Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το ΦΕΚ 289Γ/2011 με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 289 Γ / 2011 με μετατάξεις από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΠΑΔ.
Ευχόμαστε στους μετατασσόμενους συναδέλφους κουράγιο και καλή προσαρμογή στον νέο εργασιακό φορέα.
 Το ΦΕΚ σε μορφή αρχείου PDF βρίσκεται στην σελίδα έγγραφα του blog μας.


14 σχόλια:

  1. Φίλε Φώτη τώρα που έγινες γείτονας στον νέο εργασιακό φορέα, όταν βγαίνεις στη βεράντα για τσιγάρο, κάνε και ένα τηλεφώνημα. Να σου κουνάμε το μαντίλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 297/Γ 10/05/2011 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ.ΑΧ ΛΑΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τον pablo garcia και θα συμπληρώσω λέγοντας ότι στο ΦΕΚ 297/Γ 10/05/2011 δεν διάβασα κάπου να λέει ότι

    [Οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι κατατάσσονται
    σε Μ.Κ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο τρίτο
    του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α), όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν.3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α)]

    Και ρωτάω οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν θα ακολουθήσουν το μισθολόγιο του φορέα υποδοχής που μετατάσσονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ19 Μαΐου 2011 6:11 μ.μ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ(Κ.Υ.Α.)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ Φ.Ε.Κ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μετατασόμενοι του ΦΕΚ 297/Γ είναι τα ρουσφέτια της ΕΡΓΟΣΕ .Μπήκαν απο το παράθυρο στην ΕΡΓΟΣΕ και μπαίνουν απο την πορτα σε κενές οργανικές θέσεις του Ελεγκτικού συνεδρίου.Πολιτικοί και συνδικαλιστές αμετανόητοι για ότι προκάλεσαν στους σιδηροδρομικούς αλλά και τον Ελληνικό λαό συνεχίζουν τα ίδια ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ Κ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥ ΚΑΔ ΥΓΕΙΑΣ.ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΑΜΠΛΟ ΕΛΕΓΑ Κ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΕΡΙ ΑΝΝΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΚΕΤΟ "ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ"ΟΣΕ ΤΡΕΝΟΣΕ.ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣ 600.000ε ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ;ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ,ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ Κ Ν.ΑΧΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ bestgeorge.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 297/Γ ΦΕΚ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖ ΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναφορικά με το ΦΕΚ 297/Γ, οι μετατάξεις αυτές είναι άσχετες από αυτές που προβλέπονται από τον Ν. 3891. Έγιναν σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όποιος είναι ΠΕ μπορεί να κάνει αίτηση στο ΕΛΣΥΝ ακόμη και τώρα.


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Αθήνα 15-7-2010
    ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
    Αριθ. Πρωτ: 352
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοινώνει ότι με βάση το άρθρο 33 του νέου νόμου 3858/2010 (ΦΕΚ – τ. Α΄ 102) και κατά τροποποίηση των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 40 του ν. 3772/2009 (ΦΕΚ τ. Α΄ 112) επιτρέπεται μετάταξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και υπαλλήλων που υπηρετούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με αποκλειστικό ή βασικό μέτοχο το Κράτος, καθώς και στις θυγατρικές τους επιχειρήσεις.
    Καλούνται όσοι επιθυμούν μετάταξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση τις ανωτέρω διατάξεις και τις προϋποθέσεις που τίθενται σ’ αυτές, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην 11η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οδός Βουρνάζου 4 και Τσόχα ΤΚ 10168 ΑΘΗΝΑ.
    Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 64 94 821 ή 210 64 94 814
    Εκ του Γραφείου του Προέδρου
    (http://www.elsyn.gr/elsyn/files/metataxeis.pdf)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι κύριε ανώνυμε αλλά η παράγραφος 22 στο άρθρο 2 του ν.3899/2010 δεν αναφέρει πουθενά ότι οι διατάξεις του αφορούν μόνο όσους μεταφέρονται με βάση το ν. 3891/2010 αλλά όλους όσους μεταφέρονται ή μετατάσσονται και συγκεκριμένα λέει τα εξής:

    Όσοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί,
    καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται μόνον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Αποδοχές που έχουν καταβληθεί ως προσωπική διαφορά μέχρι την έναρξη ισχύος της παραγράφου αυτής δεν αναζητούνται.
    Ως δημόσιος τομέας για την εφαρμογή της παραγρά−
    φου αυτής, νοείται αυτός που ορίζεται στην περίπτωση
    1 του άρθρου 1Β του ν. 2362/1995, συμπεριλαμβανομένων
    και των Ν.Π.Ι.Δ. που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται
    κυρίως, από Ο.Τ.Α. και Ο.Κ.Α. Η ισχύς της παραγράφου
    αυτής αρχίζει από 1.1.2011.»

    Γιατί λοιπόν 0 ν.3899/2010 δεν αναφέρεται στις μετατάξεις του ΦΕΚ 297/Γ του έτους 2011 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς για τον ίδιο λόγο που δεν αναφέρεται και στα υπόλοιπα εκατοντάδες ΦΕΚ μεμονομένων μετατάξεων (και όχι μεταφορών προσωπικού) που έχουν δημοσιευθεί το 2011. Σε αυτά τα ΦΕΚ αναφέρεται το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου υλοποιείται η μετάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παόκι απο Θεσσαλονίκη20 Μαΐου 2011 στις 4:08 μ.μ.

    Ερώτηση για το Ελεγκτικό.
    Μήπως κάποιος συνάδελφος μετατασσόμενος στο ελεγκτικό συνέδριο έχει κάποια πληροφόρηση για την πορεία αυτών των μετατάξεων;
    Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μη λέμε πάλι τα ίδια ο νόμος 3899/2010 είναι σαφέστατος και δεν διαχωρίζει μεμονωμένες μετατάξεις, ούτε μετατάξεις από μεταφορές. Είναι σίγουρο ότι εμάς που μας απασχολεί θα το ψάξουμε όσο γίνεται. Και κάτι ακόμη εγώ προσωπικά δεν τα βάζω με κανένα μετατασσόμενο της ΕΡΓΟΣΕ απλά εκφράζω κάποια απορία και νομίζω δικαιολογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακριβώς.Ο νόμος δεν διαχωρίζει. Απλώς στις μεμονομένες μετατάξεις αναφέρεται στα ΦΕΚ το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου γίνεται η μετάταξη και όχι το τι θα εφαρμοστεί στα μισθολογικά, ασφαλιστικά κ.α. του μετατασσόμενου υπαλλήλου. Όταν ο υπάλληλος παρουσιαστεί στη νέα του υπηρεσία λογικά θα εφαρμόζεται ο 3899/2010. Εξ άλλου δεν είναι μόνο το Ελεγκτικό στο οποίο γίνονται μετατάξεις βάσει ανακοίνωσης της υπηρεσίας. Του ελεγκτικού μάλιστα είναι ελάχιστες. Σε άλλες θέσεις του Δημοσίου δημοσιεύονται συνεχώς από το Εθνικό Τυπογραφείο παρα πολλές μετατάξεις. Και σε αυτές δεν αναφέρεται ο 3899. Όσο για τους εν λόγω μεταταγμένους της ΕΡΓΟΣΕ, απλώς υπέβαλαν αίτηση βάσει της ανακοίνωσης του Ελεγκτικού, όπως έκαναν και διάφοροι άλλοι υπάλληλοι από Δημόσιες Υπηρεσίες όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α., από διάφορα ΝΠΙΔ, αλλά και λίγοι...δικοί μας από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πήραν χαμπάρι την ανακοίνωση, πριν ακόμη ξεκινήσει το "πανηγύρι" με τις εθελοντικές/υποχρεωτικές του 3891/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ GSPA.GR ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση