Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων


Το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, λιμανιών, περιφερειακών αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Νομοσχέδιο σκούπα» για το ασφαλιστικό!

Ρυθμίζεται η παραμονή μας στο ταμείο ΠΡΟΝΟΙΑΣ με ότι αυτό σημαίνει!
Στον εν λόγω νομοσχέδιο (Άρθρο 10 παρ. 10) ορίζεται ότι «το πλεονάζον προσωπικό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μεταφέρεται ή μετατάσσεται στους φορείς υποδοχής του άρθρου 16 του ν. 3891/2010, δηλαδή σε κάθε δημόσια υπηρεσία (συμπεριλαμβανομένων των ανεξαρτήτων αρχών), Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα, εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπαγόταν πριν από την κατά τα ανωτέρω μεταφορά ή μετάταξή του,»

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απάντηση κ. Ρωμανιά για επιλογή ασφαλιστικού φορέα.


Σήμερα λάβαμε με email, εκ μέρους της συντονιστικής Αθηνών, και δημοσιεύουμε αμέσως, την από 28 / 06 / 2011 γνωμάτευση του κ. Ρωμανιά που αφορά την επιλογή ασφαλιστικού φορέα.
Η γνωμάτευση στάλθηκε με την υποσημείωση ότι είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Έσχατη λύση οι απολύσεις στο Δημόσιο»

Τάδε έφη Δημήτριος Ρέππας. Τον πιστεύουμε;
«Στην πολιτική μας δεν υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο απολύσεις», επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τους δημοσιογράφους.

Άλλη μία μετά θάνατον δικαίωση!

  
Άλλη μία μετα θάνατον δικαίωση του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών και ακόμη ένα γεγονός έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες των συνδικαλιστών της ΠΕΠΑ. Οι δια βίου (όπως οι Δεσπότες ένα πράγμα…) συνδικαλιστές μας, οι οποίοι με τις τόσες λαμπρές επιτυχίες τους έφτασαν τον κλάδο στον αφανισμό, μετρούν ακόμη μία τέτοια στο ενεργητικό τους!

Σε οικονομικό Γολγοθά οι μεταταγμένοι!


Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των μεταταγμένων (πρώην) Σιδηροδρομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στην αρχή καθυστέρησε σημαντικά η αποστολή των ατομικών φακέλων από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ρυθμός με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος και η επεξεργασία των στοιχείων παρέπεμπε, το πέρας της διαδικασίας σε ημερομηνίες κοντά στα Χριστούγεννα.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση


ΑΘΗΝΑ     04/07/2011

    I.       Στις 14/07/2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα του 2ου ορόφου στο ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, Αθήνα). Στη συνάντηση θα παραστεί και θα μιλήσει ο δικηγόρος - εργατολόγος Κος Τσαντίλας Πέτρος.

Φρένο στις μετατάξεις...


   
Όνειρο… απατηλό φαίνεται ότι θα αποδειχθεί το σενάριο της μετάταξης στο στενό δημόσιο τομέα υπαλλήλων των υπό κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατάρτισης περιγραμμάτων θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση, αναμορφώνεται πλήρως η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης – η οποία θα κληθεί να παίξει το ρόλο του στρατηγείου στην μεταρρύθμιση – καθώς και οι Διευθύνσεις προσωπικού όλων των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.

«Απελπισμένοι, προδομένοι και συκοφαντημένοι»



«Ηρθαμε στο Σύνταγμα για να ενωθούμε με τους αγανακτισμένους. Γιατί εμείς νιώθουμε απελπισμένοι και προδομένοι. Η κυβέρνηση μας συκοφαντεί, οι αποδοχές μας μειώθηκαν δραματικά και βιώνουμε την εργασιακή ανασφάλεια».
Μ'αυτά τα λόγια περιέγραφαν την κατάσταση που ζουν εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης των συνδικάτων.

Η βαριά λαβωμένη Ελλάδα...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι μετατάξεις μας στο SPIEGEL


Από το Γερμανικό SPIEGEL ένα δημοσίευμα για τις μετατάξεις μας. Η μετάφραση από τα Γερμανικά ασφαλώς δεν αποδίδει ακριβώς το νόημα των λεγόμενων του Jörg Diehl αλλά δεν γνωρίζουμε Γερμανικά για ακριβέστερη απόδοση του πρωτότυπου κειμένου!