Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή.

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί εκτός από τους Σιδηροδρομικούς και τους μεταταγμένους συναδέλφους στην περιοχή της Θεσσαλίας, είναι αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Φιλοξενούμε την ανοικτή επιστολή του Γιάννη Πολυμέρου, μέλους της ΠΟΣΣ και ευχόμαστε οι αρμόδιοι, λαμβάνοντες την επιστολή να βοηθήσουν για να σταματήσει η ταλαιπωρία όλων μας.



Λάρισα 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Γιάννη Πολυμέρου, μέλους  Δ.Σ. της  Π.Ο.Σ.Σ.
Προς:
-          Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
-          Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
-          Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
-          Βουλευτές Θεσσαλίας
-          Πρόεδρο Δ.Σ.  Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.
Σας γνωρίζουμε ότι για δεύτερο χρόνο συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλών Σιδηροδρομικών – εργαζομένων και συνταξιούχων – μετά την άδικη, πρόχειρη, παράλογη και απαράδεκτη διακοπή πληρωμής από 20/10/2010 των ιατροφαρμακευτικών δαπανών με την απόφαση κατάργησης του γραφείου πληρωμής δαπανών Λάρισας, το οποίο εξυπηρετούσε όλους τους σιδηροδρομικούς της Θεσσαλίας.
Έτσι και μέχρι ολοκλήρωσης της ένταξης όλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών και μονάδων υγείας στον ΕΟΠΥΥ οι σιδηροδρομικοί, ηλικιωμένοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας, αναγκάζονται να πηγαίνουν τον πρώτο καιρό στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για είσπραξη της δαπάνης, ή τώρα τελευταία να αποστέλλονται τα δικαιολογητικά στην Αθήνα για έγκριση, τιμολόγηση και πληρωμή, μέσω Τραπεζών, μετά από χρονικό διάστημα έξι ή δώδεκα μηνών με δεδομένη την οικονομική δυσχερή κατάστασή των.
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των Θεσσαλών σιδηροδρομικών, μετά τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επικουρικών, δώρων, μετατάξεων, εφεδρείας κ.λ.π. είναι πολύ έντονα και δικαιολογημένα. Οι υποσχέσεις των αρμοδίων, όταν προέκυψε το πρόβλημα, ότι «η λύση είναι προσωρινή», ότι «προωθείται ρύθμιση για διευθέτηση του θέματος» ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπισή του» ότι «οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού» έχουν φτάσει στον πάτο της ντροπής και της γελοιότητας και γέμισαν απελπισία και απογοήτευση.
Η κραυγή αγωνίας των ηλικιωμένων, η ανεξήγητη εχθρότητα, οι μεθοδικές υποτιμήσεις με την εφαρμοζόμενη άδικη μεταχείριση έναντι άλλων κλάδων και ασφαλισμένων άλλων πόλεων του ιδίου ταμείου, προκαλεί πικρία και οργή αφού γίνεται επιλεκτική μεταχείριση σε βάρος των Θεσσαλών Σιδηροδρομικών. Η τελευταία ελπίδα ότι η Λάρισα θα συνδεθεί μαζί με την Πάτρα στο σύστημα on-line ώστε οι πληρωμές να γίνονται πιο γρήγορα έσβησε. Η Λάρισα και η Θεσσαλία ανήκουν σε άλλο Κράτος και έμειναν στο δρόμο της ταλαιπωρίας και του βασανισμού λόγω έλλειψης προσωπικού.
Δυστυχώς δεν ευρέθει κατάλληλος υπάλληλος του ΟΣΕ στη Θεσσαλία να μεταταγεί στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΑΠΟΤΕ Λάρισας, γνώστης για να χειριστεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ εγκρίθηκαν ικανοί για μετάταξη στα Νοσοκομεία, στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, στις εφορίες, στα Δημόσια Ταμεία, Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες, ΤΕΙ, ΙΚΑ, κ.λ.π.
Έλεος! Ντροπή! Για την Αθηναίων Πολιτεία.-
Οι Θεσσαλοί Σιδηροδρομικοί ζητούν τη βοήθειά σας και τις δικές σας ενέργειες ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των γι’ αυτό και εκ των προτέρων σας ευχαριστούν.
Με τιμή
Γιάννης Πολυμέρου
Τρικάλων 5 Λάρισα
Τηλ. 6977137255

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση