Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μειωμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις από το νέο έτος


Μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από αρχές του νέου έτους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 5.000 ευρώ και της μηνιαίας παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Με την εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες προς τους φορείς του δημοσίου και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούν την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς και τις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2012, όπως και την παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα συνεχισθεί έως και τις 31.12 2014. 
Ειδικότερα, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης έστειλε προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά το πως θα γίνει η παρακράτηση, η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Για μηναίο εισόδημα 700 ευρώ η μηναία παρακράτηση θα αυξηθεί, μειώνοντας αντίστοιχα τις αποδοχές- κατά περίπου 20 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και 24 ευρώ στο δημόσιο, ενώ για αποδοχές 1.400 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και έκτακτης εισφοράς είναι της τάξεως των 37 και 44 ευρώ αντίστοιχα.



1 σχόλιο:

Για να μείνει η ανωνυμία σαν δικαίωμα
η σοβαρότητα πρέπει να γίνει υποχρέωση