Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Ρουκέτα» Βενιζέλου: Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ


Δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους θα δουν το επόμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.α)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την επιβολή ενιαίου μισθολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η σχετική πρόταση θα έλθει στο Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αίσθημα δικαίου, καθώς όπως είπε το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και όχι επιλεκτικά.
«Η συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο μόνον στο στενό Δημόσιο, είναι ανεπαρκής και ατελέσφορη, αν δεν δούμε το μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί διαφορετικά θα δημιουργήσουμε ένα κράτος δημιουργικά παράλυτο. Το αίσθημα δικαίου, θα πρέπει να αποκατασταθεί σφαιρικά και όχι επιλεκτικά. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των πολύ μεγάλων αλλαγών και στο μισθολόγιο και στο φορολογικό, και στη συγχώνευση των φορέων…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Εξήγησε ότι, το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στο στενό δημόσιο τομέα, αφού απομένουν κάποια ζητήματα νομικής φύσεως να επιλυθούν με τη βοήθεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

18 σχόλια:

  1. ΑΔ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, πολυ αργα το ανεβασες αυτο το κειμενο, 30/8/2011-2,18πμ !!!! Απο καιρο η μαλλον απο χρονια το ειχαμε προαναγγειλει, αλλα κι εσυ εκανες το ιδιο λαθος με αλλα 6,000,000 ελληνες!!! ειχες ελπιδες.... τωρα ειν' αργα για δακρυα....τα κεφαλια μεσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχεχε κουφαλίτσες οσετζήδες... μας κοροϊδεύατε που φύγαμε εεεεε????? Τώρα λοιπόν θα σπάμε πλάκα βλέποντά σας να κλαίτε όλοι μαζί.... Τρελό γέλιο λέμε!!! τρελό!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος συνάδελφε "ανώνυμε". Μεταταγμένος είμαι και εγώ αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοι που έμεναν στεναχωρέθηκαν όταν φεύγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!!
    ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΔΩΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΑΔΑ.4ΑΜ3Η-9ΛΛ.ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη λετε και πολλα γιατι οπως ειδατε οι περικοπες στα επιδοματα γινονται στο Δημοσιο και στους ΟΤΑ. Στις ΔΕΚΟ τιποτα!!! Μην εισαστε λοιπον σιγουροι οτι θα τους εφαρμοσουν το μισθολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνες είμαστε μας ζηλεύουν γιατί δεν πηδάνε μας φορολογάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε αδέρφια μεταλλαγμένοι μη βαράτε....με κακίες...όλοι θα πάρουμε ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με εγκύκλιο το υπουργείου οικονομικών παρακρατείται ποσοστό 2% επι του συνόλου των ακαθάριστων αποδοχών υπερ των ανέργων.Εισφορά αλληλεγγύης ονομάζεται νομίζω.Αφορά το στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ κ.λ.π. Εκτός εαν γίνονταν ήδη κρατήσεις στους εργαζόμενους κάποιου φορέα υπέρ των ανέργων. Να σημειώσω εδω οτι ειμαι μεταταγμένος στο ΥΠΠΟΤ. Επικοινώνησαν λοιπόν κάποιοι συνάδελφοι με το λογιστήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους είπαν οτι στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κράτηση μόνο 0,5%.
    Μήπως ο σύλλογος θα πρέπει να το ψάξει λίγο;Γιατί μόνο 0,5%; Μήπως ήδη γινόταν κράτηση 1,5% και τώρα κρατάνε το υπόλοιπο; Σε μας πόσο τελικά κρατάνε; Λογικά θα πρέπει το ίδιο δηλαδή 0,5%.Είναι έτσι η απο εμάς θα κρατήσουν 2%;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηδη μας κρατησαν 2% και αναδρομικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ 2% ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΠΔΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ ΗΔΗ ΣΤΟ ΛΟΓΗΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥΡΘΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ) ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Γιώργο (ανώνυμος 1 Σεπτ. 11:22πμ) εσείς τουλάχιστον προλάβατε. Κάποιοι άλλοι ακόμα περιμένουν μετάταξη κι απ ότι φαίνεται είτε θα τη χάσουν ελέω εκλογών, είτε, αν δε τη χάσουν θα πάρουν τον πούλο στις νέες υπηρεσίες γιατί θα πάνε ως νέοι υπάλληλοι αφού περαστεί το Ενιαίο, οπότε προσωπική διαφορά γιοκ. Αλήθεια, πόσα μικτά έχεις στη νέα υπηρεσία σύνολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 1024 ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝ ΤΟ 6 ΚΑΙ 7 ΧΙΛΙΟΙΣ. ΠΑΡΕ ΣΤΟ ΤΗΛ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος είπε...
    31 Αυγούστου 2011 1:49 μ.μ.

    Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ (Ο.Α.Ε.Δ) 1,33% ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΟΙΚ.

    ( Αριθμ. οικ. 2/57654/0022/11 (ΦΕΚ 1853 Β/22-8-2011) : Ειδική εισφορά αλληλεγγύης της παρ. 2 α του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄).

    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

    Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθε­σμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ 152 Α΄), όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α΄).
    2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 «Κω­δικοποίηση νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και Κυβερ­νητικά Όργανα» (ΦΕΚ 98 Α΄).
    3. Την αριθμ. Υ350/8-7-2011 (ΦΕΚ 1603 Β΄) απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Ανα­πληρωτών Υπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου».
    4. Την αριθμ. 2/53509/0022/21-7-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΓΗ-Χ5Φ) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Τροποποίηση κώδικα κατάταξης εσόδων και εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού».
    5. Το γεγονός ότι από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προ­ϋπολογισμό, αποφασίζουμε:
    1. Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ. 2 α του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄) ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρό­σθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών. Εξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρα­γράφου 1 του άρθρου 32 του ν.δ. 2961/1954 (ΦΕΚ 197 Α΄), όπως έχουν τροποποιηθεί με τις όμοιες της παρ. 6 του άρθρου 44 του ν. 2084/1992 (ΦΕΚ 165 Α΄) και της παρ. 9 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄)».
    2. Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης της προη­γούμενης παραγράφου αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδεται στον Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 0828 «Έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας (άρθρο 38 παρ. 2 α.ν. 3986/2011)».
    3. Το εν λόγω ποσό παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού της παρ. 1 της παρούσας. Η απόδοση αυτού στον οικείο ΚΑΕ του κρατικού προϋπολογισμού γίνεται κάθε μήνα σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται για την απόδοση και των λοιπών κρατήσεων. Ειδικότερα, για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και ΝΠΙΔ, καθώς και τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής της ΕΑΠ, η απόδοση της ανωτέρω κράτησης πραγματο­ποιείται στο τέλος κάθε μήνα μέσω των Δ.Ο.Υ.
    4. Η απόφαση αυτή ισχύει από 1-1-2011. Η ανωτέρω ειδική εισφορά, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-7-2011, κατανέμεται ισόποσα και συνεισπράττεται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011.
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Αθήνα, 22 Αυγούστου 2011)
    ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2%
    ΔΛΔ ΠΟΣΟΣΤΟ= 0.67%
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η 'ΣΕΒΑΣΤΗ' ΠΡΟΗΝ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕςς!!!

    Mick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα η κόρη μου κατέβασε ένα άρθρο μιας σουηδής δημοσιογράφου.Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί.Γράφει πολλές αλήθειες.Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω.Αν δεν μπορέσω θα γράψω την σελίδα, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να διαβαστεί ή αν μπορέσει κανένας συνάδελφος να το ανεβάσει.Βέβαια, αυτές οι ειδήσεις δεν λέγονται.ΔΕΝ συμφέρει ν' ακουστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση