Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Διαθεσιμότητα και αργία – κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ



Με την δημοσίευση της εγκυκλίου ( ΑΔΑ: Β4ΣΩΧ-ΗΤΔ ) στις 12 Νοεμβρίου 2012 που αναφέρεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία – κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ, σας ενημερώνουμε ότι στο κεφάλαιο Δ Κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ (σελίδα 13) καταργούνται αυτοδικαίως οι οργανικές, προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ – ΟΤΑ – ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα  με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ κατηγορίας ΔΕ και ειδικοτήτων Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων.
Τονίζεται όμως ότι εξαιρούνται  αυτής της διάταξης όσοι έχουν προσληφθεί:
1)      Με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως είναι οι διαδικασίες επιλογής ΑΣΕΠ.
2)      Με άλλες ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως π.χ. δημόσια ανακοίνωση – προκήρυξη θέσεων με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.
3)      Με ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με το ν. 1648/1986, όπως τροποποιήθηκε με το
ν. 2643/1998, για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων (π.χ. πολύτεκνες οικογένειες, αποκατάσταση αναπήρων πολέμου, προστασία ατόμων με αναπηρία), ν.3624/2007 για το διορισμό συγγενούς θανόντος εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του έτους 2007, ν.3448/2006 για το διορισμό συγγενών θανόντων εν υπηρεσία, ν.2725/1999, όπως ισχύει, για το διορισμό διακριθέντων αθλητών κ.λ.π.

Από την εφαρμογή αυτής της διάταξης εξαιρούνται:
1)      Οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας.
2)      Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ).
3)      Τα Νοσοκομεία.
4)      Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στην οποία και υπάγονται τα Μουσεία της χώρας.
Τα μουσεία που είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
Διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή των ανωτέρω:
Ως ημερομηνία πρόσληψης για το μεταφερόμενο – μετατασσόμενο προσωπικό λογίζεται η ημερομηνία εισόδου στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος που διανύθηκε στις υπηρεσίες προέλευσης του μεταφερόμενου – μετατασσομένου προσωπικού έχει ληφθεί υπόψη για τη βαθμολογική και μισθολογική του εξέλιξη με την ιδιότητα του υπαλλήλου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Ενημερώνουμε τον κάθε μεταφερόμενο - μετατασσόμενο ότι στον Ατομικό του Φάκελο που διαβιβάσθηκε από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βρίσκεται στα γραφεία προσωπικού των διευθύνσεων των υπηρεσιών που έχει τοποθετηθεί υπάρχει η ΑΠΟΦΑΣΗ που αναφέρεται στη πρόσληψή του κατόπιν γραπτού διαγωνισμού.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
Η με Αρ. Πρωτ. 770386 / 1984 Απόφαση έχοντας υπόψη:
Α) Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11 του Β.Δ. 532/72
Β) Τις διατάξεις του ΓΕ.ΚΑ.Π. που αφορούν προσλήψεις προσωπικού
Γ) Τους πίνακες επιτυχόντων, στον κλάδο προσωπικού Αμαξοστοιχιών, του διαγωνισμού που έγινε την 25 Σεπτεμβρίου 1983.
Δ) Τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Ε) Την με αρ. 434/13-4-1983 Πράξη Τριμελούς Επιτροπής Υπουργών.
αναφέρεται στη πρόσληψη από 15 Μάρτη 1984 των τροχοπεδητών ειδικότητα του κλάδου Προσωπικού Αμαξοστοιχιών και ακολουθεί πίνακας με το ονοματεπώνυμο των προσλαμβανομένων.
Ομοίως υπάρχει και η με Αρ. Πρωτ. 769844/1984 ΑΠΟΦΑΣΗ που αναφέρεται στην πρόσληψη με διαγωνισμό των κλειδούχων.
1)      Είχε προηγηθεί η Ανακοίνωση από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας ( ΟΣΕ Α.Ε. ) με αρ. 775110/25-7-1983 περί διενέργειας Διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού στους κλάδους Σταθμαρχών, Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (Τροχοπεδητές), Προσωπικού Μηχανοστασίων ( Μηχανοδηγοί) και Προσωπικού Ελιγμών (Κλειδούχοι).
2)      Υπάρχει η δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΟΣΕ στον Ημερήσιο Τύπο την Τρίτη 20-9-1983 στην σελίδα διακηρύξεις – ανακοινώσεις που αναφέρεται στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό που διεξήχθη την Κυριακή 25-09-1983 και αναφέρεται στον τόπο διεξαγωγής στα μαθήματα εξέτασης στον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών την διαμόρφωση τελικής βαθμολογίας κ.λ.π.


9 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι (τεως κ νυν κ ες αεί....), όπως πολύ καλά τα γράφει ο συν.ΑΔ, έτσι είναι τα πράγματα. ΌΣΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ -ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΝΟΜΟ , Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΜΗ & ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΑΣ,(ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΜΕΙΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 1984....), ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΑΥΤΗ ΔΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, Κ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΤΕΘΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 1994 (ΠΕΠΟΝΗΣ). Αλλά η άποψη μου είναι οτι : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΠΟΥ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Κ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕΣΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Κ ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗ Ο ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΥΝΗΣΕΙΣ Κ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΗΣ ΑΚΡΙΑ. Συν/φοι κ φίλοι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Κ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, Η ΑΚΟΜΑ Κ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΜΕΤΕΩΡΟΙ !!! ΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. --Κ ΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΟΓ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΤΕ........ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΙ 17ΝΟΕΜΒΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-2012 ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 25-9-1983 ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ
    ΥΓ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΝ/ΦΟΙ, ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΑΥΡΙΟ 18.30ΜΜ, ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Κ. (ΛΕΣΧΗ), ΟΠΟΥ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ Κ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΣΑΦΩΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ Κ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4093/12, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ Δ/ΤΗΣ Κ ΓΡ/ΤΕΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ Σ ΟΛΕΣ ΤΙ ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΔ ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΗΞΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥ......Κ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Ανακοίνωση από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας ( ΟΣΕ Α.Ε. ) με αρ. 775110/25-7-1983 περί διενέργειας Διαγωνισμού)ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ 6973328592

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ 434/13-4-1983 ΠΡΆΞΗ ΤΡΙΜΕΛΛΟΎΣ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΙΣ 25-9-1983 ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΘΗΝΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 434/13-4-1983 ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.
    ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση