Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα


Αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/ οικ. 30457/19.12.2012
Διαθεσιμότητα--Δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/οικ. 30457

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 15
106 74, Αθήνα
Τηλ.: 213 131-3240, 3250, 3253, 3275, 3201
Fax : 213 1313204

ΘΕΜΑ: «Διαθεσιμότητα--Δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου»

Σας γνωστοποιούμε ότι στο υπ’αριθμ. 240 Α΄ ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η από 12-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με το άρθρο 5 της οποίας εισάγεται ερμηνευτική διάταξη, σχετικά με το καθεστώς της διαθεσιμότητας της παρ. Ζ του ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) σύμφωνα με την οποία: 

«Για την εφαρμογή της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, ως πρόσληψη “με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας” νοείται η πρόσληψη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε θέσεις κατηγορίας ΔΕ ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, η οποία:

α) εφόσον έλαβε χώρα προ της εφαρμογής του ν. 2190/1994, έγινε μετά από δημόσια προκήρυξη και γραπτό διαγωνισμό και,

β) εφόσον έλαβε χώρα μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, έγινε μετά από διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, το οποίο και κατάρτισε τους οριστικούς πίνακες διοριστέων».

Συνεπώς, υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι:

α) είτε προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,

β) είτε προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,

γ) είτε προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επισημαίνεται ότι προσωπικό που μεταφέρθηκε από Ν.Π.Ι.Δ. στο στενό δημόσιο τομέα και το οποίο ακολουθεί αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων όπως είναι οι ειδικότητες ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου, ΔΕ Γραμματειακής Υποστήριξης, ΔΕ Γραμματείς κ.λπ., εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές σας ανάγκες σε προσωπικό, όπως έχει ήδη ζητηθεί στην υπ’αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/52/οικ. 28085/3.12.2012 (ΑΔΑ: Β45ΑΧ-Φ9Ψ) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα.Ο Υπουργός
Αντώνης Μανιτάκης

5 σχόλια:

 1. Αν αυτό δεν λέγεται εξαπάτηση, πως λέγεται?

  Πολιτική αλητεία ίσως?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λοιπόν συνάδελφοι κ φίλοι...'ολα δείχνουν ότι μέχρι τώρα είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Με κάποιες πιέσεις, κάποιους νόμους, κάποια ξεγελάσματα ( του τύπου...μετατάξεις...κλπ), μας απαξιώσαν, κ μας ΔΙΩΞΑΝ, απο εκεί που δεν ήταν δουλειά τους ,ούτε ευθύνη τους.(ποιοί? μα βεβαια οι πάντα κυβερνώντες...). Τώρα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη είναι: να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, και να αποδείξουμε ότι δεν πρέπει να μες συμπεριλάβει ο νόμος μέσα σ ' αυτούς που ορίζει. Οι συν/φοι των ΟΤΑ, που αντιδρούν ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΔΩ Κ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ (κ καλά κάνουν...), κάτι θα κερδίσουν. Τότε πλέον ποιούς θα πάρει η μπάλα? Τους επόμενους....δηλ. ΕΜΑΣ !!!! ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ(ΤΑΧΑ), Κ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.!! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...Ή ΣΥΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ Κ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ, Ή ΑΝΤΕ ¨ΓΕΙΑ Κ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ' !! ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ(-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ-).
  ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝ ΜΕΧΤΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φωτογραφική διάταξη για μας. Αφού μας ζήτησαν της "Παναγιάς τα μάτια" ( πρόσληψη με διαγωνισμό - έγκριση τριμερούς υπουργών - αποφάσεις υπ. συγκοινωνιών - απόφαση ΟΣΕ για διαγωνισμό 1982) και τους τα στείλαμε, βρήκαν σαν δικαιολογία οτι δεν προσληφθήκαμε ως διοικητικοί γραμματείς κ.λ.π.. Αλλά και έτσι να ήτανε θα έβρισκαν κάτι άλλο. Γι΄αυτούς(διευθυντές και πάνω) ήμασταν ξένο σώμα. Άσχετα αν τους αποδείξαμε ότι δεν ήμασταν οι τεμπέληδες κ.λ.π. που περίμεναν. Αυτό κατά γενική ομολογία όλων των νέων συναδέλφων σε όποια υπηρεσία και αν μεταταχθήκαμε.ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. Εμείς θα επιβιώσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΑΙΝΕΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΔ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΔΙΑΦ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΤΤ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ "ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Κ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ,Κ ΓΙΑ ΒΙΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΕΙΣ".ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ "Κ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ Σ.Υ.Ν.Δ.Ι.Κ.Α.Λ.Ι.Σ.Τ.Ε.Σ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση