τους κακεντρέχεια, αφού δεν προσβάλουν και δεν υβρίζουν, ας ακούγονται στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου. Αν η σοβαρότητα γίνει κάποια στιγμή είδος εν ανεπαρκεία στους κόλπους των σχολιαστών τότε θα το ξαναδούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα χρόνια εκτός ΟΣε που ήταν αναγνωρισμένα; Τελικά αναγνωρίζονται? Μπορούμε να κάνουμε κάτι? απαντήστε αν ξέρετε κάτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα άτομα που ζήτησαν αναζήτηση θέσεων σε συγκεκριμένες περιοχές (νησιά ή/και νομούς) που δεν είχαν δοθεί θέσεις; Εδώ και πάνω από 2 μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτε για αυτούς τους συναδέλφους (περίπου 60 τον αριθμό) στο δε Μεταφορών περιμένουν όπως στη διαφήμιση του Jack Daniels με τους φελλούς και τα βαρέλια :). Δε θα πρέπει οι συντονιστικές να ασχοληθούν και με αυτούς τους ανθρώπους-συναδέλφους που κατά τα φαινόμενα είναι εντελώς στον αέρα ακόμα και σήμερα και κατά συνέπεια βρίσκονται στη δυσμενέστερη θέση από όλους τους υπό μετάταξη; Ο Πρόεδρος τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ανώνυμος 11 Μαίου 2011 11.17 μμ θα πρέπει να μας πει το όνομά του και τον κλάδο του για ένα και μόνο λόγο. Για να τον παρηγορούμε με το ίδιο κυνικό ύφος και με τα ίδια λόγια όταν το αγγούριιιιι της αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ θα του μπαίνει βαθειά πολύ βαθειά αργά και βασανιστικά. Για όλους έχει το πανέρι αλλά ο ανεγκέφαλος δεν εχει πάρει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ ανώνυμο 12 Μαΐου 2011 6:26 μ.μ.

    Ηρεμήστε συνάδελφοι. Δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛ.ΣΤΙΣ 2/5 ΜΕ ΦΕΚ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο ΜΟΙΡΑΛΛΗΣ ΣΩΣΤΑ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΣΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΝΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΔ. ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ στο Ε.Τ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 12.55 ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ:
    "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ", ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ...
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΗΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ (για ελεκτ.συνεδρ)!!!
    ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΚ ΤΟΥ ΔΙΚ/ΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟς ΕΚΤΥΠΩΣΗ.-
    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΤΗΣ 11/5 7:40 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ Κ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ(ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ) ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ Κ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΕΧΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡ ΠΡΟΥΠ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ ΕΣΤΩ Κ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΠΙΔ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑ ΑΝ ΕΙΔΕ ΔΕΛΤ ΕΙΔΣ ΧΤΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΩΣ (ΚΕΝΤΕΡΗΣ)ΕΜΕΙΣ ΝΠΙΔ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ:!!!! Κ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ Τ Ρ Ο Ι Κ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΜ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΔΩ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΙΑ ΜΙΑ ΘΑ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΦΤΙΑΞΑΝΕ Κ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κ ΕΓΚΡΙΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ(ΔΡΟΜΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΝΟΣΕ),Κ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΑΡΑ ΕΛΕΩ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΕΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.opengov.gr/minlab/wp-content/uploads/downloads/2011/03/sxedio_nomou.pdf

    " Άρθρο 88

    Συνταξιοδότηση Μετατασσομένων (ΟΣΕ – ΕΘΕΛ)
    Για τους υπαλλήλους που μετατάσσονται ή μεταφέρονται με βάση τις διατάξεις των
    άρθρων 16 του ν. 3891/2010 (ΦΕΚ 188 Α) και 9 του ν. 3920/2011 (ΦΕΚ 33 Α) στους
    φορείς υποδοχής που αναφέρονται στις διατάξεις των άρθρων 15 του ν. 3891/2010
    και 8 του ν. 3920/2011, οι οποίοι διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό-
    συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι τη μετάταξη ή
    μεταφορά τους, έχουν ανάλογη εφαρμογή οι διατάξεις των περιπτώσεων α, β και γ
    της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3408/2005 (ΦΕΚ 272 Α), όπως έχουν αντικατασταθεί
    με την παρ. 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (ΦΕΚ 265 Α). "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://metaose.blogspot.com/2011/05/blog-post_15.html?

    ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ88

    " 4 Απριλίου 2011, 10:04 | Γ.Κ

    Στους μετατασσόμενους από τον ΟΣΕ βάσει του άρθρου 88 φαίνεται ότι θα υπάρχει επιλογή ασφαλιστικού φορέα κύριας και επκουρικής σύνταξης. Όσον αφορά το ταμείο πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ)θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο πως θα αποδίδεται βάσει και των ποσών που έχουν ηδη καταβάλλει οι εργαζόμενοι. Καλύτερο είναι να αποδοθεί ΕΦΑΠΑΞ σε κάθε μετατασσόμενο ότι του αναλογεί βάσει καταστατικού σαν να αποχωρούν από τον ΟΣΕ. Όσοι έχουν λίγα χρόνια (κάτω από 20) να επιλέγουν η την παραμονή στο ΤΑΠΟΣΕ η να παίρνουν ολες τις εισφορές τους (βάσει καταστατικού) αλλά έχουν αρκετό χρόνο να ασφαλιστούν σε νέο ταμείο πρόνοιας. Όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια (βάσει καταστατικού δικαιούνται ΕΦΑΠΑΞ) να μπορούν να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί βάσει του καταστατικού του ΤΑΠΟΣΕ (π.χ. για 27 έτη 27/30 προσαυξημένα κατά 30%) σαν αποχωρόύντες με οποιοδήποτε τρόπο απο την Υπηρεσία. "
    16 Μαΐου 2011 12:44 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φιλοι μου, το εφ' απαξ αποδιδεται στον δικαιουχο, υπολογιζομενο (με μαθηματικο τυπο), στις συνταξιμες αποδοχες των δυο (2) τελευταιων ετων πριν τη συνταξιοδοτηση του; Καταστατικο του Ταμειου Προνοιας, σελ. 14, αρ. 7. Με λιγα λογια μας εφαγαν τα λεφτα μας. Σε φορεα που συμμετεχει το δημοσιο με εργοδοτικες εισφορες, διατηρει το διευθυντικο δικαιωμα να αποφασιζει μονομερως για το υψος και τον χαρακτηρα της παροχης προς τον "δικαιουχο- μετοχο". Τα εχουν ολα στον ελεγχο τους. ΣΩΤ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση